24.09.14
21:29
Здравейте,
Казвам се Андрей, на 31 години, 187см, 120кг. Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори.
Ще започна с това, че не ям месо. Не съм пълен вегетарианец, ям други животински продукти, но месо и риба - не. Не го правя от прищявка или нещо такова, а просто ми се гади от месо. Когато съм бил много малък родителите ми са ме насилвали да ям месо, аз не съм искал и така... Към днешен момент дори и когато се готви месо около мен не мога да издържам на миризмата, за ядене и въпрос не може да става.
Основните храни до момента са ми били въглехидратни и като се има предвид, че до сега не съм се занимавал със спорт, към момента съм 120кг, които вече започват да ми тежат.
От един месец започнах да ходя на фитнес и дори видимо да нямам резултати се чувствам чудесно. Краката спряха да ме болят, имам много повече тонус.
С ходенето ми на фитнес започнах да чета и да се образовам. Разбрах, че протеина е изключително важен за изграждане на мускулна маса и че трябва да си го набавя чрез добавки (тъй като не ям месо).
Основните ми цели са да стопя мазнините и да изградя мускулна маса. Не съм сигурен дали това ще окаже влияние върху теглото ми. Надявам се да ми разясните. Би било хубаво за мен да съм по-малко от 120кг, но в същото време искам да имам и релеф.
1. Първият ми въпрос е правилно ли съм се насочил към пиенето на протеин на прах? Ако да - суроватъчен или телешки е по-добре конкретно за моя случай. Не ми е проблем да ям яйца, затова си мисля, че телешкия би бил по-добре за мен.
2. Да използвам ли Л-карнитин?
3. Да целя ли само изгаряне на мазнини или да работя и за мускулна маса? (с този въпрос мога да си противореча или да не съм го задал правилно, за това моля да ме извините за невежеството ми).
Благодаря на всички отзовали се.
25.09.14
01:07
Не само в месото има протеин. Яйца, сирене, кашкавал, извара, ядки, боб, грах, леща.
Л-карнитина е малко измама, поне за отслабване. Вземи си синефрин и кофеин.
25.09.14
19:07
Редукцията на теглото ще постигнеш единствено и само с промяна в начина на хранене. Да, протеина е изключително важен, защото тялото ти е изградено предимно от белтъчни молекули. Усвояването на протеина обаче се влияе, от присъствието и на останалите хран. вещества и най-вече на въглехидратите. Те трябва да бъдат в определено съотношение, и да се приемат на едно хранене. Източника на протеин не е особено важен, стига да е от животински произход. Нямам идея за телешкия, но вероятно го приемат хора които имат проблеми с протеина от суроватка и мляко. Яйцата са много добър избор, но съдържанието на протеин в тях не е особено голямо, и за да набавиш дневната доза трябва да изядеш доста от тях. Протеиновите пудри са добро решение, защото са изчистени от мазнини и въглехидрати, и съответно приемаш само това което ти трябва. Л-карнитина остави за по-натам, и наблегни основно на храненето и тренировките. По-отношение на тях, е добре да си намериш треньор който да те съветва.
При тези кила, по-добре не прибягвай към стимуланти на ЦНС, защото и без това сърдечно-съдовата ти система е претоварена от теглото. Успех!
Едновременно със свалянето на килограми ще качваш и мускулна маса. Чрез фитнес тренировките мускулатурата се тонизира, горят се калории и тн. Всичко това с комбинация от адекватно хранене, ще доведе до желаните резултати.
Хората не сме машини на команда- Ще отслабвам и няма да кача грам мускул повече (или обратното).
Тоест като смъкнеш килограмите, ще забележиш, че мускулатурата ти е нараснала малко или много. Което особено важи за начинаещите.
Щом не се храниш с месо, то протеиновите пудри са вид решение. Но все пак първо гледай какво имаш в хладилника.
Яйця, сирена, извари, млека, кашкавал и тн. са твоето решение. Белтъчини се срещат и в други храни, но в по- малки количества.
Аз съм пил само суроватъчен протеин, така че не мога да коментирам телешките.