06.09.14
16:57
Здравейте от пет дена приемам Animal Test но се наложи да правя профилактични кръвни изследвания и се видя че стойността на пикочната киселина в кръвта от горна граница за мъже 420 ми е 470.Възможно ли е от приема на Testa да ми е повишена.Нищо друго не приемам.Четох че трябва да се намалят червените меса и алкохола,но аз гледам повече пилешко да похапвам.Също така и белтаците са ми на горна граница.Ако някой има представа моля да сподели мнение защо е така :( :(
06.09.14
17:12
Най-често става от диетата. Дехидратация. ...Всичко друго е за лекар. Отивай си пусни изследвания, питай личния лекар. Четох, че горната граница при мъжете е до 7, незнам..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.09.14 17:13.
06.09.14
17:44
Причина едно - може би приемаш прекалено много белтъчини. Причина номер две - не пиеш достатъчно вода.. Нямам идея дали анимал тест-а оказва някакво влияние в това отношение, но според мен не би трябвало. Г-д колко белтъчини на ден приемаш,ако имаш идея?
06.09.14
19:46
Нямам идея колко белтъчини приемам.Протеин не пия,само теста и съм си взел храносмилателни ензими.Общо взето ям каквото се сготви. Вода приемам поне по 2,5л на ден.Даже на теста пише когато се пие да се увеличи приема на протеин,но не съм си купувал.Някаде прочетох че е възможно покачването на тази киселина от силов спорт.
07.09.14
17:39
Пикочната к-на се повишава, както ти казаха, при увеличен белтъчен внос, но това не е водещото. Има фамилност. Твоята пикочна к-на не е кой знае колко завишена, но за твоя информация: “Царската болест” - подагра, е особено разпространена в обществото, тъй като има наследствена предразположеност и е честа сред градското население. Не всички с повишена над нормата пикочна к-на имат подагра, но всички с подагра имат повишена стойност на пикочната к-на. Следи си и кръвното налягане отвреме-навреме.
Може да си направиш за твое успокоение ехография на отделителната система, рутинно микроскопско изследване на урината, от кръвните общ белтък, серумен албумин, урея, креатинин, кръвна захар и си изряден отвсякъде.
За диетата- по-малко белтъчини, по-малко сол, по-малко добавки и по-малко “добавки” :D
12.09.14
12:47
Днес след 10 дена пак ходих да ми вземат кръв и от 470 ми е станала 480 при положение че тези 10 дена съм пил адски много вода.Спирам теста и след колко време пак да направя изследвания?