27.08.14
07:30
Здравейте, преди седмица, две, може би, гледах клип на Brandon Carter, където казва, че при цел чиста мм яде въглехидрати само в дните на тренировка (след нея, до колкото разбрах, за да го възстановят) и почивните дни или дните, в които прави кардио ги държи много ниски или въобще не приема. Сега гледам
и този човек казва, че трябва да се стремим към яденето на въглехидрати (1-во) и след това протеин и мазнини. От изгледаното и прочетеното до сега разбрах, че въглехидратите, освен че възстановяват, помагат на организма да не използва протеина за енергията, която му е нужна и да си я набавя от тях, но това значи ли, че като не тренирам не е нужно да ям въглехидрати и мога да карам на протеин и мазнини цял ден ? Какво ви е мнението по този въпрос ? Също това за плодовете, try to get enough fruits, vegetables ? Аз плодове обичам, но се стремя да не ям всеки ден, заради фруктозата ? Отново се надявам на мнения ... Ясно ми е, че плодовете се различават, но за динята, примерно ? Всеки ден ?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.08.14 07:35.
Много зависи в какъв период си. Ако си в период на качване на мускулна маса, можеш да ядеш повече въглехидрати, включително и фруктоза. С течение на времето, като започнеш период на чистене, се изчиства и маскимално храната. Когато
ще приемаш въглехидрати, приемаш много нисък процент мазнини или изобщо не приемаш, маха се фруктозата по-към края, млечни, глутеносъдържащи и т.н.
Няма как когато качваш маса, тя да е абсолютно чиста, защото тежките тренировки, които и качват маса изискват да се възстановяваш много по-добре.
Процесът е мнгого дълъг и се състои поне от 2-3 основни и 2-3 чистещи периода, според зависи от типа тяло и РАЗБИРА СЕ най-вече дали тренираш и се храниш адекватно през двата периода.
Мнението беше редактирано от Блажка на 28.08.14 13:39.
Благодаря, и понеже се стремя към 5кг(+) до края на зимата и в момента съм на ~200-250 ккал излишък, като въглехидратите ми дневно са ~150гр. а белтъчините и мазнините повече, като мазнините напоследък, от сирене главно и яйца се събират повечко ... Мислиш ли, че ще има положителен ефект увеличаването на въглехидратите и намаляване на мазнините ? Много ли са, също, тези 5кг за такъв период ?
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 28.08.14 22:42.
Стремиш се да качиш кила, а приемаш 150 гр. въглехидрати дневно? Дай малко инфо за теб. Според мен въглехидратите трябва да са двойно, над протеина, ако приемаш 150 гр. протеин, въглехидратите ги направи на 300. Аз знам, че в период на мускулна маса, трябва всеки ден да приемаш въглехидрати, в почивните дни, може да зареждаш и с повече. Не подчинявай мазнините, те са важни. Сметни си кб-то, сметни си по - колко калории трябва да приемаш от В,Б,М и си състави режим :). Мазнините не е казано, че трябва да ги приемаш само от сирене и яйца. Аз харесвам заквасената сметана, пробвай я.
~2600 ми е КБ. Мазнините ги приемам от сирене и яйца, защото ги харесвам повече. Иначе за въглехидратите, ок, ще ги увелича, пък ще видим какво ще стане. Притеснявам се да не омазня много и за това съм +200 само.
Мойто кб е 3100 ( като смятам и калорииния излишък ). Пробвах да качвам чисто, белтъчини - 180, въглехидрати към 200, мазнини не знам със сигурност, към 50-60. С тази храна не стигам 3100 калории, затова добавих още въглехидрати и мазнини. Ако искаш да качваш чисто, трябва да имаш много търпение, става бавно. Затова аз минах на принципа, зимата качвам, лятото свалям, като зимата не значи, че трябва да ям мазни храни, ограничавам се, ям каквото трябва.
Вероятно е и по-добрият вариант, но от малък до тази година съм бил все с наднормено тегло и успях да смъкна доста килограми, не както трябва - ядях всичко, но по малко и нищожно количество белтъчини, с доста труд, но не и тежести. За това се мъча да е чисто, не искам да се гледам пак дебел. Проблемът в момента е по корема, маалко отпусната кожа, и се надявам до края на зимата, качвайки ~5 килограма да я запълня. В момента съм и малко килограми - 56 ... Мисля, че от както започнах, което беше преди 3 седмици, съм качил 1-2кг и понеже ми се струват много, предполагам е от това, че преди бях на дефицит от сигурно 700-800ккал. Не знам, обаче, дали 5кг. е малко/много за до края на зимата.
казано от Newbie Newbie на 30.08.14, 21:00:
Вероятно е и по-добрият вариант, но от малък до тази година съм бил все с наднормено тегло и успях да смъкна доста килограми, не както трябва - ядях всичко, но по малко и нищожно количество белтъчини, с доста труд, но не и тежести. За това се мъча да е чисто, не искам да се гледам пак дебел. Проблемът в момента е по корема, маалко отпусната кожа, и се надявам до края на зимата, качвайки ~5 килограма да я запълня. В момента съм и малко килограми - 56 ... Мисля, че от както започнах, което беше преди 3 седмици, съм качил 1-2кг и понеже ми се струват много, предполагам е от това, че преди бях на дефицит от сигурно 700-800ккал. Не знам, обаче, дали 5кг. е малко/много за до края на зимата.
В период на чистене, оставяш белтъците на заден план?! Те са най - важни.. нормално е да имаш отпусната кожа, така става, когато сваляш килограми с глад. Няма какво да храни мускулите, те се топат и се превръщат в мазнини, а ти си мислиш, че си свалил мазнини.
Колко си висок?
1.70, и да, така става като за 3 месеца отслабнеш 20 кг :D Тя е супер малко, според мен, и за това се надявам с това качване да се прибере ...
казано от Newbie Newbie на 31.08.14, 07:29:
1.70, и да, така става като за 3 месеца отслабнеш 20 кг :D Тя е супер малко, според мен, и за това се надявам с това качване да се прибере ...
Как така, “ще се прибере” с качване на килограми? Трябва да я стегнеш..
Ти сигурен ли си, че за 3 месеца с глад, си отслабнал 20 кг, и не си свалил от мускулите? Когато гладуваш, сваляш мускули, а не мазнини..