12.12.13
21:11
Здравейте, съвсем нова съм във форума и сайта. Накратко за мен - 27г., 165, около 63(варирам си), отслабнах около 10 кг.-колкото и да е смешно от проблеми и мъка. И от тези 10кг. си върнах около 4кг. Тренирам всеки делничен ден, почивам събота и неделя. Като тренировките ми протичаха основно тичане или бързо ходене, няколко преси и горе-долу това е. От вчера реших и карам инструктура да ми показва повече упражнения- още една причина и да започна наново. Ежедневието ми е доста натоварено, нямам възможност да ям често и закусвам плодове, обожавам плодове. Да променя закуската е почти невъзможно за мен, не се чувствам добре да закусвам. Често ходя в командировки и тогава режима малко се поразваля. Това е в общи линии, което се сещам да напиша за себе си. Основната ми цел е отслабване, искам и то доста да сваля, иначе тялото ми е горе-долу стегнато(с изключение на коремчето :D ), ханша ми е доста широк. И така, ако нещо съм пропуснала, моля питайте, за да мога да получа необходимата помощ
И днес деня ми беше страшно натоварен, храната ми беше следната:
07,00 - кафе
09,00 - 3-4 мандарини
12,00 - 200гр. зеле с моркови
12,30 - зелен чай с къпина
13,30 - ябълка
16,00 - 2 мандарини
17,00 - 18,30 - фитнес - упражнения за крака и дупе + гирички - упражнения за ръце. Не правех кардио, признавам се домързя ме :D . Смятам тази вечер да поразгледам повече упражненията, за да мога да ги назовавам точно.
19,30 - супа топчета с кафяв ориз(около 350 мл.) + една препечена филия “Вита силует” с 6 зърна
и 21,00 - една ябълка, налегна ме невероятен глад за сладко, не знам защо така, и просто си взех една ябълка, макар и толкова късно вечерта, но хубаво е че си лягам сравнително късно
Сметнах, че това може би са около 1100-1200к.кал. А на мен уж ми трябват 1500-1600к.кал. Е не съм много сигурна, но такива сметки съм си направила.
Ще съм много доволна и щастлива да чуя мнения, препоръки и съвети.
Благодаря предварително! Стискам си палци да постигна хубави резултати до лятото, мисля, че срока е разумен (fubar)
12.12.13
22:58
Освен “19,30 - супа топчета с кафяв ориз(около 350 мл.)” аз храна не виждам...
П.П. ВЪПРОС-Какво ти липсва в храната ? - според теб,какво мислиш.
12.12.13
23:09
Не виждам източници на белтъчини и полезни мазнини в менюто ти, което е голяма грешка. И калориите наистина са ти много малко. Само с плодове нищо няма да стане. Те не са заместител на хранене, дори е добре да ги ограничиш до 1-2 на ден.
13.12.13
09:24
казано от Свободомил Затворов на 12.12.13, 22:58:
Освен “19,30 - супа топчета с кафяв ориз(около 350 мл.)” аз храна не виждам...
П.П. ВЪПРОС-Какво ти липсва в храната ? - според теб,какво мислиш.
Протеини, рядко ям месо или яйца. Повече са ми млечните продукти, салати и въглехидрати. За днес за обяд съм си подготвила салата маруля със сирене. А вечерта смятам да хапна маруля с риба тон. А относно калориите, нали трябва да съм в калориен дефицит, нямам храна, а калории много :( Ех, как завиждам на хората с хубав метаболизъм :D
13.12.13
13:18
Да си в дефицит не значи да караш на фотосинтеза! Това са 2 коренно различни неща, а по този начин, по който се храниш, ще трупаш мазнини вместо да ги махаш.
15.12.13
14:11
Да отчета петък и събота
13,12
07,00 - 2 ябълки
12,00 - салата маруля, домат, краставица + сирене
15,00 - мандарина + 2-3 солетки
20,00 - салата зеле + кюфте на скара+ 1 бисквита (изкуших се с почерпка)
Фитнес - упражнения с гири за ръце и коремни преси + тичане - 2км. и вървене 2км.
14,12
08,00 - портокал
12,00 - маруля, домат и 1/2 консерва риба тон
20.00 - коледно парти на офиса
-водка
-по малко от следното меню - бадеми, овчарска салата, пилешко филе с кашкавал (имаше и картофи към него, но ги пропуснах) и бисквитена торта, на която пак не устоях, умирам просто за сладко - много ми е трудно с него
Фитнеса беше на бързо, тъй като нямах време - почти 3 км.изтичах + 2-2,5км. вървейки + 4*15 напади + малко коремни преси
15.12.13
14:35
Да, очаквах този отговор, особено след сладките неща, но сега наистина съм решила основно протеини + малко плодове. Днес , тъй като станах към 12,00-12,30 започнах с бъркани яйца със сирене. Може би следобяд ще хапна една-две мандарини и за вечеря съм си взела маруля с консерва риба тон. Така предполагам е добре???
15.12.13
18:28
И така ми с и получи деня, както отбелязах, само че сега към салатата си добавих и една препечена филия хляб Вита.
А дали е разумно по-късно да хапна един портокал, или просто да приключа до тук?
16.12.13
20:09
Да отчета и днеска
07,00 - портокал + белтъците на 2 яйца.
12,00 - салата маруля+домат и риба тон
14,00 - 2 мандарини и една ябълка
19,00 - салата зеле с моркови + риба тон
Фитнес - 20-25 мин. колело и упражнения за крака- напади,
16.12.13
22:03
казано от Александра Денчева на 16.12.13, 20:09:
Да отчета и днеска
07,00 - портокал + белтъците на 2 яйца.
Можеш ли да ми обясниш защо махаш жълтиците на яйцата? И калориите продължават да са ти малко, пак преобладават плодове. Рибата тон предполагам е от консерва - защо не ядеш месо? Пилешко,телешко,свинско..
16.12.13
23:39
Да добавя и 21,00 - 150гр. салата катък с чушки, коеот сигурно си е грешка, но доста се изкуших.
Иначе жълтъците не ги обичам , а и имам чувството, че ми става гадно от тях. И сега не си готвя никакво месо, понеже нямам никакво време, колкото и да мразя да го казвам. Затова с рибата тон ми е най-лесно. Плодовете доста съм ги намалила, имайки предвид, че до миналата седмица изяждах доста солидно количество от тях, но все пак не смятам да ги премахна изцяло от менюто си, поне не и сутрин. А следобяд много ми се хапва нещо малко и лесно, и не знам какво просто. Затова плодът ми е най-лесно.
16.09.14
11:37
Здравей, защо не се опиташ да структурираш яденето си за деня в 4-5 пъти през 3-4 часа.Първият трябва да е непосредствено след събуждането ти - в началото е много трудно докато привикне организмът, но после ще се събуждаш гладна. На вечеря и/или на обяд хапвай зеленчуци + месо - пилешко, телешко, риба, но не и риба тон от консерва или каквато и да било консервирана... “нямам време” не е оправдание, защото просто трябва да сложиш месото на скара или във фурната и през това време можеш да правиш каквото си поискаш. Между обедите и вечерите можеш да хапваш плодове или да пиеш фрешове, а ако си гладна след вечеря хапвай мъничко кисело мляко, извара или в краен случай плод. С това хранене ще можеш да си докараваш поне 1000 калории и когато тренираш ще се чувстваш добре.
Тренировките ти също не са особено на ниво. Опитай тази програма ако ти допада - http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami
Успех!