17.09.14
23:16
На 24 години съм, 182см, 70кг. С много бърз метаболизъм и много трудно качвам. По стечение на обстоятелствата и всеки път си правя по-дълги програми в залата, а и като се моткам малко и отива час и половина. Въпросът ми е ако трябва да избирам между двете добавки, коя бихте ме посъветвали да избера.
Целта ми е да качвам мускулна маса. Тренирам 3 пъти в седмицата.
Допълнително пия протеин след тренировка.
Досега пих глутамин преди тренировка, като целта ми е да ми предпазва мускулите докато тренирам, а и след това, понеже както вече казах съм с много бърз метаболизъм.
Сега съм се насочил към БЦАА, но все пак бих искал да чуя вашето мнение, а и ако може да ми препоръчате на коя фирма са най-добри продуктите.
17.09.14
23:24
Според мен най - добре е протеин, след това бцаа :). Ако избирах между бцаа и глутамин, щях да избера бцаа.
Храненето е много важно, ако не се храниш добре, тези добавки няма да ти помогнат.
Ако тренираш 3 пъти в седмицата, защо не опиташ някоя тренировъчна система, като например 5х5, аз зимата ще я пробвам :)
В залата тренирай някъде около час, чел съм, че за ектоморфите ( като мен и теб ) е добре да не се тренира много време ( повече от час и половина )
18.09.14
02:26
Ти най-добре се замисли върху това дали храненето и тренирането ти е оптимално.
18.09.14
11:27
При така зададен въпрос - ВСАА или глутамин - категорично бих те насочил към ВСАА.
Избирали сме ВСАА много пъти, едва ли можем да добавим нещо ново и коренно различно.
Напълно уверен съм и в друго - не толкова метаболизмът ти е кошмарно бърз, колкото храненето ти е твърде скромно (т.е. приемаш недостатъчно енергия) и затова имаш проблеми с увеличаването на мускулната маса.
18.09.14
12:06
Аз ползвах бцаа-то на Pure Nutrition, макар, че много хора не харесват тази марка, на мен ми се струва добра. Бцаа- то има страшен вкус и за мен е добър продукт, възстановява добре:)
Добавките да са ти най - малкия проблем, според мен, ако оправиш храната, ще почнеш да качваш и без добавки :)
аз към момента съм се насочил към - MEX BCAA 9k / 180 Tabs. Но ако имате някакви по-добри предложения, бих се радвал да чуя според вас кои продукти са най-качествените. Проблема ми е че не съм в България и трябва да поръчвам от ebay, а там избора не е чак толкова голям за BCAA.
или пък - http://shop.bb-team.org/scivation-xtend-new-formula
в xtend има само 3,5мгр левцин, което честно казано, понеже не разбирам много не знам дали е достатъчно, но пък от друга страна има и глутамин
в MEX от друга страна е 4,5мгр Левцин
така че не знам кое е по-добре
какъв е Вашият съвет ?
Мнението беше редактирано от А К на 21.09.14 13:33.