20.09.14
18:04
Здравейте, аз съм на 16 години и съм висока 150 cm (майка ми е 1.53,а баща ми - 1,73)? Мога ли да порасна повече? Нормално ли е да съм толкова ниска ? През август месец започнах да правя йога всяка сутрин,а през септември започнах тези упражнения https://www.youtube.com/watch?v=7KNRw4v_UXU&list=FL0vPQwoule6uKVsN9ptE7Tg да правя всяка вечер :) Пия по 3 чаши мляко и ям по две ябълки на ден, но не успях да порасна нито един сантиметър :(
20.09.14
22:05
Здравей! Според мен наистина няма упражнения които могат да те “удължат”. Особенно тези обичайни и доста известни разтягащи пози. Разбира се разтягането помага, но не те прави по-висока. Можеш да се ориентираш към тренировки и разтягане за изправяне на стойката си (ако имаш проблем с нея) и така визуално ще изглеждаш по-висока. Напълно нормално е да си толкова висока, до 20 години все се добавя някой сантиметър, така че по-ниска от майка си няма да бъдеш. :P И друго - не се комплексирай от ръста си! Единствения плюс на високите хора е, че могат да брулят орехи ;д Пък и кой харесва високи момичета?
Мнението беше редактирано от puzimir на 20.09.14 22:06.
20.09.14
22:22
казано от Атанас Иванов на 20.09.14, 22:05:
Пък и кой харесва високи момичета?
Аз, аз харесвам!
22.09.14
07:52
Може да опиташ със спортове със скачане - волейбол, баскетбол. Има предположения, че помагат за израстване на височина, които няма да коментирам, че ще стане много дълго.