Какво да ям за закуска, и не само тогава ?

18.09.14
11:21

Здравейте,
Допреди тренирах само за да подържам някаква форма, но сега съм решил да почна да спазвам и хранителен режим за да кача маса.
Досега винаги съм ял за закуска филии намазани с майонеза, отгоре някакво месо + зеленчук (класик съм :D). С каква храна да заменя всичко това ? Освен това обядът също ми е проблем понеже съм манджар и не мога да не изям поне една супа, гозба на ден.
Много ще ми е трудно да си променя тези навици, но ще опитам.
Затова давайте съвети с какво да ги заменя за да започне промяната.

ПП: Закуската може да ми бъде от овесени ядки+ кисело мляко, но понеже това мисля ми бъде яденето 1-1:30 час преди тренировка не знам дали е правилно ?!

18.09.14
11:30

за закуска пробвай класиката: палачинка от овесени ядки и яйца (може и бъркани)
с мляко също става, но няма достатъчно протеин. може да добавиш извара
за мед или захар имай предвид, че колкото по-сладко е, толкова повече въглехидрати има. и то от бързите

за обяда не разбрах какъв е проблема - яж готвено.

чети информация за храната и променяй постепенно навиците, не наведнъж щото лесно можеш да се разколебаеш

Какво да ядеш?
Интересен въпрос... на който е посветен половината сайт и толкова от форума.
Явно не са достатъчни... е, ще опитам да нахвърлям идеи.

Започваш да се храниш с качествена и пълноценна храна:
- белтъчини - месо (всякакво, включително риба), цели яйца, мляко и млечни продукти (пълномаслени и при условие, че нямаш проблеми с тях)
- мазнини - сметана (заквасена и бита), краве масло, млечни продукти (пълномаслени кашкавал, бяло саламурено сирене, зрели сирена), зехтин и маслини, сурови ядки и семена, тахан, авокадо
- въглехидрати - картофи, ориз, бобови зърнени култури, пълнозърнеста паста, плодове
- зеленчуци - всякакви

Забравяш за:
- готови сосове (включително кетчуп и майонеза)
- всякакви боклуци от рода на чипс, солети, бисквити, соленки, кексчета, вафли и т.н.
- газирани безалкохолни напитки
- хляб (с изключение на домашно приготвен такъв)
- всякакви кремчета за мазане, включително маргарин

Правиш сметка какво изразходваш и колко енергия ти трябва, за да покачваш мускулна маса.
Съставяш си меню по твой вкус, отговарящо на желаните параметри.
Тренираш качествено.
Почиваш качествено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.14 11:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1