Пулс

12.12.05
11:04

Според статията за кардио тренировките за моите години трябва да поддържам пулс към 150. Проблема е обаче, че когато го поддържам карам велоергометъра бавно. Когато започна да въртя педалите по-енергично и да се изпотявам добре, пулсът ми пада даже до 80. След като се изморя и забавя започва отново да се качва. Под бързо имам предвид окол 30км/ч на 3 или 4 степен от 8. Бавно - на същите степени, но около с 20-22км/ч.
Какво трябва да направя? Да поддържам висок пулс или да си карам енергично. Целта ми е изчистване на мазнини от бедрата и то по скоро в областта над коляното.

12.12.05
12:40

На мен това положение ми се струва доста странно...да не казвам нещо към лошо..не е логично при по-интензивно натоварване пулса да пада. На теория би трвябвало да държиш пулс. И в дриги теми имаше въпроси от типа “мога и по-бързо, като държа необходимия по теория пулс ми е бавно”, и мисля че като цяло съветите бяха към държене на желания пулс - така може и натоварването да е по-продулжително понеже не е много интензивно.
Но не съм много компетентен в тази област, така че не вземай мнението ми за напълно чиста монета. Нека някой по-кадърен от мен се изкаже...

12.12.05
14:22

Ами по правилото 220 - възраста ти е максималния  пулс от него се вземаха проценти

12.12.05
14:27

според мен не е нормално това което казваш да не си се объркала нещо? може и велоаргометъра да е развален нещо щото няма как да се получава така

12.12.05
15:08

Не е развален, съвсем нов е... и аз не го разбирам защо става така

12.12.05
22:31

Нещо нен е наред вцялата работа провери отново и тогава пиши

13.12.05
22:54

Виж,просот не се съмнявай че веларгометъра не е наред нещо....
Най-добрия вариант да следиш пулса си е с специални пулсомери...най-често комбинирани с апарати за кръвно налягане..те ти отчитат пулса най-точно....
А иначе трява по вече определената схема да вземаш нужните ти проценти 220 - възрастта за намаляване на мазнините и стимулиране на метаоблизма ако не се лъжа е в границите 75-85%.Смятай! 8)

14.12.05
09:19

Освен да се обадя на сервиза да го видят...Иначе няма как да я спазвам схемата, защото не знам реално кога какъв ми е пулса. Засега карам с по-бързичко темпо, за да се уморявам.. Иначе пулса варира от 70 до 100 най-много. Благодаря на всички за мненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1