16.09.14
16:03
Здравейте на 17 години съм 175см 64кг. Взех си креатин на юнивърсал 200г.Вчера започнах да го пия. Пих 4 пъти - сутрин със закуска към 7:30ч. след това към 13ч. пак с храна, 17ч. (час и половина преди тренировка) и 20ч( по 5гр. за зареждаща фаза).
След последната доза (на гладно) към 20 часа отидох да ритам до 21ч. след което вечерта ме болеше корема в областа под десните ребра. Днес имах слаба болка появяваща се в дясната част (областа на кръста). Нямам проблеми с уринирането. В деня на прием съм изпил 4л+ вода, не съм имал проблеми с бъбреците до сега, днес не съм пил креатин и смятам да почина 1 седмица поне, за да видя дали ще има подобрение. Не съм много сигурен дали не ме боли кръста или бъбрека. Приемам всякакви съвети, ако някой е имал подобни проблеми нека сподели. Според вас нещо сериозно ли е и дали с почивка ще се оправи ?
По описанието по-скоро си поизчерпал гликогена в черния дроб, в резултат на футболната игра. Бъбрек боли силно, рязко и режещо, а не те пристяга. Влияе се от позицията на тялото. Може и нещо мускулно да е.
П.С. Кое дясно, защото хората често се объркват, ако е другото дясно, тогава много вероятно слезката да се е посвила временно пак вследствие от футбола. И в двата случая няма повод за излишно притеснение.
Мнението беше редактирано от aleks на 16.09.14 16:38.
Аз си го обяснявам така. Просто те е заболял корема заради зареждащата фаза. Тоест не бъбрека, а просто корема се е раздразнил. Всеки знае за “лошата слава” на креатина, и от там си се филмирал, че бъбрека те боли.
Спри зареждащата фаза с креатина- от нея няма смисъл. Приема на повече от 5- 10гр. на ден може да доведе до дискомфорт в стомаха, леки болки, газове и подобни. Казвам ти го от личен опит.
казано от Николай Димитров на 16.09.14, 16:03:
след което вечерта ме болеше корема в областа под десните ребра.
Там е черният дроб. Отиди да ти пуснат едни ензимни проби. Ако пиеш често, въобще не се чуди откъде ти е дошло.
16.09.14
20:52
Благодаря ви за мненията и съветите, в момента не ме боли, но ще видим и утре как ще е. Наистина може да съм си втълпил, че е черният дроб.
казано от Миро на 16.09.14, 19:46:
казано от Николай Димитров на 16.09.14, 16:03:
след което вечерта ме болеше корема в областа под десните ребра.
Там е черният дроб. Отиди да ти пуснат едни ензимни проби. Ако пиеш често, въобще не се чуди откъде ти е дошло.
Не пия често, това ми е първият прием на креатин и дори не съм пил добавки преди това.
Мнението беше редактирано от Николай Димитров на 16.09.14 20:53.
Пил съм креатин преди и се събуждах с болки в тестисите. В смисъл, самата болка ме събуждаше. Откакто спрях, нямам проблеми.
Мнението беше редактирано от na na на 17.09.14 06:42.
17.09.14
15:23
Аз пробвах креатин и левия ми бицепс стана по-голям от десния. Сега не знам ако пия пак дали ще порастне и десния или пак само левия ще наддаде. Не искам да ходя различен. Давайте съвети.
18.09.14
19:36
казано от Angel Gyaurov на 17.09.14, 15:23:
Аз пробвах креатин и левия ми бицепс стана по-голям от десния. Сега не знам ако пия пак дали ще порастне и десния или пак само левия ще наддаде. Не искам да ходя различен. Давайте съвети.
пробвай да го смъркаш ))
18.09.14
20:00
Не смея да го смръкна. Четох по форумите че и без това е силна добавка. :)
27.10.14
19:20
казано от Angel Gyaurov на 18.09.14, 20:00:
Не смея да го смръкна. Четох по форумите че и без това е силна добавка. :)
:D Не е добавка, а тежка химия :D