Кик Бокс vs Кьокошинкай

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.11.05
18:58

Как мислите според вас за уличен бой кое от двете бойни изкуства е по-добро кик бокса или киокошинкай-а ???

21.11.05
20:54

Ами бокс определено.
Даже е по-добре да не използваш кикове, защото лесно се губи равновесие и може да паднеш, а тогава лесно могат да те сритат.
Киковете имат смисъл само на състезания, където не е разрешено да биеш противника, когато е паднал.
Казвам, че бокса е по-добър, защото като гледам Fight Club по Euro Sport виждам, че всички се бият по един и същ начин.
Няма значение каратисти,май тай бойци или каквито и да било други всички се бият като боксьори.
Не можеш да ги различиш.
Това показва, че няма значение какво тренираш.Просто трябва да си голям, да си силен, да имаш добра техника и да си агресивен.
От там нататък какво тренираш няма значение.Най-добре си е бокса, за да имаш силна тупалка и да можеш да се пазиш.

AN

21.11.05
21:53

Според мен кик-бокс, защото с киокушин няма да си свикнал на ръце в главата толкова добре, а те се използват най-много.

21.11.05
22:53

Всичко зависи и от хората, но според мен киокошинкая е по-добър,защото един приятел тренираше(в Ямбол) и бая зверски тренировки имаше.

21.11.05
23:09

Всичко зависи от ситуацията.
От киокушина ще си се научил да биеш с голи ръце, а за главата....
Но ако се стигне до клинч, забрави и за двете.

22.11.05
12:12

Абе няма кой знае какво значение.
Гледайте Fight Club по EuroSport и тогава ше си говорим.
Там се бият секви видове каратисти и боксьори и не можеш да ги различиш кой какво е тренирал.

22.11.05
19:18

За улицата, нищо друго освен пуцаи-куме-кай-бокс не помага...

:lol:  :lol:

25.11.05
21:36

кик бокс  :lol:

FR

26.11.05
00:08

Мани ти да не помагат шутовете, то се прай лоу кик (колена/таз) и то си се усеща кога не е подготвен и можеш да го кикнеш без да отреагира да те сваля на земята, и уцелиш ли ела земи си, според мен след сериозен кик боя е спечелен или свършва. Кик бокса определено, много изчистен, без излишни технологии, и яко сила с ръцете. Ама иначе уличния бой си е свободен стил, само не трябва да се разколебаваш, че става като при кучетата, трябва да пазиш много главата и слабините с другото ще се справиш. Поздрави.

26.11.05
11:40

[quote author=“Franklin”]Мани ти да не помагат шутовете, то се прай лоу кик (колена/таз) и то си се усеща кога не е подготвен и можеш да го кикнеш без да отреагира да те сваля на земята, и уцелиш ли ела земи си, според мен след сериозен кик боя е спечелен или свършва. Кик бокса определено, много изчистен, без излишни технологии, и яко сила с ръцете. Ама иначе уличния бой си е свободен стил, само не трябва да се разколебаваш, че става като при кучетата, трябва да пазиш много главата и слабините с другото ще се справиш. Поздрави.

E Low kick-ове да ама, останалите освен Knee kick нямат смисъл, защото можеш да изгубиш равновесие и да паднеш и от там нататък си мъртъв.
Като гледам по EuroSport доста често падат точно заради маваше геритата.

26.11.05
13:04

Дали ще паднеш при нанасяне на кик, зависи от много неща!
А за пазенето на главата
Аве така е, но лошото е, че боксьорчетата свикват да играят с ръкавици и изведнъж като им пробият гарда на улицата става много лошо!
Пък и един боксцот бе тръгнал да ми развива теория, че глухата защита била непробиваема.
Ае застани в глуха защита на улицата, ми до там си....

Но много се отплеснахме от темата
Според мен, на улицата и двете са еднакво ефективни!
Но само те не са достатъчни.

AN

26.11.05
14:16

[quote author=“kanku”]Дали ще паднеш при нанасяне на кик, зависи от много неща!
А за пазенето на главата
Аве така е, но лошото е, че боксьорчетата свикват да играят с ръкавици и изведнъж като им пробият гарда на улицата става много лошо!
Пък и един боксцот бе тръгнал да ми развива теория, че глухата защита била непробиваема.
Ае застани в глуха защита на улицата, ми до там си....

Но много се отплеснахме от темата
Според мен, на улицата и двете са еднакво ефективни!
Но само те не са достатъчни.

Трябва да можеш и да се бориш според мен

27.11.05
17:46

Карате Киокушинкай ! Това е най-твърдия стил карате. Вижте и самото наименование:
Киоку - първичен
шин - истина или действителност
кай - среща
или общия превод на киокушин е сблъсък с реалността ! В киокушина наблягат много на физическата издръжливост. Последния път ни каляваха да издържаме на всякакви удари. По предишният пък трябваше да правим 30 обиколки на залата с човек на гърба си. Трябва да отидете ан съзтезание или да гледате някакъв клип, с думи неможе да се обясни за какво става въпрос. Примерно когато правим удари по чувал...тогава поне 5 минути всеки трябва да издържи да блъска чувала без да спира.
С две думи това бойно изкуство не е за женчовци, това е истината.

28.11.05
21:53

Братле това как тренирате не показва коя техника е по-добра за уличен бой, където няма никакви правила.
Всеки знае, че бокса е много груб спорт и въобще не може да се сравнява с останалите бойни изкуства по този показател.
По-скоро бокса не е за женчовци отколкото, който и да е друг спорт(който и да е!!!).
В бокса грубата сила и физическата подготовка са много по-важни, но това в случая няма значение, защото самия спорт не определя колко ще си силен.Това зависи от теб.От това как тренираш или от това как те тренират.
Можеш да тренираш и бокс и киокушин и физическата подготовка да е една и съща.
А това предпоследното изречение е много смешно:
“Примерно когато правим удари по чувал...тогава поне 5 минути всеки трябва да издържи да блъска чувала без да спира.”
А в бокса 50% от времето се блъска в чувал.Това не знам защо изобщо го каза.Направо е смешно.

28.11.05
22:34

Зависи от залата.
При нас на всяка тренировка се блъска по чувалите.
За жалост обче не във всички зали по Киокушин има чували :(
Хубавото е, че ги има във все повече и повече зали, защото те са неизменна част от подготовката и развитието на трениращите!
А за физическата подготовка...
Определено в Киокушин тя е на ниво.

29.11.05
13:43

kanku братле не се заблуждаваий мойто приятелче тренира 8 години нон стоп карате добур е там 2 1-ви места на републиканско няколко 2 и 1,3 ти мачка ги доста имам клипове и най различни обаче там нещатата стоят по друг начи нямаш право с раце по главата гарда ти е ниско долу.Аз избирах доста докато реша какъв спрот да тренирам хем и от него гледам и се записах на бокс мога да ти кажа че е 5 пъти по добър понеже силата на удара става огрмна бързината светкавична докато решиш с кой крак да ми тругнеш или да напраиш блок който не пази главата с 2 удара няма и толкова ще паднеш понеже в каратето не са свикнали на удари в глава а в бокса ги получаваш честичко и то доста силни !

Но секи спорт си има преимуществата и недостатаците,но запомни голяма част са започнали от бокс-а :)

29.11.05
14:54

Много добре знам как е в бокса и кикбокса
Тренирал съм ги тия спортове и не за по 1-2 тренировки.
Просто аз съм от хората които си обичат Карате и си тренират Карате!

30.11.05
20:52

Аз лично тренирам кик бокс и повече ми харесва защото има удари в главата,но иначе при каратето ми харесва че се идрят без рукавици и то доста здраво

quote]Пък Unnormal бокса също е много добър но самата комбинация между крака и ръце...
Моля използвайте бутона “промени” ако желаете да добавите нещо към поста си.
Mr_Muskul

01.12.05
14:25

[quote author=“BabaVanga”]Братле това как тренирате не показва коя техника е по-добра за уличен бой, където няма никакви правила.
Всеки знае, че бокса е много груб спорт и въобще не може да се сравнява с останалите бойни изкуства по този показател.
По-скоро бокса не е за женчовци отколкото, който и да е друг спорт(който и да е!!!).
В бокса грубата сила и физическата подготовка са много по-важни, но това в случая няма значение, защото самия спорт не определя колко ще си силен.Това зависи от теб.От това как тренираш или от това как те тренират.
Можеш да тренираш и бокс и киокушин и физическата подготовка да е една и съща.
А това предпоследното изречение е много смешно:
“Примерно когато правим удари по чувал...тогава поне 5 минути всеки трябва да издържи да блъска чувала без да спира.”
А в бокса 50% от времето се блъска в чувал.Това не знам защо изобщо го каза.Направо е смешно.

абе пич ти гледал ли си двубой по киокушин !?
и за другия пичага, който нещо спомена за ударите в главата..прятелю, на състезание по киокушин нямаш право да удряш в главата с ръце по простата причина, че можеш да убиеш противника, а не поради нещо друго. Но ударите в главата с крака не са забранени.

и за ударите по чувала..
Казах го защото хората като чуят карате не си мислят за удари по чувал ! Както kanku каза не във всяка зала където се тренира карате има чували. Та твойто тълкуване на казаното от мен е направо смешно ! Май си прекалил с бокса и ударите по главата...хехе майтап  :wink:

P.S.
И този който е постнал темата, да вземе да оправи заглавието !

04.12.05
19:08

Хах  :shock: с юмрук в главата можеш да убиеш човек и за това са ги забранили в киокушина, но с ритник не можеш и за това са позволени. Далеч е от всякаква логика...

04.12.05
20:57

Да вярно е и въпроса е за уличен бой не на ринга

MI

12.12.05
21:29

Според мен само с карате или бокс не става.Трябва си и малко познания по борба.На ринга е съвсем различно от улицата.На ринга гарда помага но на улицата дистанциата лесно се преодолява просто  с яко засилване тип ръгби.Как можеш да спреш такава атака.Какво може да направи боксьора ако го прегърнеш другарски.Цялата му чудовищна сила и бързина на удара му отиват на кино.Баща ми дълги години е бил борец и така ме е учил.Най важното е куража, ако само за миг се поколебаеш си загубен затва аз се хвърлям като торпедо напред и помитам противника без да ми пука от гардове и т.н. след това като го хвана отблизо и не може да се отдръпне да ме удари започвам да го обработвам методично целя се най вече в слабините и ако съм успял да го съборя се опитвам да му размажа главата в цимента - тука няма правила тука важи закона на джунглата.или той или аз.а пък ако некой дойде да ми разправя че не съм се бил честно и него ще му демонстрирам.е ако не успее човек да събори некое грамадно добре тренирано  в бойни изкуства говедо става лошо и по добре бягай.ама при мен такъв проблем е рядкост щото и аз съм бая говедо.но пак ще кажа най важното е да имаш кураж и достатъчно злоба.мен като малък доста ме тормозиха в училище въпреки че не бях дребен и това беше защото нямах кураж и си траех сега си се чудя на акъла ама прост съм бил били са ме!!!!но след като разбрах че се иска кураж започнах да отвръщам и осъзнах че съм много по силен от другите.и почна ли да удрям ме обхваща неква нечовешка злоба трупана през годините благодарение на тормоза и много трудно пускам жертвата.за много кратко време се сдобих с репутация на злобен садист и сега никой не смее да се заяде с  мен.Абе да ви кажа честно няколко пъти съм ял бой с тая тактика ама в повечето случаи е успешна :)

AN

12.12.05
21:39

Така е много е важно да можеш да се бориш. Затова тренирайте Да Дао

13.12.05
11:40

Пък това което казваш че на един боксиор няма да му помогне на улицата според мене не е вярно...Няма да е като съвсем на ринга , но първо ще е свикнал да го удрят,второ удара му ще е по силен,по бърз и по точен...

13.12.05
16:07

Точно на улицата засилка стил ръгби........
Само да не попаднеш на джудист или самбист, че лошо.
А ние доколкото си спомням обсъждахме Кикбокс и Киокушин!
Нека се придържаме към това.
За мен и двете са еднакво ефективни на улицата, но както казах и преди не са достатъчни.

Към mitakka
Братле ти хубаво ще го събориш, но ако са двама, трима?

14.12.05
13:31

спора според мен е ненужен, сега на улицата ти вадят пистолет или нож и си до там, иначе гледайте К1 и ще видите че всички каратисти са смазвани от бой от кикбоксьорите.

14.12.05
15:13

макар че аз предпочитам кик бокс това съвсем не е варно че каратистите са смачквани от кик боксиорите...Гледай има ги доста много добри каратисти-Фейтоса,Мусаши..

14.12.05
17:15

мусаши ееее ти се излагаш брато, нека да не ти написвам имената на всички бойци, но кажи едно гранпри спечелено от каратист, най добрите са муй-тай бойците, тва е истината.

14.12.05
17:41

аве нинджи  що изобщо го гледате тва  К1 свалете си боеве без  правила да видите къде е истината! просто напишете в дата.бг  UFC и вижте какво ще ви изкара ...  и да не земете да свалите избраните нокаути ! :) свалете едно нормално състезание да  видите как във всеки бои се търкалят по земята,а  не вървиш ни с карате ни бокс като си на земята

14.12.05
17:49

[quote author=“x_3_mar”]аве нинджи  що изобщо го гледате тва  К1 свалете си боеве без  правила да видите къде е истината! просто напишете в дата.бг  UFC и вижте какво ще ви изкара ...  и да не земете да свалите избраните нокаути ! :) свалете едно нормално състезание да  видите как във всеки бои се търкалят по земята,а  не вървиш ни с карате ни бокс като си на земята

е тогава да ти е здрава главата за там. гледал съм ги, тия са самоубийци

14.12.05
18:26

[quote author=“INZAGHI”] най добрите са муй-тай бойците, тва е истината.

Най-добрите?
Добри са докато са прави, после идва трагедията!

AN

14.12.05
20:29

Пичове, казах ви, Да Дао, има си ръце, крака, хвърляния, бой на земята... Няма излишни фантастики, само най-ценното, има само една позиция, изобщо, за мен това е най-доброто.

14.12.05
23:44

Не мислите ли че спора е абсолютно ненужен и че не може да се каже това е по доброот това

15.12.05
00:27

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Не мислите ли че спора е абсолютно ненужен и че не може да се каже това е по доброот това

Напълно съм съгласен.
Това го казах на няколко пъти под друга форма.

15.12.05
12:02

INZAGHI написа:
най добрите са муй-тай бойците, тва е истината.

Най-добрите?
Добри са докато са прави, после идва трагедията!

е то всеки който е паднал първи на земята е трагедия

15.12.05
13:36

Само 1 добре насочен удар силен и бърз в брадата и до там ! Няма какво да се коментира толкова ! :)

Гарантирам ще ви помни дълго като се храни 3 месеца през сламка  :)

15.12.05
14:45

[quote author=“UnnORmaL~”]Само 1 добре насочен удар силен и бърз в брадата и до там ! Няма какво да се коментира толкова ! :)

Гарантирам ще ви помни дълго като се храни 3 месеца през сламка  :)

Аз ви гарантирам, че няма да можете да си мърдате ръката в резултат от потрошените костици.

15.12.05
15:43

четох че муай тай бойците не правят дълги кариери...познайте защо :)))

15.12.05
15:59

[quote author=“dido__”]четох че муай тай бойците не правят дълги кариери...познайте защо :)))

да си чувал за Ернесто Хуст? на 48 год и още се бие

15.12.05
19:15

Дайте факти някакви не бъдете голословни “това е по добро от това “- глупости още малко и ще я заключа защото е изчерпана вече

16.12.05
13:58

INZAGHI Не ти говоря за K1 а за бойците който играят традиционен Муай в Тайланд

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1