Опит за здравословно хранене

Темата е заключена.

28.08.14
11:08

Здравейте! Започвам своя дневник с надеждата, че ще обръщам повече внимание на храната си. Почти не тренирам, а ако го правя е някакъв вид “подскачане” вкъщи, затова се надявам с опита си за здравословно хранене да се отърва от излишните мазнини.

Оптимизацията на храненето е основен приоритет - в това съмнение няма.
Въпросът е дали когато свалиш нежеланите телесни мазнини ще бъдеш удовлетворена от визията и тонуса си... заради почти нулевата физическа активност. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.08.14 11:18.

28.08.14
11:19

Днешното меню ( поне така е планирано)
Закуска- Кафе ( чисто от кафени зърна, а не разтворимо) с 1,5 % мляко
Рано сутрин не мога да закусвам, затова пия само кафе.
Между закуската и обяда- 1/3 кофичка кисело мляко верея 0. 1 % + 3 супени лъжици овесени ядки + 7-8 орехови ядки + 1 нектарина.
Обяд (готви се) - 1 варен картов и половин скумрия на скара + краставица
Вечерята сигурно ще е другата половина от рибата, но ще го мисля по-късно :)

28.08.14
11:22

Силно се надявам след 15 септември да се организирам и с тренировките. Имала съм резултат от трениране ( колкото и непрофесионално да е било), но сега се заемам на първо място с храненето, защото то ми е голям проблем. Благодаря все пак за коментара. Надявам се тук да получавам добри съвети, които да ми помогнат. :)

Дай ми една разумна причина, оправдаваща този глад. :)

(да, чисто гладуване е!)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.08.14 11:39.

28.08.14
11:44

Ами мислех, че като не тренирам трябва да се огранича в храненето. По принцип не се чувствам гладна след такова количество храна.  Какво според  теб би било добре да се добави в храненето? Наистина ми е нужен съвет!

28.08.14
11:46

Според мен трябва да добавиш от всичко ( въглехидрати, белтъчини, мазнини ), ти гладуваш..

Да ограничиш храненето съвсем не значи да гладуваш - поне аз така си мисля.
Това, че не се чувстваш гладна с тази храна е знак по-скоро за предстоящи проблеми, от колкото за намерен оптимум в количеството храна. Мога да ти дам идеи за четене - икономичен режим и калориен баланс. Опитай да направиш изчисление за това какво приемаш (като енергия и макронутриенти), след това го сравни с нуждите си. Калкулацията не е аболютен показател за нещата, но е добър ориентир.

Махаш всякакви обезмаслени храни. Те не са качествена храна със сигурност.
Започваш да се храниш с достатъчно храна.
Спираш да бягаш от мазнините в храната като дявол от тамян.

28.08.14
12:02

Мерси за съвета веднага се заемам! А относно обезмаслените неща- това ми се е набило в главата от една инструкторка по аеробика. Тя ми направи такова меню, което имаше сигурно 500 калории :D след което ме вкарваше в зала да тренирам по 1 час с някакви луди тежести по краката и ръцете. След месец мятане и глад и свалени 1 килограм ми причерня в салона и приключих с личните треньори. :D Лош спомен, но от тогава съм останала с впечатлението за тези обезмаслени продукти. Явно съм грешала, ще си взема нормални от утре. :)

28.08.14
12:15

Какво е това меню от 500 калории....

28.08.14
12:28

Ами първо 1 или  2 дни в седмицата се правеше прочистване на организма. Ядеш за цял ден най-много 3 плода или един или ако можеш вода или чай ( имаше хора в курса който го правиха само с чай :X ). Закуската беше кафе или чай без захар с 1 белтък или 1 плод. Обяд салата без олио, зехтин и сол и около 100 грама печено пилешко бяло месо. Само пиле се разрешаваше. Вечеря половината от обяда. всичко това до 5ч. после е забранено да се яде. Някой дни закуска и обяд беше обезмаслено мляко половин кофичка.

Мнението беше редактирано от Хриси на 28.08.14 12:29.

Ваня Колева

28.08.14
12:52

Интересно меню.Ако това,което казваш е истина само не знам защо изобщо се е правило прочистване като гледам закуската и обяда :X :O Окей това не е нормално и до нищо добро не води като се има предвид,че при такова оскъдно хранене си и тренирала направо не знам как си имала сили.Тук има доста информация намери си хранителен режим,който ти допада и го следвай.Разбира се от голямо значение е и да се движиш :) Недей да гладуваш,защото най-много да си докараш повече проблеми и ако не спортуваш е малко вероятно да се харесаш след това ти си знаеш и УСПЕХ

28.08.14
13:06

Ден за почистване, за мен това е пълна глупост..

28.08.14
13:21

С това “хранене” нама шанс да се задръстиш, че да се прочистваш ;)
Любопитно ми е, дали тази инструкторка по аеробика се храни по същия начин, който прокламира?

В сайта има доста информация за хранителни режими. Опитай първо да си сметнеш метаболизма и на негова база да направиш балансиран режим. Тук ще помагаме доколкото можем :)
Движението и упражненията също са важни  и има варианти за добра форма с “някакво подскачане вкъщи”.

Успех ти пожелавам!

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.08.14 13:28.

28.08.14
13:32

Благодаря много! :} Сега си изчислих калорииния баланс и прегледах няколко статии. Била съм на НВД от сайт на фитнесинструктор, но имах застой и не се чувствах добре. Сега ще потърся какво има тук и какво ядът другите нормални хора. :) Хубав ден на всички :)

30.08.14
11:36

Вчерашното хранене беше повече от лошо, но да ми напомня ще си го запиша :(
Закуска: Кафе + 100 грама домашен кекс
След закуската- Половин шоколад :X
Обяд - питка със сирене около 150 грама ( направих я с прясно мляко, 1 яйце малко чубрица и малко брашно, сирене и кашкавал да се запече)
Вечеря- Половин пържена пъстърва без кожата ( бяхме на гости на свекървата и да не се разсърди)
Калориите приблизително 2300
Калорииния ми баланс е Приблизително 1730
Много лоша работа ;(

Днес:
Едно кафе-
Нямам апетит за друго :(:(:(
Добавка- Обяд - Свинска пържола около 120- 130 грама + 50 грама сирене + салата домат и краставица :(

Мнението беше редактирано от Хриси на 30.08.14 16:41.

ТХ

30.08.14
14:24

Всички сме имали такива дни...или поне повечето от нас... :D :D

04.09.14
21:41

Нямах време да пиша последните дни. Бях на изпити, брах ядове с Google платих 100 $ заради някакъв блог :X Абее ужас... също като храненето ми. Ще запиша само днес :
Закуска- Баница- много мазна от магазина с закуските
Обяд- пилешка кълка печена с краставица и 1 препечена филия на вита
Вечеря ( в колата) 3-4 мини кроасанчета
:( леле много лоша седмица ;( дано другата да е по добре.

13.09.14
16:13

Здравейте, някой може ли да ми даде бърз отговор. Може ли да се тича в НСА? В смисъл има ли свободно място там, където да не се карат на външни хора :) Благодаря.

14.09.14
11:57

От доста време не съм записвала ядене, но бях по изпити и нямах интернет.
Вчера:
Закуска: Мюсли на Sante около 60 -70 грама с прясно мляко и отделно две праскови
Следобедна закуска- Плодова салата с 2 праскови и 1 банан отделно 10-тина орехови ядки-сурови
обяд- салата от зеле и моркови с едно голямо кюфте на скара ( домашна кайма)
- Зачатък на тренировка - малко бягане в парка комбинирано спринт и бавно бягане-
Вечеря: Пилешко филе на скара с 3 яйца на тиган без мазнина и салата от краставици със сирене.
Малко много беше, но бях доста изгладняла :(

Днес:
Закуска: 1 банан и 2 кайсии и половин кофичка кисело мляко ( трудно беше да ям това, когато направих на мъжа си пица ;(;(;(  )
Обяд- за сега нямам нищо за обяд ще трябва да се ходи до магазина.
Хубав ден на всички :)

Мнението беше редактирано от Хриси на 14.09.14 11:58.

26.09.14
08:54

По-често се случва да пиша какво съм яла вчера, но какво да се прави :D. та вчерашното ми хранене е
Закуска: Мляко с 1 праскова и малко овесени ядки и шепа стафиди.
Обяд: Салата от домати с 2 бучки сирене и пилешка пържола (единственото здравословно нещо, което открих в мола :( )
Следобедна закуска: Фреш от лимони и едно блокче от ядки и 2 вида боровинки
Вечеря: 4 яйца, 1 краставица и 1 малка наденица ( домашна натурална :D)
+ около 90 100 мл червено вино :S

Вече започвам да добавям и нещо като тренировки - 1 ден на тренировка Insanity ( правила съм я и преди и имаше голям ефект - 14 кг ) сега се надявам да постигна по- големи резултати.
Хубав ден :)

27.09.14
11:36

Отново за вчера.
Закуска: Кафе с мляко
Обяд: фреш + 1 мъфин ( друго нямаше в кафето)
вечеря- 3 яйца + 80 грама сирене + пилешки гърди на скара + 1 малък домат
Прегрешение: след вечеря правих кифли с локум и хапнах 2 :(
Тренировк: не можах болеше всичко от вчера :(

27.09.14
21:27

Днес:
Закуска: Кафе с мляко + 1 домашна мини кифла :D
Тренировка: Cardio Power & Resistance - ден 3
Обяд: пъстърва на скара + варени картофи и домашна лютеница
Вечеря: Смути от 2 ябълки, 1 киви, мляко и чаена лъжица мед= нещо не особено хубаво.
Знам, че смути или шейк, не  знам точно как се казва, не се яде вечер, ноо... си купих блендера днес и много исках да го изпробвам :)
Утре ще купя банани и се надявам да се получи по- добре.
Хубава вечер :)

28.09.14
22:10

И този ден мина :)
Закуска: Шейк от 1 банан, малко авокадо, 1 чаена лъжичка мед и около 150 мл мляко + 3 супени лъжици овесени ядки = нещо отново не особено хубаво :(
Обяд: Гоолям обяд беше :D- апилешко филе, 2 яйца на тиган, 1 краставица, 1 домат и 1 печена червена чушка иииииииии :D 100 грама сирене.
Друго не съм яла :( много тежко ми стана, но бях много гладна :(
И един чай за хубав сън :Р
Тренировка днес нямаше но 2 часа с мъжа се разхождахме в Южен парк - много приятно място. Утре по план трябва да се “подскача” :D
Лека вечер !!!

29.09.14
12:32

Йеееее първш шейк, който има сравнително нормален вкус :D Наистина съм щастлива :}}}
Закуска: Шейк- 100 мл мляко, 1 банан 1 зелена ябълка и чаена лъжичка натурално какао :}
Днес имам планове за тренировка, ако минат стомашните болки :S. Сутринта се измерих и съм много щастлива. за седмица и половина тренировки и сравнително нормално хранене съм махнала почти по сантим от талията и ханша (ханша е около 0.5-0.6 см), ноо все пак е нещо :) Краката обаче са бетон, не мърдат и милиметър. Преди 2 години отслабнах с почти 15 кг а краката в бедрото ми спадна само с 5 см :( Не знам дали храната влияе на това или тренировките, но това ми е определено голям проблем ;(

29.09.14
14:20

Еми, как да имат нормален вкус шейковете, като смесваш подобни продукти. Радвай се че не прекарваш по цял ден в тоалетната след тях. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.14 14:21.

29.09.14
14:30

Ами на практика не знам какво да сложа. Четох в интернет някои рецепти, но винаги ми липсва по някои продукт. За това започнах с подръчни материали, но явно не ми се получава :D Ще се заровя по-внимателно за някаква рецепта :)

30.09.14
09:51

Да запиша края на вчерашния ден:
Обяд: 3 яйца на тиган + домати краставица и сирене + 1 филия хляб вита
Вечеря: 1 банан и салата шопска
Днес мисля да направя един прочистващ ден, защото искам да намаля калориите за седмицата :) но ще видим дали ще успея
Закуска 1 банан :)
- лека тренировка- Ден за разтягане - Cardio Recovery
Обяд- шопска салата
Вечеря- Шопска салата

Мнението беше редактирано от Хриси на 03.10.14 10:29.

03.10.14
10:40

Днес:
Закуска: половин банан.
тренировка: Pure Cardio + една доза Л-карнитин- Pure Nutrition
Обяд- ще е салата + пилешко филе на скара може и 1-2 варени яйца
Вечерята ще е същата сигурно или плодове, защото ще пътувам и ще ям набързо.
Да се оплача. Вчера реших да зарадвам мъжа си с вечеря. Хупих от пикадили 3 големи картофа и ги сварих, за да ги запека с сирене и яйце- не звучи добре, но се получава вкусно. Но какво ми беше учудването, картофите, който варих доста време, не искаха да се сварят в средата изобщо, а като ги извадих и нарязах на още по-малки парченца от тях излизаше някаква пихтиеста слуз. Беше много гадно, имаха ужасен вкус и бях страшно учудена какво е това. Варила съм картофи през живота си 100 пъти но това срещам за първи път :( май и картифите трябва да си взимам от село. :(

07.10.14
16:54

Днес:
Чаша топла вода
л-карнитин + тренировка insanity plyometric cardio circuit
Закуска- овесени ядки с прясно мляко + половин банан
Обяд: пилешки гърди на скара + 1 краставица и 1 домат 50 грама сирене и 1 филия хляб “Вита”
Вечеря: Направила съм пилешки гръди с ориз и зеленчуци на фурна сигурно ще има и таратор или само краставица :)
Вече започвам да махам по мъничко от сантиметрите в талия, ханш, но не мърдам на килограми, което е странно за мен, защото по принцип става обратното :) започвам да връщам старата форма- днес можах да направя 12 лицеви опори. Преди 2 години правех 25 без проблем, но 10 кг. отгоре си казват думата ;(
Хубава вечер от мен :)

09.10.14
09:52

Вчера беше малко объркан ден и храненето беше зле, но днес веюе трябва да се справя :)
л-карнитин
9 и 30 Тренировка - Cardio Power & Resistance
+ 2 серии по 10 лицеви опори + 20 коремни преси от легнало положение
11.00 Закуска - 2 филии ръен хляб с извара + 1 домат 1 краставица и малко луканка
14. 30 обяд- ориз със зеленчуци + таратор
15. 30 следобед- 1 голямо капочино и голям билков чай
вечера около 17 и 20 - същата като обяда

Днес се предвижда следващия ден от тренировата, но всичко много наболява от вчера. Не знам дали трябва повече да се разтягат мускулите или какво да се прав, за да се избегне мускулната треска :(

28.07.15
16:14

Подновявам дневника след поредното разочарование. Догодина ми предстои сватба и се надявам да изгоря ТЕЗИ мазнини. Тъй като не се чувствм комфортно да тренирам в зала, реших да тренирам вкъщи и се сдобих с лост, дъмбели и дискове, около 40 кг.  Накратко искам да следя кога и какво съм тренирала и хапвала.
Днес:
Закуска:
1 грейпфрут. Малко орехови ядки. (около 50 гр)
Обед: Пилешко филе на скара + Салата “Капрезе”
Следобедна закуска:
Ще е някъкъв плод, може би диня.
Вечеря: ( Ще се попълни по късно)

Тренировка (или нещо подобно)
Загрявка 10- 15 мин ( бързи подскоци на място с дигане високо колене, бърпи-та,  подскоци  jumping jack )
3 кръга от:
10 x Гребане с щанга от наклон с надхвад
10 х Гребане с щанга от наклон с подхвад
8 х Двустранна раменна вътрешна ротация
12 х Едностранно гребане с дъмбел- за всяка ръка
8 х Навеждане с щанга „Добро утро“
15 х Сумо тяга
10 х клатене на страни за паласки с дъмбел :D не знам как се казва.

Опитвам се да правя упражнения, които са добре описани в сайта, тъй като не разполагам с инструктор за да ми покаже правилната техника. Но усещам, че е много трудно всичко да се прави както трябва :D
Хубав ден на всички :)

29.07.15
12:26

Закуска: 1 голям грейпфрут
- Тренировка
Обяд: Скумрия на скара + салата.
Следобед- предвидила съм си прясно мляко 2 %
Вечеря... Не се знае още.

Тренировка - Целта беше да е за гърди предимно, но след края ме болят най-много рамената :( ще потърся нещо друго с което да наблегна на гърди.
Загрявка 10 мин.
3 кръга:
10 х Бърпи
15 х Изтласкване на щанга от лег
10 х Лицеви
10 х  Флайс с дъмбели
Разтягане

30.07.15
16:22

Днес ще запиша само храната си, тъй като не се чувствам добре да тренирам. Разхождах се по слънцето около 2 часа и ми стана зле.
Въпреки че половината ден бях навън съм много щастлива, че не прегреших с някоя баничка или пица (Happy).
Закуска 9 и 30: 1 голям банан
След закуска 13. 00 - Още един голям банан
Обяд: 14 и 50 - салата около 400 грама с много краставица, домат, сурова зелена чушка + 100 гр. краве сирене + 100 грама пил. филе.
За вечеря мисля да ям салата и някакво месо.
Прегрешения за днес :
отхапах главата на едно барни, много ми се ядеше сладко.
Кенче кока кола :(

04.08.15
11:56

Въпреки че вчера беше много лош ден- вечерята беше края на хляба с мед и масло... Умирах за сладко :(
Днес съм решила да огранича малко калориите за сметка на вчера.
Закуска 8: 00:
Половин кофичка кисело мляко 2% + 2 с.л. овесени ядки.
Обяд 12 и 30
Направила съм си салата шопска ( не я овкусявам с мазнина) + пилешко филе на скара 200 грама
Следобедна- останалото от млякото.
Вечеря- салата или ще пропусна. ( може да опитам да направя един гладен следобед до утре по същото време)

Тренировка от 9 до 10 и 45
Загрявка на стави + разтягане
Клекове с щанга - 1кр - 15;  2 кр - 14; 3 кр - 12
Сумо мъртва тяга 1 кр - 15; 2 кр -15;  3 кр- 11
Добро утро - 1 кр - 8; 2 кр 8; 3 кр - 6
Повдигане на крака от наклонена пейка- 1кр- 20; 2 кр - 20; 3 кр - 20
Коремни преси - 1кр - 20; 2 кр- 15; 3 кр - 14 - тук изпитвам затруднения :(
Разтягане

Тренировката е взаймствана от Четири тренировъчни дни за амбициозни жени, но тъй като съм в къщи и някак всички уреди съм заместила 3тото упражнение.
Преди проверявах нивото си на сила с лицеви опори, в преди 3 седмици можех да правя срамните 6 :( сега вече правя 10. Знам, че звучи глупаво, но едно време правех 30, а сега едва 10, но все пак са 10, а не 6. Това за мен означава много, означава, че се съвземам от застоя и работя за здравето на тялото си (Sun)
Хубав ден на всички !!!

Здравей Хриси :) Разгледах дневника ти. С това ядене което според мен си е гладуване, не знам как мислиш ти, не ти ли става лошо особено на тези жеги? Не изпитваш ли глад вечер? Не си прави такива експиремнти, защото последствията може да са пагубни за теб :( Не ти се карам или съдя просто казвам от личен опит :) не мисля , че се храниш правилно и здравословно..и си овкусяваи салатите!!! Не избягвай зехтина итн  :))

04.08.15
16:29

Благодаря за включването :) Да яденето е малко, но точно в жегите не ми се хапва. Много обичам яйца и други неща, но си купихме апартамент сега и има само малка мивка в банята, в която едва събирам паничката да си измия, нямам кухня и сигурно около 2 месеца ще е така. Гледам да ям по скромно с каквото мога, защото яденето в ресторант ми излиза скъпо. Надявам се да не стане нещо лошо.  Ще се опитвам с времето да добавям още храна, мерси за съвета :)

05.08.15
11:31

Много криво утро след купон в съседите до 2 не съм заспивала :( За закуска съм изпила 1 чаша мляко с малко кафе - 9.00
От 10 до 11: 27 тренировка: 3 ден от Четири тренировъчни дни за амбициозни жени.
3 кръга от:
Тъй като нямам вертикален скрепец замених упражнението с повдигане на щанга в същата посока
Гребане с дъмбел за двете ръце.
Пулоувър с дъмбел
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Разгъване на дъмбели зад глава
Повдигане на ръце в страни от водоравен наклон

Утре дано мога да се среша :) и да се наспя :(

07.08.15
18:08

Днес се пада да не тренирам. Но все пак направих една хубава разходка + си потанцувах вкъщи. Ефекта беше сякаш съм изкарала някакво стабилно кардио. :D
Ядене
Закуска- 1 голяямо макиато + 1/2 пълнозърнест кроасан
Обед - домашна плескавица с много домати + филия пълнозърнест хляб препечен
Следобедна закуска- малко пъпеш
Вечеря- ще е салата, тъй като ще се излиза ( дано не прегреша с нещо)
Прегрешения за днес- макиатото беше с карамел и то доста :(  + боцнати около 50 грама пържени картофи от чужда чиния :( какво да се прави любими са ми, ако ги видя ми става нещо. Много трудно да не си взема поне 1. А ако са домашни......... :X спирам темата.
Хубав ден!

08.08.15
10:48

Гледам, че един ден от тренировката ми се губи, но явно съм забравила да го запиша. :)
Все пак днешната тренировка:
Четири тренировъчни дни за амбициозни жени.
3 кръга от:
Тъй като нямам вертикален скрепец замених упражнението с повдигане на щанга в същата посока
Гребане с дъмбел за двете ръце.
Пулоувър с дъмбел
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Разгъване на дъмбели зад глава
Повдигане на ръце в страни от водоравен наклон
Не можах да закусвам, тъй като чакам еконт да ми донесат пратка, а в къщи няма нищо за ядене :( Лошото е че съм канена следобед на пица парти, където ще има само пица :( явно дес ще се прегреши поне с 1 парче :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1