Малко въпроси за бягането

26.09.14
21:37

Здравейте не намерих точна ннформация в форума за  мен такаче пускам темата..

Та въпросите ми са

1-С бягането на по-дълги разстояния с по бавно темпо ли се горят повече мазнини,или при  по краткото бягане и конкретно спринтове ?

2- С бягането свалят ли се мазниин на корема ?

3- Специално долната част на корема ( лично при мен) съм забелязал че там имам малко мазнини само чрез бягане ще може ли да се свалят или ще трябват и коремни след бягането ?

26.09.14
22:37

Спринтовете са по-добър вариант пред маратонското бягане. Сравни телата на спринтьорите и маратонците и няма да има нужда да четеш по форуми за да се обосноваваш. Моят съвет е да наблегнеш на доброто хранене освен на бягането.

27.09.14
00:13

Ако може по обоснован отговор ?

27.09.14
13:47

казано от mitko georgiev на 26.09.14, 21:37:

Здравейте не намерих точна ннформация в форума за  мен такаче пускам темата..

Та въпросите ми са

1-С бягането на по-дълги разстояния с по бавно темпо ли се горят повече мазнини,или при  по краткото бягане и конкретно спринтове ?

2- С бягането свалят ли се мазниин на корема ?

3- Специално долната част на корема ( лично при мен) съм забелязал че там имам малко мазнини само чрез бягане ще може ли да се свалят или ще трябват и коремни след бягането ?

Спринтовете помагат за запазване на мускулната маса, тъй като процеса като цяло е анаеробен. Важно е да се поддържа определена динамика на пулса, за определено време. Също така пестят време. Вероятно е добре да съчетаваш и двата начина на тичане, защото тичането на дълги растояния също има предимства.

С тичането се мобилизира метаболизма, т.е. създаваш благоприятни условия за редукция на мастната тъкан, но самото то не води до сваляне на мазнини. Есенциално е храненето, без подходящо хранене няма да постигнеш траен ефект.

На третия ти въпрос отговоря това, което написах горе. Не можеш да сваляш от определена зона на тялото, сваля се навсякъде, но си зависи от конкретния организъм. Коремните преси са важни, но те не помагат за свалянето на тлъстините. Пресите тренират коремните мускули, оказват влияние на дишането, вътрешните органи, и на стойката на тялото.

27.09.14
14:51

Добре значи ще ги съчетавам.. час бягане с бавно темпо  друг ден само спринтове така ли ? може ли някаква програма за спринтовете ? или просто правя до отказ колкото мога и тва е ?

27.09.14
15:19

Ще ти кажа какво забелязах аз със себе си
Преди бягах дълго разстоение - МАХ 5 км , предимно спринтове.. Имах много здрави крака (по-обемни) и стегнат корем..
После започнах да бягам около 9-10 км .. като в началото беше бавно темпо,но сега имам дори интервални отсечки.. естествено и възстановителни .. Темпо около 4мин/км и нещо - макс 5мин/км.. Мускулът ми се издължи .. Кракът ми стана по-слаб,но отново си имам мускул (може би това се дължи на факта,че включвам и баири).. В никакъв случай мършав като на снимките на маратонците,които давате за пример !!  А доста приятели - мъжки род искат като моите прасци :D :)

ОПРЕДЕЛЕНО ЗА МЪЖ - спринтове .. за жените вече съчетаването е най-доброто

Мнението беше редактирано от edikoisi на 27.09.14 15:26.

27.09.14
17:14

Ами аз съм мъж.. така като ти гледам снимката май не си :Д.. искам  summertime ако може да ми отговори на въпроса който го запитах,че гледам човека е в чат с нещата ..  иначе Ioca попринцип 6 км ги минавам бавно бягане за по малко от час .. но бягам от скоро.

Мнението беше редактирано от mitko georgiev на 27.09.14 17:14.

27.09.14
17:53

Ами аз бягам на стадион. Ако приемем че трасето е 400м. първите 200м. тичам със засилка, с максимална интензивност, и с високо вдигнати колена и големи крачки. Следващите 200м. ходя средно темпо, и възстановявам за следващия спринт. Така въртя няколко цикъла, според кондицията ми в конкретния ден. Понякога правя 10 спринта, понякога едвам 4. Преди спринтовете разтягам хубаво, и правя четири обиколки нормално бягане с цел да разгрея мускулите. Сега обаче с тези дъждове, не става за тичане и правя интервално кардио на ергометъра в нас. На пътечка в залата не съм пробвал, но не мисля че ще се получи, защото пътечките бавно превключват, в залата няма свеж въздух, може лентата да приплъзне и т.н.

В сайта има много писано по въпроса, така че се разрови и виж точно как се прави. Идеята на спринтовете е натоварването да мине в преобладаващо анаеробен режим, т.е. да не се активира механизма, който мобилизира аминокиселините от мускулите като източник на енергия. Това се случва в рамките на 30-40секунди при пулс около 85% от максималния. Разбира се, това са ориентировъчни стойности, но гледам са се придържам към тях.

Имай предвид, че тичането товари ставите. Ако си решил да тичаш, трябва да взимаш някакви добавки за възстановяване на ставите и хрущялите. Аз лично, съм изключително доволен от Цисуса на Праймафорс. Също така, спринтовете са доста изтощителни. Гледам че доста момченца се напъват да правят спринтове, но ги мързи да дадат максимума от себе си, и в крайна сметка не правят нищо, т.е. тренировката им е неефективна.

27.09.14
22:16

Не целя сериозни резултати , бягам в някои дни между които правя разни упражнения с тежести.Целта ми от бягането е малко горене на мазниин, в частност корема.От твоите отговори разбрах, че е  е добре да се редуват както спринтове така и по-дългото бягане?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1