Напрежение на гърдите

18.09.14
17:29

Здравейте, хора. Тренирам от 5-6 месеца, но имам един проблем относно гърдите. Като тренирам гърди не усещам напрежение върху тях, само на трицепса. Това се случва почти на всички упражнения. Ще се радвам ако някой ми помогне.

18.09.14
17:47

зависи от упражнението - при лег с дъмбели примерно, колкото по-прибрани към тялото са ти ръцете (погледнато отгоре), толкова по-малко участва трицепса. аз гледам да ги държа под 45градуса, но към последните повторения като се изморя като че ли чийтвам

за кофите пробвай да се накланяш напред, или сложи така тежестите, че да изместиш центъра на тежестта напред и пак да се наклониш. колкото си по-вертикално, толкова повече трицепса участва

иначе как върви отслабването, до колко кила ги докара?

Мнението беше редактирано от Pavel D на 18.09.14 17:48.

18.09.14
19:25

казано от Pavel D на 18.09.14, 17:47:

зависи от упражнението - при лег с дъмбели примерно, колкото по-прибрани към тялото са ти ръцете (погледнато отгоре), толкова по-малко участва трицепса. аз гледам да ги държа под 45градуса, но към последните повторения като се изморя като че ли чийтвам

за кофите пробвай да се накланяш напред, или сложи така тежестите, че да изместиш центъра на тежестта напред и пак да се наклониш. колкото си по-вертикално, толкова повече трицепса участва

иначе как върви отслабването, до колко кила ги докара?

Пак съм си 100. Осъзнах че за моята височина тези килограми са добре. Наблягам на мускули вече и си ям по 200гр въглехидрати.

18.09.14
19:29

Осъзнах че дори не ми се натоварва трицепса, а зоната под рамото до трицепса (на мен ми е кокал).

18.09.14
20:56

Не си събрал лопатките. Изгърбваш се. Стъпваш здраво на земята, събираш лопатките и държиш така през цялата серия. Върху лежанката са трапеца и гъза.

Мнението беше редактирано от pe6о на 18.09.14 20:57.

AG

19.09.14
10:17

Не усещаш защото имаш слаби звена по веригата и усещаш тях. Това не значи, че гърдите ти не се натоварват. Повдигай 5-6 години и ще усетиш всичко.

19.09.14
18:41

казано от pesho vasilev на 18.09.14, 20:56:

Не си събрал лопатките. Изгърбваш се. Стъпваш здраво на земята, събираш лопатките и държиш така през цялата серия. Върху лежанката са трапеца и гъза.

Ще пробвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1