12.02.14
18:59
Здравейте !
На 21 години съм ,176 см ,но имам един проблем ,че в момента съм 60 кг
Тренирах в началото на годината 4 месеца, след това прекъснах за период от 2 месеца ( през които работих по 12 часа и почти не съм имал сън по дълъг от 5 5.30 часа ) .Сега пак започнах да тренирам ,но килограмите не мърдат и взех да се притеснявам за себе си.
В началото на годината тренирах всяка мускулна група веднъж седмично ,5 дни в седмицата . Взимах 2 месеца креатин монохидрат на Scitec ( за който в последствие разбрах че трябва тази марка да си я избия от главата) и женшен mega mass на Aussi . За този 4 месечен период качих едва 4 5 кг. Ядох 5 6 пъти на ден (ориз яица мляко мляно месо контра филе картофи) ,но не се стараех да спазвам конкретно изградена диета .
Но стига обяснения . Целта ми е да кача 10 15 кг чиста мускулна маса и да запазя релефа си за не голям период от време ( година година и половина ) и също така да запазя натрупаните килограми.
Този месец започнах пак да ходя на фитнес, но си казах че ще е сериозно . Тренирам 3 пъти седмично ,като започнах с тази програма : http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti ....
Купих си Gain Fast на Universal и Stacker2 Amino Xplode 10000 . Пия ги вече седмица и половина като в тренировъчен ден пия 1 лъжица в 250 300 мл прясно мляко с 1 % масленост и в нетренировъчен същото но сутрин на гладно и след лека вечеря. За съжаление съм качил едва 400 грама за този период ( което смятам за смешно ).
Но има и друг проблем ,че на дърпателните упражнения като ( тяга, скрипец ,мечка...) имам сила и използвам повече работни килограми ,но при основните упражнения ( лежанка гръдна преса ) нещата са съвсем различни -работните килограми са значително по малки ,а с тях и сериите и повторенията . При краката е същото ,понеже са ми много слаби .
На 18 претърпях операция на лявата предмишница ( срязани флексорно сухожилие и още 2 спомагателни ). Дали проблемът с прогресирането в тренировките ( понеже на лежанката на 4то 5то повторение и лявата ми ръка леко изтърва ) и същевременно с натрупването на килограми не идва от това ?
Моля ви дайте ми съвети и идеи по някакъв начин да променя нещо ,било то към тренировките ,хранителният режим или друго !
Надявам се хора със значителен стаж в залите да ми помогнат да разреша този проблем и да се радвам на добре изградено тяло напред във времето .
Благодаря предварително !
Темата беше редактирана от Русен Иванов на 14.09.14 12:10.
12.02.14
20:25
Опиши си тренировъчната програма, ако може.
12.02.14
21:52
1. Мъртва тяга с щанга
2. Раменни преси с щанга от седеж
3. Придърпване на вертикален скрипец с раменен хват
4. Избутване на машина за гръдни мускули
5. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
6. Бицепсово сгъване с щанга
7. Лег преса
8. Повдигане на пръсти на калф машина
9. Хиперекстензии
10. Вертикално повдигане на краката от стенд
Мнението беше редактирано от Русен Иванов на 14.09.14 12:21.
Пич,ти си моя двойник.В лицето много приличаш на мене като ти видях снимката-WTF.Иначе за програмата-много малко серии правиш бе човек!Какви са тия 1 серия, 2 серии.За бицепс ако правиш 3 упр,като последното ти е примерно концентрично-можеш 2 серии,но тази мечка в 1 серия и тези раменни преси в 1 серия...тяга не виждам? Изглеждаш релефен,сигурно ходиш по лостчета,защо не вкараш малко набирания в тренировката за гръб?
Все пак не мога да се сдържа да не те попитам: Какво е това чудо “концентрирано бицепсово сгъване ” чук” от полулег”? Ако го намериш това в нета да го покажеш...просто не мога да си го представя как изглежда хем концентрично,хем чуково,хем от полулег,хем доколкото разбирам и едновременно,а не последователно сгъване.
15.02.14
15:52
Мисля ,че програмата ,по която съм започнал да тренирам е подходяща за мен ,като се има на в предвид че имам едно прекъсване за около 3 месеца . Приемам съвети и критики ако има такива :)
Мнението беше редактирано от Русен Иванов на 14.09.14 12:17.
e добре, как стана толкова релефен? едва ли е само ген, явно и в храната си се ограничавал?
иначе, як девиз - “Without pan . no sucsess” :D
14.09.14
21:50
Za relefa .. donqkude e gen ( poneje nashte sa slabi ), no predi da se zapalq s fitnesa ,hodih okolo 2 godini na lostcheta i ne sum se ogranichaval ot absoliutno nishto ( kato se ima na v perdvid ,che qdoh super mnogo bql hlqb i nekachestveni hrani ).
A otnosno deviza - izql sum edna bukva ,golqma rabota ..shte go redaktiram ;)
Мнението беше редактирано от Русен Иванов на 14.09.14 21:54.