Work bitch cuz "almost" is never "enough"!

Темата е заключена.
ТХ

30.08.14
13:26

Здравейте! :)
Най-после и аз да започна да си водя хранителен дневник. Надявам се, че това ще ми помогне да следя как и с какво се храня. Сега ще разкажа малко за себе си и за трагичните диети през, които съм минала. Да, аз също съм се подлагала на онези нечовешки диети като “Японско чудо” или “Лимонена диета”... Като се замисля съм била много глупава, за да съм си причинявала подобно нещо! Висока съм 162-3 см и за момента тежа 61кг. Успях да сваля 2кг. след като започнах да спортувам и да се храня по-здравословно и редовно. Интересното е, че почти не свалям на килограми, а когато се измеря с метъра, мерките са намалели, по дрехите също си личи, че има разлика. Сега се чувствам страхотно и съм много по-щастлива и мотивирана. Забавно е да се храниш здравословно и да спортуваш. Проблема при мен е, че много бързо ми омръзва да тренирам по един и същи начин. По принцип не мога да изтърпя да ходя повече от 2-3 месеца на зала, тъй като в един момент ми става скучно и го приемам като някакво досадно задължение. Когато това се случи започвам да тренирам вкъщи като гледам различни клипове в YouTube или ставам рано и излизам да бягам в парка.

Ще се радвам, ако имате някакви забележки относно хранителния ми режим да споделите и да ме насочите в правилната посока! :)
По-късно ще споделя какво е днешното ми меню. :)

ТХ

30.08.14
19:39

Зaкускa: 2 с.л. свaренa елдa, 1 с.л. овесени ядки, 120мл. прясно мляко и 1 бaнaн.
Обяд: 2 печени кюфтетa и 1 препеченa филийкa хляб.
Мaлко след обядa си нaпрaвих кaфе с мляко.
Вечеря: омлет от 2 яйцa, 2 с.л. елдa, 1 с.л. овесени ядки и около 40-50гр. сирене. Зa подслaждaне хaпнaх 1 ч.л. мед.
Опитвaм се дa изпивaм по 2 л. водa.
Товa е менюто ми днес.

cRossfit

30.08.14
22:21

Според мен тази храна е малко,но аз съм мъж и може да греша.Липсват ти мазнините,които можеш да си набавиш от сурови бадеми,тахан, фъстъчено масло,зехтин,риба.След като бързо ти омръзва залата,то можеш да опиташ Crossfit комплексите със собствено тегло,което би трябвало да спомогне за сваляне на мазното и изграждане на мускул.Освен това ще станеш и доста по-добре функционално.

ТХ

30.08.14
23:37

Блaгодaря зa съветa! :) Ще се постaрaя дa включa повечко мaзнини към режимa си.

31.08.14
09:00

Гледай клипчета по тюб на кросфит трениращи. Опитай се да прецениш какъв процент от тях имат релефни тела, ако това е което търсиш.

ТХ

31.08.14
10:50

Благодаря! Днес ще прегледам някои канали в YouTube, които ми препоръча една позната. За момента обмислям дали да не започна да ходя на фитнес от септември. Не съм ходила от няколко месеца.

ТХ

31.08.14
22:12

Здравейте! :P Днес направих някои съгрешения...срам не срам ще отбележа всичко...
Закуска: 2 с.л. сварена елда, 2 с.л. овесени ядки, 150мл. прясно мляко и 1 праскова.
Обяд: омлет от 2 белтъка и едно цяло яйце, 50гр. сирене, препечена филийка хляб и 1 домат.
Малко след обяда си хапнах една лентичка черен шоколад. Излизах с една приятелка и седнахме на кафе, където пих айс кафе с шоколад....
Вечеря: хапнах малко гювече, 60гр солети и една лентичка черен шоколад...
Рядко менюто ми е такова....колко рядко...поне веднъж седмично си позволявам някои неща, които по принцип отбягвам. Днес не съм правила тренировка...по принцип спортувам 5-6 пъти седмично. С една приятелка мислим да ходим на зумба....предполагам, че ще ми хареса. :)
В момента съм малко ядосана на себе си за тези солети и айс кафето и вместо 2 лентички шоколад, трябваше да е само 1 за цял ден... :( Е, какво пък...станалото станало.

ТХ

01.09.14
16:36

Здравейте! Днес е поредния скучен ден.. В последно време ми е отпаднало и предполагам , че е заради времето.
Учих, кляках, направих няколко лицеви опори и скачах 10 мин. на въже...
Менюто ми за днес е:
Закуска: 2 с.л. овесени ядки, около 50-60гр. сирене и кафе с мляко(250мл).
Обяд: 1 домат и гювече от много зеленчуци, 1 яйце, 20гр топено сирене и малко месо.
Малко след скачането на въже хапнах 3 блокчета черен шоколад.
Вечерята още не съм измислила каква да е, но предполагам , че ще бъде омлет...може би.. По-късно пак ще пиша. :)

ТХ

01.09.14
17:37

Чудих се какво да си направя за вечеря и тъй като днес ми е особено мързелив ден избрах овесени ядки.
Вечеря: 4с.л. овесени ядки и около 80гр сирене, блокче черен шоколад.

ТХ

02.09.14
16:56

Здравейте! :) Деня не е по-различен от вчерашния...щеше да излизаме с една приятелка, но плановете ни се объркаха малко...и така. Менюто ми за днес:
Закуска: не бях гладна и затова си направих кафе с мляко(250мл).
Обяд: 2 препечени филийки хляб, едната с кашкавал (30-40гр.), а другата с топено сирене(15-20гр)
Междинно: една праскова
Вечеря: 2 бъркани яйца с 70-80гр. сирене и 1 с.л. овесени ядки.
Доста рано вечерях днес...преди около 15 минути. Предполагам , че докато си легна пак ще огладнея и планирам да хапна диня. По-късно може да дописвам. :)
Движението ми за днес:
Sg

Предполагам, че малко по-късно ще скачам 10 мин. на въже. Никак не ми е добре, доста съм отпаднала тези дни и тренирам малко калпаво. :( Но кратката тренировка е по-добре отколкото без никаква тренировка... :D

02.09.14
20:41

Хехе, интересни тренировки, кефят ме :D

ТХ

02.09.14
22:38

Имa и още много интересни клипове с подобни тренировки

ТХ

02.09.14
22:41

И тaкaa…хaпнaх диня и скaчaх нa въже 10 мин. + 20 лицеви опори. Погледнaх си кaлендaрчето вчерa и видях, че до седмицa трябвa дa ми дойде, което обяснявa зaщо се чувствaм отпaднaлa и освирепялa зa слaдко.... Кaто стaнa думa зa слaдко....освен динятa, опустоших цял черен шоколaд....срaм ме е и съм много рaзочaровaнa от себе си. Винaги съм тaкa преди дa ми дойде.. :( Нaдявaм се утре дa се контролирaм повече..

Мнението беше редактирано от Т. Х. на 02.09.14 22:42.

02.09.14
22:46

Скапания цикъл чоек.... мръсното копеленце още не е кацнало при мене и само ми проваля тренировките! (headbang) Дано да ти дойде навреме!

ТХ

03.09.14
00:01

Дaноо! Нaпълно те рaзбирaм! Зaщо не пробвaш дa се понaтовaриш повече физически? Имaм познaтa, която прaви по-тежки тренировки кaто й зaкъснявa, зa дa й дойде по-скоро...
Aз зaпочвaм дa изперквaм вече...нa всеки 5 минути сменям емоциите :D До преди мaлко бях отчaянa от животa, a сегa ми е весело... ::D

ТХ

03.09.14
19:44

Здрaвейте! Тези дни режимa ми е просто отврaтителен, но товa нямa дa продължи още дълго, тъй кaто днес ми дойде и скоро aпетитa ми ще нaмaлее. Днешното ми меню е ужaсно но ще го нaпишa…
Зaкускa: кaфе с мляко
Обяд: излизaх с еднa приятелкa и пих чокофредо, хaпнaхме пицa с пресни домaти, кaшкaвaл и филе (по около 200гр. нa всякa), a също и пикaнтни кaртофи. По-късно пих и aйс кaфе...
Вечеря: мaй ще я пропуснa…нищо не ми се яде, много ми е лошо...
Тренировкa днес мaй нямa дa имa…нaй-много дa клякaм и лицеви опори дa нaпрaвя. Aдски много ме боли коремa… :(

03.09.14
19:48

казано от Т. Х. на 03.09.14, 00:01:

Дaноо! Нaпълно те рaзбирaм! Зaщо не пробвaш дa се понaтовaриш повече физически?

Аз точно затова се нервя, защото не мога да се натоваря. Преди цикъл ми пада силата. Иначе мислиш ли, че щях да правя някви мизерни серийки на тягата с 40 кила, при положение, че преди тва можех да дърпам 50 :D ;)

За “отвратителното” меню - не се впрягай за такива работи. Нищо хубаво няма да ти донесе. Приеми го и не го повтаряй на другия ден. Толкова е просто. Само не ставай като една приятелка, чиято логика е: 

“Ох, аз днеска си хапнах сладичкооо и хляб ядах ама пък ми беше много вкусно... Ся ми е много тъпо. Ама утре ще карам цял ден само на салатки и водичка за компенсация (sun)”

(dull) (facepalm)

Мнението беше редактирано от Love на 03.09.14 19:51.

ТХ

03.09.14
20:47

О, да познавам много такива момичета дето си хапват нещо сладичко и на другия ден карат на салати и вода...някои от тях само на вода и фрешове... Доста грешно според мен. По този начин си мъчат организма и забавят обмяната на веществата. Аз директно си започвам режима на следващия ден и не гладувам...е, друг е въпроса дали ще ми се яде изобщо... Но утре си започвам както трябва! Днес тренировка никаква няма да правя....от болки в корема едва дишам, а тези хапчета от рода на Нурофен изобщо не ми помагат. :(

ТХ

04.09.14
13:08

Здравейте! Днешното ми меню е вече по-приемливо :D
Закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200мл. прясно мляко и 1/2 ч.л. мед.
Обяд: Печено пилешко бутче на фурна, един домат и една филийка хляб.
В момента пия кафе с мляко (250мл).
Вечерята обмислям дали да не бъде кафяв ориз с пилешко месо или пак бутче, но този път само с домат.  Ще се постарая да изпия поне 2л. вода днес.

ТХ

04.09.14
14:46

В последно време ми е доооста забавно да правя нейните тренировки! Супер забавни са и ме карат да се потя повече от скачането на въже.. :D
Това го направих 2 пъти...

А това само веднъж

Вчера вечерта направих 20 лицеви и 100 клека...

ТХ

04.09.14
17:12

Вечеря: сготвих 6 с.л. кафяв орис с 300гр. пилешко месо и хапнах само половината. Получи се интересен бъркоч ...сложих и нарязан на ситно домат и подправки....не мисля, че пак ще експериментирам с домати :D Предполагам, че утре обяда/вечерята ми ще е ориз с домат и пиле. :D

Наталия

04.09.14
20:03

Прочетох, че си си направила дневника, за да си следиш храната, но не си споменала нищо за тренировки. Тааа...исках да питам дали имаш някакви цели/желания в тази насока?

Изгледах 2-те от клипчетата на Blogilates /т.е. видеата от предходния пост/....и вероятността да си направя видео блог скочи с 99% :D :D Много сме смях :D то не са чупки..цък цък...ритници ааааа ууууу джиджи биджиии :D

Мнението беше редактирано от Наталия на 04.09.14 20:04.

ТХ

04.09.14
21:21

казано от Наталия на 04.09.14, 20:03:

Прочетох, че си си направила дневника, за да си следиш храната, но не си споменала нищо за тренировки. Тааа...исках да питам дали имаш някакви цели/желания в тази насока?

За момента целта ми е да изчистя подкожните мазнини и заедно с това да оформя мускулчета. Звучи банално и клиширано, но главната ми цел за сега е тази. Колкото до тренировките, не обичам да ходя на зала. Предпочитам да тренирам вкъщи. По принцип правя повече кардио от порядъка на скачане на въже, но ще започна да изпълнявам тренировките на Руми от Фитнесинструктор. Преди когато правих нейните трнировки имах добри резултати. Отворена съм за съвети и насоки. :)

Наталия

04.09.14
21:29

казано от Т. Х. на 04.09.14, 21:21:

За момента целта ми е да изчистя подкожните мазнини и заедно с това да оформя мускулчета. Звучи банално и клиширано, но главната ми цел за сега е тази. Колкото до тренировките, не обичам да ходя на зала. Предпочитам да тренирам вкъщи. По принцип правя повече кардио от порядъка на скачане на въже, но ще започна да изпълнявам тренировките на Руми от Фитнесинструктор. Преди когато правих нейните трнировки имах добри резултати. Отворена съм за съвети и насоки. :)

Аз съм правила 3 тренировки на Руми :) и не мога да кажа до колко са добри, НО на Zuzka /www.zuzkalight.com/ съм правила доста. Сега в момента правя разни комбинации между 2-3 упражнения които най-много ми харесват и още 2-3 които съм видяла при нея. Тренировките й не са във фитнес и са много интензивни. Таааа ...препоръчвам ти я :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 04.09.14 21:30.

ТХ

04.09.14
22:01

казано от Наталия на 04.09.14, 21:29:

казано от Т. Х. на 04.09.14, 21:21:

Аз съм правила 3 тренировки на Руми :) и не мога да кажа до колко са добри, НО на Zuzka /www.zuzkalight.com/ съм правила доста. Сега в момента правя разни комбинации между 2-3 упражнения които най-много ми харесват и още 2-3 които съм видяла при нея. Тренировките й не са във фитнес и са много интензивни. Таааа ...препоръчвам ти я :)

Благодаря за препоръката! Ще пробвам тренировките й! :)

ТХ

05.09.14
17:36

Зaкускa: Сaндвич с пуешко филе, кaшкaвaл, домaт и крaстaвицa.
Обяд: Около 70гр. бaдеми и 2 лентички черен шоколaд (излизaх и нямaх време зa друго)
Вечеря: Половин пилешко бутче нa фурнa
По-късно ще си нaпрaвя тренировкaтa, която ще е нaй-вероятно 20 мин. кaрдио....чувствaм се зaреденa с енергия и ми се искa нещо по-интензивно.

ТХ

06.09.14
20:04

Здравейте! Време е и аз да се отчета за днес.
Закуска: направих си шейк от банан и 250мл. прясно мляко.
Обяд: филийка хляб с риба тон, домати и краставици, 1 бонбон.
Междинно: шейк от 5 смокини и 200мл. прясно мляко.
Вечеря: Пъстърва на фурна във фолио, половин филийка хляб, домати и краставици.
Направих 20 мин. интервална аеробна тренировка....гледах някакво видео във YouTube.

ТХ

07.09.14
19:01

Менюто ми днес:
Закуска: шейк от банан и 250мл. прясно мляко.
Обяд: Половин пъстърва във фолио на фурна, домат, 1 бонбон.
Малко след обяда си направих 3 в 1.
Вечеря: Спанак с пиле, филийка хляб, 1 бонбон.

ТХ

10.09.14
19:39

Здравейте! :) Не съм писала от два дни в дневника...малко ме домързяваше (tmi) и почти не съм се задържала пред компютъра... Таа...за днес това ми е менюто:
Закуска: 3 с.л. овесени ядки с 200 мл. прясно мляко и 1 банан.
Обяд: 3 Бъркани яйца и краставици
Вечеря: около 250гр. печено на фурна свинско месо, 1 филийка хляб и домати. За десерт хапнах малко диня и грозде.
Днес направих 15 мин. аеробна интервална тренировка.

Хранителният ми режим струва ли ви се добър за сваляне на мазнини? Имам чувството, че приемам голямо количество храна....от седмица обиколките ми не са мръднали...кантара и той едно и също показва... Дали да не намаля количеството храна...?

cRossfit

10.09.14
20:55

Увеличи тренировките....тези 15 минути аз ги ползвам за загряване.Не е сериозна тренировка от толкова кратък период.Според мен ти липсват и мазнините.

Мнението беше редактирано от cRossfit на 10.09.14 20:59.

ТХ

10.09.14
21:21

Благодаря! Ще се постарая повече! :)

Наталия

10.09.14
21:42

казано от Ross на 10.09.14, 20:55:

Увеличи тренировките....тези 15 минути аз ги ползвам за загряване.Не е сериозна тренировка от толкова кратък период.Според мен ти липсват и мазнините.

Не съм съгласна за 15 мин тренировки, правила съм и правя такива и особено ако има и тежест включена тренировката може да е много натоварваща.

Такива мускулни трески като след 15 мин тренировка, интензивна без НИАККАВА почивка между кръговете, не съм имала ДОРИ когато съм дърпала 80кг на тяга, което за мен е изключително много.

cRossfit

10.09.14
21:44

Е,да,но нейните не са такива....

10.09.14
22:00

казано от Т. Х. на 10.09.14, 19:39:

Здравейте! :) Не съм писала от два дни в дневника...малко ме домързяваше (tmi) и почти не съм се задържала пред компютъра... Таа...за днес това ми е менюто:
Закуска: 3 с.л. овесени ядки с 200 мл. прясно мляко и 1 банан.
Обяд: 3 Бъркани яйца и краставици
Вечеря: около 250гр. печено на фурна свинско месо, 1 филийка хляб и домати. За десерт хапнах малко диня и грозде.
Днес направих 15 мин. аеробна интервална тренировка.

Хранителният ми режим струва ли ви се добър за сваляне на мазнини? Имам чувството, че приемам голямо количество храна....от седмица обиколките ми не са мръднали...кантара и той едно и също показва... Дали да не намаля количеството храна...?

На закуска смесваш лактоза с фруктоза.
На вечеря смесваш животински мазнини,глутен и фруктоза.
За деня имаш и много мазнини,и много въглехидрати,че и лактоза.
Това хранене не е подходящо за сваляне на мазнини,освен ако не си на 1000 калории дефицит и не тренираш по 4 часа.
:)

ТХ

15.09.14
11:08

Здравейте! Започнах да уча много сериозно химия и биология, през деня отделно имам задължения и почти нямам време за компютър... Предполагам, че ще пропускам понякога да пиша, но при първа възможност ще споделям.
Juls, благодаря за забележката. Ще се опитам да направя нещо по въпроса, въпреки че в началото ми се отрази добре, успях да намаля обиколките и килограмите.... Но сега съм в застой...определено трябва да променя някои неща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1