Ще имам ли полза от кардио във фитнеса?

24.09.14
16:19

Здравейте!Тренирам по програма от 6 месеца по 4 пъти в седмицата.Като телосложение съм 183см 74кг но имам мазно само на корема а искам да изчистя доста и съм започнал да правя след тренировката 2 по 10 минути бързо бягане. Та исках да попитам в плюс ли ще ми е бягането или ще стана  “клечка”..... Програмата ми е понеделник гърди вторник гръб сряда почивка четвъртък ръце петък крака ,а коремни прявя всеки ден без събота и неделя.

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 24.09.14 16:23.

25.09.14
12:36

Моля ви отговорете....

25.09.14
16:13

Корема можеш да го махнеш и без кардио. Но за целта трябва да има адекватно хранене и адекватно трениране.
Как се храниш не е ясно, а то е в основата на нещата. Това дали ще станеш като клечка след бягането, пак зависи от храненето.
Все пак ако искаш някакъв по- голям енергоразход, загърби ги тия сплитове. Премини на тренировки които натоварват повече мускулни групи в един ден. Също така наблягай на базовите упражнения, които допринасят за големият енергоразход, всеобщото развитие на тялото, силата, заздравяването на коремния пояс и тн.
Сам прецени дали ще изхабиш повече калории- При някакъв хоризонтален/ вертикален скрипец, или при правилно изпълнени тяга и клек.

25.09.14
17:16

Можеш ли да ми кажеш какви упражнения да правя при положение че ръцете са ми изоставаща част и са ми доста малки

25.09.14
19:17

За тези 6 месеца в залата няма как да прецениш кое ти изостава и кое не- Просто защото за такъв кратък период няма голяма промяна в мускулатурата. Тоест нито гърдите са кой знае колко развити, нито гърба, нито нищо. Само хора тренирали с години могат адекватно да преценят коя част от тялото им изостава, и коя е най- развита.
Повечето си казват “ръцете ми изостават” и започват да правят какви ли не упражнения за тях, мислейки си че ще ги стимулират по- добре. Това е грешка и е губене на време- особено за начинаещите.
Без изградена основа, няма как да се получи добър резултат.
Не знам какви упражнения правиш, но за всеки случай ти казвам. Започни да изучаваш базовите упражнения- Клек, Мъртва тяга, Лег, Набирания, Кофички. Това ти е основата за развитие. Тягата и набирания освен другите благини, носят и големи “банички” ;) .
Грешката ти е там, че гледаш на парче. Трябва да е обратното, гледай цялото тяло, заучавай базовите ДВИЖЕНИЯ и ТЕХНИКИ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1