03.09.14
10:25
Каква би трябвало да бъде закуската на всеки един човек спрямо пол,тегло,дали тренира или не?
Давам пример със себе си...На 20 г. съм. Не мога да кажа,че съм в залата всеки ден,защото работя. Гледам да правя упражнения сутрин след като закуся. Интервала м/у закуската и упражненията е 1 час. Закуската е зелен чай не подсладен и белтъчен омлет с маслини,сирене и спанак. Добре ли започвам деня си? Трябва ли да извадя или прибавя нещо?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 03.09.14 10:38.
03.09.14
10:37
Значи... Как да задаваме въпроси интелигентно?
Едва ли ще се намери някой, който да ти развие цялата тема така, както си задала въпроса. Колкото по-конкретно е питането - толкова по-ясен, конкретен и полезен отговор ще получи. Закуската трябва да бъде адекватна на нуждите на организма в условията на цялостния режим и поставените цели... когато се закусва, разбира се (има успешни стратегии и режими, при които не се закусва).
Ако трябва да закусваш, бих ти препоръчал по-лека като количество и калории закуска, изградена предимно от белтъчини и мазнини -> например 1-2 цели яйца, малко сирене/кашкавал, може някаква форма на месо и зеленчуци (домат, краставица и т.н.). За мен това е перфектната закуска :)
03.09.14
14:27
Според мен, трябва да имаш източник на въглехидрат в закуската. Един час не е много, не е и малко. Аз лично тренирам на гладно, защото ми е некомфортно когато съм ял. Зеления чай, ако го пиеш за тонус, вероятно трябва да е отделно от храната, въобще повечето стимуланти на ЦНС действат по-осезаемо на празен стомах. Може да опиташ варианта при който, ще приемеш чая на празен стомах, ще тренираш, и след това ще закусиш. Имай предвид, че в някои случай кофеина предизвиква хипогликемия в празния стомах, затова първите пъти може да си носиш нещо сладичко, ако има нужда.
04.09.14
10:44
От месец насам закусвам 1 супена лъжица семена от чиа, 1 супена лъжица ленено семе, 50гр. елда, 50гр. орехи, сушени боровинки, 1 супена лъжица овесени ядки, 1 супена лъжица мед и всичко това го разбърквам с кисело мляко. Много е приятно на вкус, изчистих мазнините а килограмите си останаха същите. Ям го и преди тренировка, дава много енергия по издръжлив съм в залата, тренирам по дълго и с повече килограми.