12.12.05
21:23
имам проблем4е с бицепса мом4ета...нз за6то но немога да го натоварям:правя 3упр за него ама само едно го напряга-скотовото сгаване,а другите 2 :сгаване от стоеж и концентрирано ми напрягат само предми6ницата...мн сранно и именно поради това предми6ницата ми е 34 а ми6ницата 37…дали неизпулнявам както трябва упр и нз..помогнете с не6то.с краина сметка няма да ставам като “попаи” :lol: :lol: :lol:
Не пиши 4-ки за Ч и 6-ци за Ш моля спазвай правилата
DJGorgio-Astor
Може да не се натоварва защото не изпълняваш правилно упражненията :? :wink: Пробвай да овеличиш килограмите :wink:
13.12.05
11:55
а дали ще е добре да ги тренирам 3 пати в седмицата ?
13.12.05
12:00
Според мен не.Пак ще ги претренираш.Пробвай с по-големи тежести и по малко повторения.Ако пак не можеш да го натоварваш пробвай да ги правиш до отказ.
ПО ЗДРАВИ
Alex_1
Три пъти е много само ще ги претренираш.Пробвай да правиш дроп сери може и да има растеж с тях.
13.12.05
20:14
мисля да пробвам до отказ ама нз да не би да сваля така ?
Сменяи някои от упражненията в програмата ти за бицепс примерно тренираш две седмици с едни упр и след това ги заменяш с други за да стресираш мускула мисля че ще има ефект
13.12.05
22:00
а някаква по конкретна програма..например:
1.бицепсово сгаване прав
2.концентрирано сгаване
3.скотово сгаване
а другата седмица
.....даи някаква програма с която да опитам
Alex_1
Първа тренировка:
1упр. Концентрично сгъване - 3х8
2упр. Бицепсово сгъване с щанга - 3х8
3упр. Сгъване на макари с две ръце - 3х8
Втора тренировка:
1упр. Бицепсово сгъване на скрипец - 3х8
2упр. Скотово сгъване - 3х8
3упр. Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8
Ето ти примерни тренировки, а вече как ще ги въртиш и разпределиш можеш сам да ги преработиш.
УспЕх !
14.12.05
20:57
Пробваи това поне веднъж и ще осетиш че ти се напомпва бицепса.
1.Набиране на лост с тесен подхват
2.Бицепсово сгъване прав
3.Концентрично сгъване
14.12.05
21:16
мерси и на двамата от другата тренировка ще пробвам и ще ви кажа другата седмица кое е по добре:)
15.12.05
01:37
Пробвай сгъването от стоеж да е с прав лост, на мен страшно ми помогна... направо преоткрих упражнението! (също дроп сериите много добре ми действат, но тук вече трябва да си прецениш)
.Другия съвет е опитаи да правиш упражненията суоер чисто ,примерно за бицепс се облягаш на стената допираш лактите и с щангата деистваш като го правиш с около 5-10кг по-малко от обикновенно ,но пък удряш мускула зверски за трицепс също има такива варианти.
Имам същия проблем като теб и пробвах това упражнение по горе и има доста добър ефект, пробвай.
послепис благодаря на Марто 007 за упражнението.
[quote author=“KoKo_8910”]Тва за бицепс е супер мошно Ай дай и за трицепса inzaghi
знам че е супер, за трицепс не съм пробвал, за него трябва да питаш Марто007
16.12.05
19:15
еми каже те и за трицепс как е ?не че имам проблем с него ама все пак...и мерси за мненията
Това което казваш е напълно нормално и не е никак странно,защото:
1.всеобща заблуда е,че има изолиращо упражнение за бицепсите - във всяко упражнение за тях половината работа извършва предмишницата и предимно брахиалния мускул - затова и усешащ натоварване именно там
2.повечето не знаят това и не натоварват бицепсите ефективно
за максимална ефективност и елиминиране работата на предмишниците при упражнения за бицепс е най-добре сгъванията с лост да се правят с ПРАВ лост,леко широк хват,лактите до тялото...концентрирано с дъмбели - завърти леко китката така,че малкият пръст да сочи леко нагоре
Не зле да прочетете тази статия ще ви е от полза.
:arrow: http://www.bb-team.org/training/000547.php
[quote author=“Alex_1”]имам проблем4е с бицепса мом4ета...нз за6то но немога да го натоварям:правя 3упр за него ама само едно го напряга-скотовото сгаване,а другите 2 :сгаване от стоеж и концентрирано ми напрягат само предми6ницата...мн сранно и именно поради това предми6ницата ми е 34 а ми6ницата 37…дали неизпулнявам както трябва упр и нз..помогнете с не6то.с краина сметка няма да ставам като “попаи” :lol: :lol: :lol:
Не пиши 4-ки за Ч и 6-ци за Ш моля спазвай правилата
DJGorgio-Astor
:) Според мен си в застой. Като те знам тебе определено си в застой. :) Вече какво правиш и как го натоварваш е съвсем отделен въпрос. Концентрирано сгъване не прави, тъй като то е за оформяне на бицепса и по-специално на върха му. Не бих го препоръчал това упр. за маса на никой. (Ест. и аз не го правя :) ) Скота няма как да не те натоварва :) С него успяваш до голяма степен да го изолираш. Колкото до сгъването от стоеж... Там е малко по специфична работата. Има чийтинг (май има правописна грешка ;) ), предно рамо, предмишница. Според мен трябва да си оправиш изпълнението. При него разпредели така килограмите, че да можеш да натовариш най-много него, а не да чувстваш голямо натоварване и на други мускули. Ако всичко което изписах не помогне, или си промени програмата или стресирай муслука с някаква пирамида, дропсерия, суперсерия, или каквото сам решиш. По-скоро направи и двете. :) Аре...успех и на даскало кажи какво си решил :) :) :)
А винаги има и вариант да не се въстановяваш правилно...