12.09.14
17:08
Нямаше подобна тема. Гледам лещата с 25 гр протеин. Та въпроса ми колко остават след сготвянето на тези 100гр. Някои сортове с по 7-8гр протеин, а други с по 25гр.
Някой да мъ светне?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 13.09.14 01:28.
12.09.14
17:13
Ти гледаш, ама... къде и какво - ние знаем ли?
12.09.14
17:33
Кольо скуката ли те гони?
12.09.14
17:34
Моля?
P.S. Би могъл да имаш претенции единствено по отношение на заглавието на темата, тъй като моята корекция не е съвсем точна... но пък ти спокойно можеше да поставиш ясно разбираемо заглавие, нали?
За какви сортове става въпрос? Какво си гледал - че при някои сортове след готвене остават всичките 25 g, а при други по-малко? Това ли си гледал или ти е направило впечатление, че различните сортове имат различно белтъчно съдържание? Изобщо... искаш някой да те светне, но не е лошо да се научиш да изразяваш мислите си така, че да можеш да бъдеш разбран. Петко отговори на единственото нещо, което се разбира като въпрос, въпреки че сме го говорили това стотици пъти.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.09.14 17:45.
12.09.14
18:00
Много съм благодарен за корекцията.Дано повече разберат какво съм искал да попитам.Лош си като учителка от преди 89’.
Искам да попитам за тези които са наясно.Из био магазините виждам леща с високо съдържание на протеин.Понеже не консумирам месо и търся алтернативи да попълня дневните ми нужди от протеин.Интересува ме какво е съдържанието на протеин след топлина обработка на 100гр.
http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/neals-yard-wholefoods-french-style-lentils-60083894?c=lentils
http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/neals-yard-wholefoods-organic-red-split-lentils-60086930?c=lentils
http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/neals-yard-wholefoods-whole-green-lentils-60007769?c=lentils
Ще съм безкрайно благодарен на всички запознати по темата споделили мнение.
Кольо петък е забавлявай се!!!
12.09.14
18:32
Без да гледам каквито и да е съдържания ,повтарям мнението на Петко К.,но малко по-изчерпателно.Стойностите си остават същите след топлинна обработка.Променя се само грамажа на порцията като цяло .Т.е. ако имаш една пържола от 100 гр, и тя съдържа 20,6 гр протеин ,след като я опечеш ,ще тежи по-малко но протеина ще е същия.Или пък обратното - 100 ориз суров съдържа 7,13 протеин,но като го свариш ще тежи много повече и пак няма да се променят белтъчините в него.
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 12.09.14 18:32.
12.09.14
22:04
казано от Дениз Мустафов на 12.09.14, 18:00:
Много съм благодарен за корекцията.Дано повече разберат какво съм искал да попитам.Лош си като учителка от преди 89’.
Свиквай.
Такъв съм - през 1989 съм бил в 6-ти клас, т.е. имал съм достатъчно време да усвоя нужната лошотия от учителките.
Говорили сме за това стотици пъти, въпросът ти съвсем не е толкова уникален, колкото ти се струва... съответно търсачката щеше да ти отговори отдавна, ако я беше попитал. Такова е положението с всички зърнени култури и техните производни (включително ориз, фасул, паста и т.н.).
El_tiggeraso и Петко К са ти отговорили, нека го направя и аз като за трети път в тази тема ще ти кажа същото - след сготвянето на 100 g леща ще се промени само теглото на тази порция (ще се увеличи, тъй като ще поеме вода), но не и количеството белтъчини в нея.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.09.14 22:05.
12.09.14
22:22
Кольо кът не ти е кеф излез на по бира с приятели,казах ти петък е!!!Ако си някъв модератор що не вземеш да ме блокираш,то аман някой да не пита нещо.Крив си кът’ касиерка.То аз бях 2 клас през 89’ и хич не ги тача такива.Ако искаш по смислени теми да беше ми писал на лични плюс няколко линка по темата и щях да си изтрия моята,просто и ясно.Принципно като писател във форума имаш много смислени постове,не храня лоши чувства към теб просто не ме кефи езика ти.Знам ли в цикъл ли си на диета ли си???
12.09.14
22:45
Най-кротко ти предлагам да успокоиш топката.
Не съм длъжен да ти помагам, особено за неща, които те е домързяло да потърсиш сам.
Правя го доброволно и имам своите причини за това.
Когато зададеш публичен въпрос е редно да получиш публичен отговор.
Не си длъжен да ме харесваш, не се и опитвам да бъда харесван.
Аз също не одобрявам много неща, но се налага да приема съществуването им.
...а какво ще правя в петък вечер е въпрос на мой избор. Така и ще остане.
P.S. Част от задачите ми са да се грижа форумът да е комфортно място за възможно най-много хора - както стари потребители, така и новодошли. Не съществува решение, при което абсолютно всички да са доволни и щастливи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.09.14 22:51.
12.09.14
23:56
Струва ми се че не се справяш много добре със задачата си.Чета сайта от доста години,просто не мисля че има смисъл да пиша.Рядко се чувствам полезен за да давам мнение.В случая не си полезен,ама въобще.Дай ми линкове по темата която ме вълнува и обещавам да ти се извиня и повече няма да пускам теми.
казано от Дениз Мустафов на 12.09.14, 23:56:
Струва ми се че не се справяш много добре със задачата си.Чета сайта от доста години,просто не мисля че има смисъл да пиша.Рядко се чувствам полезен за да давам мнение.В случая не си полезен,ама въобще.Дай ми линкове по темата която ме вълнува и обещавам да ти се извиня и повече няма да пускам теми.
Що не изядеш една леща и да се успокоиш ?
13.09.14
01:28
казано от Дениз Мустафов на 12.09.14, 23:56:
Нека всеки стои зад преценката си за другия.
Говорили сме достатъчно за съдържанието на храните преди и след готвене.
Темата приключи.