Гръб - упражнения

07.09.14
15:00

Здравейте! Понеже гърбът ми доста изостава, искам да ви попитам дали има разлика ако всяка седмица редувам придърпване на горен скрипец с тесен и широк хват? Също така ако може да ми кажете дали има нужда да се прави отделно упражнение за перки или горния скрипец и набиранията ги развиват достатъчно, тъй като аз от време на време правя едно упражнение като съм да кажем на метър от горния скрипец и го хващам на ширината на раменете, и го придърпвам някъде около кръста отива. Та дали е нужно това да се прави?

07.09.14
15:05

Остави ги тези машини. Вкарай набирания, тяга, гребане, мечка

07.09.14
16:43

Мога да ти препоръчам някои специализации ,но първо сподели стаж,годни,кг и ръст да видим дали ще има смисъл.

Но каквото да и правиш,помни че базовите упражнения не бива да ги сменяш ,а да действаш около тях.
Не е зле да вкараш и машини,но нека те не са ти основата ,а само да “изтискват” мускулите до крайният им потенциал.

07.09.14
21:16

15 години, 59 кг, от половин година тренирам, но с цел релеф, а сега вече качвам маса. А относно машините - тъй като не мога да правя придърпване на горен скрипец с повече кг, по принцип на лоста правя 1-2 серии и на машина също 2 примерно. Мъча се и набирания, но нямам силата да правя достатъчно за серии все още. Целта ми е до Коледа да дърпам 45 кг засега.

08.09.14
09:15

Няма как да разбереш дали нещо ти изостава за тази половин година, а камо ли да извадиш завиден релеф на тези 60 кг. и 15 години. Според мен си постави едни дългосрочни цели и започни с основните упражнения. Ти сам казваш, че нямаш нужната сила. Ще видиш, че като станеш на 17-18+ това ще ти е от полза. Не се хвърляй на безсмислени сплитове на тези години.

Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1