13.09.14
17:05
Добър ден на всички. Тренирам вече 1 година и 8 пълни месеца - карам деветия. Направих си програма,официално ще тренирам по нея ,а ето я и нея.
Понеделник / Петък -> Гърди,Гръб,Трицепс,Бицепс
Сряда / Събота -> Крака,Рамо,Корем,Трапец,Предмишница
Вторник / Четвъртък / Събота / Неделя - Кардио,Спринтове..
Преди да ми кажете,че това не е за мен - не е така ,пробвал съм я нямам проблеми.На 16 съм ,180 см.,79 кг.
Ето и упражненията ...
Гърди
1) кофички 3 х 4
2) повдигане на щанга от лег 3 х 4
3) повдигане на щанга от горен лег 4 х 8
4) флайс 8х8
- първите две упражнения са за сила ..
Гръб
1) набиране 3 х 4
2) мъртва тяга 3 х 4
3) гребане 4 х 8
4) хоризонтални набирания 8х8
Трицепс
1) френско 3 х 4
2) трицепсово разгъване зад врат 4 х 8
3) кик-бек 8х8
Бицепс
1) бицепсово с щанга 3 х 4
2) упражнението 21 в 2 серии
3) концентрирано 8х8
Крака
1) клек 3 х 4
2) тяга с прави крака 3 х 4
3) напади 4 х 8
4 ) повдигане за прасец 3 х 20
Рамо
1) раменна преса 3 х 4
2) повдигане за задно рамо 3 х 8
3) повдигане за средно рамо 3 х 8
Корем
1) повдигане на краката от вис 3 х макс
2) янда 3 х макс
3) ножица 3 х макс
Трапец
1) повдигане на раменете 3 х 15-20
Предмишница
1) сгъване в надхват 3 х 4
Като цяло ще описвам тези упражнения ,които са за сила..Храненето също ще описвам,тъй като почвам училище малко ще е тръдно ,но като се пребера ще наваксвам с храната...това е за сега,приятен ден :)
Защо не разделиш програмата на “бутащи/ дърпащи” или “бутащи/дърпащи/крака” или пък на “горна/долна част”.
Така пак ще тренираш мускулните групи два пъти седмично. Щом искаш да качваш сила, можеби програми като 5х5 или 5/3/1 ще са по оптимални.
13.09.14
17:40
И след близо 2 години интензивни тренировки 7 дни в седмицата можеш да правиш 3х4 кофички и набирания?
В понеделник и петък тренировката ти е над 60 серии. За колко време ги правиш?
@avitohol 5/3/1-то не е за начинаещи
там по между другото още на първия ден след сериозното вдигане трябва да направиш 5х15 кофи и 5х10 набирания
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 13.09.14 17:43.
13.09.14
17:52
Ами тренирал съм по 5 х5 и вече не ми се тренира по нея малко разнообразие...Също много не ми допада дърпащи/бутащи/крака..решил съм по тая да карам 3 месеца макс..А и набиранията и кофичките са с допълнителна тежест :Д
П.С. Не са две години интензивни тренировки от начало първите 4-5 месеца правих само лицеви опори защото не знаех какво да тренирам а и бях доста пълен след това си купих дъмбел и с течение на времето си направих всичко необходимо щанги,лежанка,лост,успоредкаа.. До сега не съм претренирвал..наскоро бях 72 кг.. тренирах по този начин известно време и сега съм 79 имам за чистене естествено ,трябва да се набляга на храната смисъл аз ям чисто (без вредни работи,тестени) не е лесно все пак вие най-добре разбирате... но лека полека стават нещата аз не бързам , а и искам да кажа ,че добавки не използвам и нямам намерение (моля без подигравки) просто нямам нужда(така да го кажа)
Мнението беше редактирано от deportivoo lakoruna на 13.09.14 17:59.
13.09.14
18:17
Колкото по-бързо затренираш по 5х5 или нещо подобно, толкова по-добре за теб.
Знам че скоро няма да си промениш мнението ама си млад и има време. В тестото няма нищо отровно, а качването на 7 килограма за кратък период от време не е нищо хубаво.
13.09.14
18:27
казано от Angel Gyaurov на 13.09.14, 18:17:
Колкото по-бързо затренираш по 5х5 или нещо подобно, толкова по-добре за теб.
Знам че скоро няма да си промениш мнението ама си млад и има време. В тестото няма нищо отровно, а качването на 7 килограма за кратък период от време не е нищо хубаво.
На мен много ми харесва 5х5 доста ми е помогнала...А качването на 7 кг бяха за 2 месеца някъде но бях несериозен от програма на програма...Сега съм решил да тренирам по тази програма...Иначе доста наблягам на риба,месо,яйца,прясно и кисело домашно мляко,боб,леща,зеленчуци,извара и то доста ям пълномасленна и обезмаслена всякаква..от тия 7 кг не мога да очаквам да са само и чиста ММ.. за 2 години научих много нещата ми се избистрира преди се хранех нездравословно и се чудих защо няма прогрес ,а как да има ? Сега съм доста по запознаат има още много да уча разбира се.
14.09.14
09:08
Храната за днес (14.09.2014) Ще редактирам поста си за да писвам храненето си.
Закуска... 9;00h
- 350 гр.прясно мляко
- 2 сурови яйца (домашни)
- 2 лъжици тахан
- 2 лъжици мед
Всичко в блендера и го пия,това ми е закуската от край време - супер е .
Обяд ....13:30h
- 2 средно големи пърчета скумрия
- салата от домати
Следобедна закуска ... 17:00h
-леща
- кисело мляко
- пилешки шницел
Вечеря ... 20;00 - 21:00h
- пълнени чушки с яйца и извара
- салата от домати
Мнението беше редактирано от deportivoo lakoruna на 14.09.14 17:32.