25.09.14
21:37
Здравейте, за закуска ще ям палачинки, защото са ми удобни за училище.
150 грама оризово брашно, 2-3 яйца, 400 мл мляко и 50 грама мед
От брашното идват към 110-120 въглехидрати, от млякото 10-15 и от меда малко, общо стават към 150-60 ( за закуска е добре ). Преди се чудех какво да ям в училище, за да ми е вкусно, сега си реших проблема, ще си правя палачинки, хем са вкусни, хем имат хубав състав.
Въпроса ми е с какво да ги увкосявам? Тази зима ще тренирам и ще се храня за качване на маса, но не искам да кача много мазнини. Може да ги мажа с меда, но сигурно ще са доста сухи. Да си купя ли сладко за диабетици ? Какво е вашето предложение? Понякога ще сложа даже 200 грама брашно, 3-4 яйца, мляко и тичам след час към залата!
Хубавото е, че с тези палачинки си набавям половината въглехидрати за деня
Темата беше редактирана от Mercedes AMG на 25.09.14 21:44.
Защо сладко за диабетици? Диабетик ли си?
Направи си домашно сладко - така ще си сигурен какво си вложил.
25.09.14
22:12
Не, не съм диабетик. Мога да взимам домашно сладко, а и имам 2-3 бурканчета. Проблема е, че в него има доста захар
Сложи им сол,по принцип палачинките си имат вкус и без да слагаш нещо допълнително,а и с мед няма да станат сухи,стига да ги намажеш с масло след като ги изпечеш.
26.09.14
12:30
казано от Маргарита Манева на 25.09.14, 22:36:
В това за диабетици има фруктоза - според мен това е по-лош вариант.
Защо да е по лош вариянт, според ме не по - добрият
26.09.14
12:40
Защото има голяма разлика между фруктоза в чисто състояние (каквато ще приемаш със сладкото за диабетици) и фруктоза, приета чрез плодове. Говорили сме по този въпрос. Отделно от това - притеснява те захарта в сладкото, но не те притеснява фруктозата - някак не е нормално това. Имаш още да четеш за този монозахарид. Според теб може би е ОК, но дали реално е така...
А кой ти даде идея да се нагърмиш със захар преди тренировка - не проумявам, но това е съвсем друг разговор.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.09.14 12:41.