Каква диета препоръчвате за покачване на ММ при тренировъчна програма "5х5"

31.08.14
21:58

Добър вечер. Много харесвам тази програма “5х5” и съм започнал да тренирам по-този начин, но се чудя каква диета е най-удачна за този тип тренировки, понеже доста добро възстановяване трябва поради високото натоварване. Насочил съм се към ВВД но искам да се консултирам с Вас.. :) Поздрави!

ПИ

31.08.14
22:21

Няма универсално хранене. Всеки е фен на нещо. Аз бих ти препоръчал високомазнинно с качествени мазнини и месо. А за въглехидрат някакъв плод или зеленчук пред гадния ориз и картофи. Ако не те е страх яйцата сурови, месото алангле (качеството и усвояемостта на протеина се изменя при готвене).

01.09.14
06:22

Плод пред ориз за въглехидрати?! Яйцата сурови?!... ти май се бъзикаш с човека. А относно програмата ,мился  ,че се препоръчва хранене с повече въглехидрати. Все пак е силова програма. Общо взето точно обратнотното на горното мнение :)

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 01.09.14 06:26.

ПИ

01.09.14
09:16

Ами пич препоръчах високомазнинно хранене, с въглехидрати до 10-15% макс от калориите. Аз си поддържам 5% мазнини в тялото от 3 години с такова хранене, силата ми не се забавила. Другия вариант е парче торта пред картофите и ориза. Сурови яйца от магазина няма опасност от салмонела. Запознай се с термичната обработка на протеина и пак ела да пишеш. Разбра?

Мнението беше редактирано от Петьо Иванов на 01.09.14 09:19.

казано от Петьо Иванов на 01.09.14, 09:16:

Сурови яйца от магазина няма опасност от салмонела. Запознай се с термичната обработка на протеина и пак ела да пишеш. Разбра?

Салмонелата е напълно реален риск.
Напълно излишен риск освен това - заради усвояемостта на термично обработените яйца.

Хайде сега ти се осведоми за разликата в усвояемостта на суровите и термично обработените яйца, след което пак ела да пишеш. Разбра?

01.09.14
09:30

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.09.14 09:31.

ПИ

01.09.14
11:57

Суровите яйца в магазина миришат на аптека и това не е случайно. На кокошките им се дава различни видове антибиотици.Рискът от салмонела е нищожен. Познавам маса народ, които бълват по 20 сурови яйца на ден от години. По-известен пример - Милко Георгиев и компания. Съгласен съм специално за яйцата, че и сурови и варени са окей от протеинова гледна точка - ъс сигурност е по-лесно да изпиеш 20 яйца. Но месото си остава алангле!
Поздрави!

01.09.14
12:14

казано от Петьо Иванов на 01.09.14, 09:16:

Ами пич препоръчах високомазнинно хранене, с въглехидрати до 10-15% макс от калориите. Аз си поддържам 5% мазнини в тялото от 3 години с такова хранене, силата ми не се забавила. Другия вариант е парче торта пред картофите и ориза. Сурови яйца от магазина няма опасност от салмонела. Запознай се с термичната обработка на протеина и пак ела да пишеш. Разбра?

Можеш ли да споделиш с нас твоя снимка /може да не се вижда лицето ти разбира се/ да видим тези 5 % мазнини който поддържаш ?

ПИ

01.09.14
12:55

Може.

Мнението беше редактирано от Петьо Иванов на 01.09.14 12:56.

01.09.14
21:16

Малко изместихте темата от основния въпрос ,а именно програмата 5 Х 5. Аз лично от статията в сайта ,съм разбрал едно. НАБЛЕГНИ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ.  Оризът си мисля ,че е един много добър източник на въглехидрати.(може да греша разбира се :) )
А отнсно снимката ,няма да коментирам. Все пак човекът пуснал темата се интересува от качване на маса ,не липса на подкожни мазнини.

01.09.14
21:26

казано от Деян Стоянов на 31.08.14, 21:58:

Добър вечер. Много харесвам тази програма “5х5” и съм започнал да тренирам по-този начин, но се чудя каква диета е най-удачна за този тип тренировки, понеже доста добро възстановяване трябва поради високото натоварване. Насочил съм се към ВВД но искам да се консултирам с Вас.. :) Поздрави!

Според мен РБД е по-добра от ВВД  когато правиш 5х5.

Аз съм на мнение, че повишаването на приетите мазнини е добър съвет. За останалите работи се коментира вече.

Най-точният тип хранене е този който ти се отразява най-добре, ако до сега не си го открил метода “проба-грешка” е твоето решение ;).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1