Нужно ми е мнението ви

14.09.14
18:42

Здравейте ! Жизнено важно за мен е да отслабна,не само за външния си вид,а и за здравето си,така че ако може малко помощ.Става въпрос за НВД.От близо седмица съм на нея(-1 кг).Искам да попитам правилно ли е това с което се храня и ако не,моля да ми дадете съвет.Аз съм на 23 години 96 кг със среден ръст(към 1.75).Тренирам предимно кардио и то през ден,но от утрешния ден вече ще съм в фитнеса.Примерното ми дневно меню :

08:00 домашно кисело мляко с фибри и чиа
11:00 протеинов шейк с прясно мляко и омега 3/6 таблетка
13:00 250 грама извара с зехтин и салата
15:00 3 белтъка и салата
17:00 250 грама филе или риба и салата и омега 3/6 таблетка
19:00 извара///белтъци
21:00 протеинов шейк и омега 3/6
Ям и по филийка черен хляб на ден

Моля само за сериозни отговори,това че съм “дебел” вече го знам и затова съм тук !

Темата беше редактирана от Аспарух на 14.09.14 21:21.

14.09.14
20:58

казано от Нов човек на 14.09.14, 18:42:

Здравейте ! Жизнено важно за мен е да отслабна,не само за външния си вид,а и за здравето си,така че ако може малко помощ.Става въпрос за НВД.От близо седмица съм на нея(-1 кг).Искам да попитам правилно ли е това с което се храня и ако не,моля да ми дадете съвет.Аз съм на 23 години 96 кг със среден ръст(към 1.75).Тренирам предимно кардио и то през ден,но от утрешния ден вече ще съм в фитнеса.Примерното ми дневно меню :

08:00 домашно кисело мляко с фибри и чиа
11:00 протеинов шейк с прясно мляко и омега 3/6 таблетка
13:00 250 грама извара с зехтин и салата
15:00 3 белтъка и салата
17:00 250 грама фила или риба и салата и омега 3/6 таблетка
19:00 извара///белтъци
21:00 протеинов шейк и омега 3/6
Ям и по филийка черен хляб на ден

Моля само за сериозни отговори,това че съм “дебел” вече го знам и затова съм тук !

За мен всичко е ок. Не знам дали изварата е пълномаслена или не, но гледай мазнините да са ти поне 100 грама, тъй като си 96 кг. Ако са по-малко, яж яйцата с жълтъците примерно за да ги увеличиш. Това е мое мнение все пак.

14.09.14
21:21

изварата е суроватъчна “Чая”,а и на всяко хранене ям салата с повечко зехтин

Мнението беше редактирано от Аспарух на 14.09.14 21:31.

а жълтъците ги махаш, защото .... ?

15.09.14
08:06

Добро утро !
Никога не са ми били любими жълтъците,но ако мислите че са ми нужни,ще ги ям.Днес пих топла вода с чаена лъжичка мед и половин лимон.Удачно ли е ?

Мнението беше редактирано от Аспарух на 15.09.14 08:27.

Личното ми мнение е следното:
- 7 хранения дневно - това е лудост. Нито е нужно, нито е практично и удобно, нито е ефективно, нито пък особено здравословно. Много по-добър вариант са 3-4 хранения дневно (хайде, може и 5 в определени случаи).
- трудно ми е да преценя дали това е хранене, отговарящо на НВД. За целта е нужно да се направят малко сметки - какво съдържа тази храна (колко енергия, белтъчини, мазнини и въглехидрати) и какво изразходваш.
- жълтъците на яйцата са изключително ценна храна. Потърси варианти да не ги отделяш.
- не е ясно как е организирано храненето спрямо тренировката, т.е. какво ядеш преди нея и след нея (има значение).
- можеш да минеш и без протеин на прах в общия случай. Зависи от възможностите за организация.

Кава е идеята на топлата вода с мед и лимон?

15.09.14
10:23

Лили Иванова пие топла вода с мед и лимон и е слаба и безсмъртна ;)

15.09.14
11:34

Ясно,ще огранича храненията до 4 пъти дневно и ще започна да ям жълтъците.Преди тренировка си нямам и на идея какво трябва да се яде,но след тренировка приемам обилна доза протеини.Сега питането ми е :
1.С какво да се храня преди тренировка и колко време преди нея
2.Какво да ям за закуска и какво преди лягане(разбира се ако има някакво значение)
3.Приема на протеин(чиста суроватка) след тренирова,брои ли се за хранене

По ред на въпросите:
1. Зависи за колко време между храненето и тренировката говорим все пак. За мен оптималният вариант е белтъчини и мазнини около 4-5 часа преди тренировка.
2. Зависи къде спрямо тях ти е тренировката.
3. Да, брои се.

15.09.14
11:41

казано от Кольо Пияндето на 15.09.14, 11:37:

По ред на въпросите:
1. Зависи за колко време между храненето и тренировката говорим все пак. За мен оптималният вариант е белтъчини и мазнини около 4-5 часа преди тренировка.
2. Зависи къде спрямо тях ти е тренировката.
3. Да, брои се.

Ако ти си на мое място и ходиш на тренировка към 13:00часа как би си разпределил дневния прием на храна? Ще бъда много благодарен ако ми отговориш !

казано от Нов човек на 15.09.14, 11:41:

Ако ти си на мое място и ходиш на тренировка към 13:00 часа как би си разпределил дневния прием на храна?

В такава ситуация бих направил следното:
- закуска - не по-късно от 8:00 - 9:00 часа, белтъчини и мазнини
- обяд - не повече от 1 час след тренировка, белтъчини и въглехидрати
- вечеря - белтъчини и мазнини
- преди лягане - белтъчини и мазнини

Към всяко хранене има опция да добавяне на малко салата (аз не овкусявам, обаче).
Дано ти направи впечатление, че пропускам протеиновия шейк. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.09.14 12:01.

15.09.14
12:26

казано от Кольо Пияндето на 15.09.14, 12:01:

казано от Нов човек на 15.09.14, 11:41:

Ако ти си на мое място и ходиш на тренировка към 13:00 часа как би си разпределил дневния прием на храна?

В такава ситуация бих направил следното:
- закуска - не по-късно от 8:00 - 9:00 часа, белтъчини и мазнини
- обяд - не повече от 1 час след тренировка, белтъчини и въглехидрати
- вечеря - белтъчини и мазнини
- преди лягане - белтъчини и мазнини

Към всяко хранене има опция да добавяне на малко салата (аз не овкусявам, обаче).
Дано ти направи впечатление, че пропускам протеиновия шейк. :)

Благодаря за оделеното време,започвам да се движа по този план ! Дано има успех,защото излишните килограми са много.

Погледни отново втория параграф на първото ми мнение в темата.
Без смятане няма да минеш. Няма нужда да се храниш с хронометър и везна в ръката, но трябва да имаш ориентир.

15.09.14
14:00

Въглехидратите за предпочитане какви да са ? Овесените ядки добре ли са ? Също и тези 7-8 хранения само да кажа,че съм ги гледал тук,в този форум при описанието на режима(НВД).Иначе си изчислих дневния прием на протеини,мазнини и въглехидрати.Мазнините са 124 грама

Мнението беше редактирано от Аспарух на 15.09.14 14:49.

За броя на храненията давам лично мнение - то не е нито аксиома, нито единствената истина. Мога да да се аргументирам, ама вече ми писна да го правя. Не е в твой интерес да държиш инсулина непрекъснато висок.

Щом като искаш да отслабваш, по-разумно е въглехидратите в храната ти да не са прости.

Щом като изчисленията ти показват, че храната ти е в границите на протокола на НВД - ОК.
Колко са ти въглехидратите и белтъчините дневно?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.09.14 17:23.

15.09.14
17:31

казано от Кольо Пияндето на 15.09.14, 17:14:

За броя на храненията давам лично мнение - то не е нито аксиома, нито единствената истина. Мога да да се аргументирам, ама вече ми писна да го правя. Не е в твой интерес да държиш инсулина непрекъснато висок.

Щом като искаш да отслабваш, по-разумно е въглехидратите в храната ти да не са прости.

Щом като изчисленията ти показват, че храната ти е в границите на протокола на НВД - ОК.

Някъде, пък аз, прочетох, че месото не трябва да надхвърля 150-200гр. на ядене. Като ми остават ~900 калории и ~90гр. протеин, за да запълня дневната нужда, проблем ли ще е да ги направя 300гр. филе ?

15.09.14
17:32

казано от Newbie Newbie на 15.09.14, 17:31:

Някъде, пък аз, прочетох, че месото не трябва да надхвърля 150-200гр. на ядене. Като ми остават ~900 калории и ~90гр. протеин, за да запълня дневната нужда, проблем ли ще е да ги направя 300гр. филе ?

Не е проблем

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.09.14 17:37.

15.09.14
19:21

казано от Кольо Пияндето на 15.09.14, 17:14:

Белтъчени 960 кал(240гр.),а въглехидратите са 384 кал. (96гр.).Доколкото разбрах въглехидрати и протеини 1 час след тренировка,но всички въглехидрати на едно хранене ли да ги приема ? И в нетренировъчни дни,въглехидратите за зауска ли идват ?

Мнението беше редактирано от Аспарух на 16.09.14 07:54.

20.09.14
20:59

Здравейте,аз да ви се похваля че бележа напредък с новия си режим,но ако някой разбиращ ми отговори и на въпросите в предния коментар,ще съм му много благодарен.

20.09.14
21:20

казано от Нов човек на 15.09.14, 19:21:

всички въглехидрати на едно хранене ли да ги приема ? И в нетренировъчни дни,въглехидратите за зауска ли идват ?

96гр въглехидрат са 150гр овес. Зависи кога ти е тренировката. Аз предпочитам всичките да ги изям 1 час след тренировката, но не са 96гр, а по-малко (не спазвам точно протокола за нвд). Пробвай 50гр на закуска и 100гр за обяд (след тренировка). Някои хора пък предпочитат да закусват без въглехидрати. Пробвай.
За нетренировъчните дни - да за закуска. От трите варианта, за вечерта са най-неподходящи.

Мнението беше редактирано от Pavel D на 20.09.14 21:22.

21.09.14
10:55

Проблем ли ще е примерно ако приемам по 60-70 грама въглехидрати дневно,при положение че от сметките ми излезна,че дневната доза въглехидрати трябва да ми е 96 грама,или ефекта ще бъде по-голям ако приема всичките 96 грама ?

21.09.14
16:40

При 0 въглехидрати диетата става кетонна, вместо НВД и има разлика. Горенето на мазнини е по-бързо, но има по-голям риск за здравето, мозъка функционира по-различно и т.н. Разрови се за повече информация. Целта на тези 1гр/кг въглехидрати при НВД е точно за да не се влиза в кетоза. Къде точно е границата - не знам. Изчакай някой по-опитен от мене да ти каже.

21.09.14
19:45

Ето го и новият ми хранителен режим(НВД) за нетренировъчен ден:
09:00 70-80 грама овесени ядки+фибри с кисело мляко и протеин
13:00 4 яйца + салата
17:00 300 грама извара с доста зехтин + салата
21:00 150-200 грама риба тон + зелена салата

Пия и омега 3/6 мастни киселини и не жаля зехтина,слагам го почти на всякъде.В тренировъчните дни мястото на закуската и обяда се сменят.

21.09.14
22:54

Точно така изглежда и мойто хранене, и така е подредено. Количествата обаче може да са ти прекалено малко. Сметни ги за всеки случай

Остава някой да каже дали се влиза в кетоза при 0.5гр/кг въглехидрати (и мене ме интересува)

22.09.14
12:43

Искам само да кажа,че вчера ми беше “зареждащ ден” и днес съм с полвин килограм в плюс ...

22.09.14
13:52

напълно естествено и си подпухнал от водната задръжка след ден два ще си в норма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1