Струва ли си режимът ми на хранене?

27.09.14
18:15

Здравейте, имам въпрос относно моят режим на хранене:

Сутрин (7:45)
-Твърдосварено яйце
-портокалов фреш (2 портокала)
-2 филии (пълнозърнести) с филаделфия (около 50гр)

Междинно хранене (10:15)
-овесени ядки(100гр), верея 1,5% (400мл), какао(75гр)  - ШЕЙК с цел сложни въглехидрати

12:30 (90мин преди тренировка)
- питка (80гр) с пържола (60гр)
-белвита с лешници и мед - 50гр

16:15 (15мин след тренировка)
-верея 1,5% (500мл), банан, какао на прах(75гр), бадеми(50гр)

вечеря(20:00)
-обикновенно е нещо с повече протеини и по малко въглехидрати

преди лягане (22:30)
-обезмасена извара(150гр)

Понеже съм ученик- 60кг, на 17г, 175см и трудно качвам маса мисля да си взема гейнър - MEX Flex Wheeler’s High Protein Gain Pro. Въпроса ми е кога да го вземам и изобщо струва ли си този режим(трябва да се съобразявам да ям в училище)?

Темата беше редактирана от Пенчо Христов на 27.09.14 18:24.

Храненето е лошо - на практика почти няма мазнини (освен в шепата бадеми), а почти само въглехидрати. Бисквити, питка - тия боклуци не ти трябват.
Трудно качваш маса, защото ядеш като врабец и то лошо балансирана храна... съответно купуването на гейнър е лишено от всякакъв смисъл.

P.S. Mercedes AMG е общо взето прав... те и белтъчините са ти едни...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.09.14 18:29.

27.09.14
18:26

Няма смисъл от гейнър.
Според мен му липсва всичко, не само мазнини.
Нямаш достатъчно въглехидрати, белтъчини и мазнини. Има много примерни режими в този раздел, може да погледнеш.
Виж и тази тема : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Кое му е лошо балансираното?

Вече го написах, но явно не достатъчно ясно.
Изхранваш се с въглехидрати, белтъчините са ти твърде скромни, мазнините почти ги няма.

На вечеря също ям месео или риба, а пържолата на обяд мога да ям 2пъти.
Дай идея за някакъв друг протеин и къде да го сместя както и за мазнини.

Модерация: Това е форум, а не чат! Редактирайте мнението си, ако желаете да добавите нещо към него.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.09.14 19:24.

Пържоли. Не хапят като са печени. Яйца - ЦЕЛИ!

На ден от това всичко получавам 70 гр мазнини. Кое му е малкото??

Къде ги видя тия 70гр мазнини? :D Я ни покажи сметки :D

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.14 02:26.

Малко си подобрих режима, проблема ми е че в училище се храня много трудно, мнения.
Мазнините се старая да ги избягвам.

За вечеря ям разнообрани работи. Един път ще е сйомга, друг път ще е пилешко или телешко.

Мнението беше редактирано от Пенчо Христов на 28.09.14 19:12.

казано от Пенчо Христов на 28.09.14, 19:08:

проблема ми е че в училище се храня много трудно, мнения.

Това не е проблем. В доста теми сме дискутирали как, какво и колко може да се яде в училище или на работа. На кратко - носиш си от къщи.

казано от Пенчо Христов на 28.09.14, 19:08:

Мазнините се старая да ги избягвам.

Грешка. Груба грешка.

Беше ми казал че протеина ми куца, сега как е? А относно мазнините - 60гр да ден са ми точно достатъчно.

След като мазнините са ти ‘точно достатъчно’ аз нямам какво повече да ти напиша.
Ти търсиш одобрение, не съвет. Аз това хранене продължавам категорично да не го одобрявам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.14 22:40.

Казвам това защото по 1гр на телесно тегло. 60гр. Аз приемам всякакви съвети. Ако можеш конкретно да ми кажеш конкретно нещо важно което ми липсва ще съм ти много благодарен. :)

казано от Пенчо Христов на 28.09.14, 22:42:

Казвам това защото по 1гр на телесно тегло. 60гр.

Защо това количество е достатъчно за теб?

Моето виждане е следното:
- белтъчини - не повече от 2.5 g/kg
- въглехидрати - не повече от 3.0 g/kg
- мазнини - остатъкът от нужната енергия (при 20% енергиен излишък)
Това е моят съвет.

IS

29.09.14
19:27

Момчето трябва да качва чисто и да внимава с холестерола,а ти го караш да яде мазно ?!

Маса се прави на маса! Разберете и запомнете! Искаш да даваш пари за гейнер,а не ядеш достатъчно?! Ей това не го разбирам,може би защото остарявам.

казано от Ivaylo Stefanov на 29.09.14, 19:27:

Момчето трябва да качва чисто и да внимава с холестерола, а ти го караш да яде мазно ?!

Иво, не разбрах защо трябва да се внимава с холестерола в случая... нито пък как моя съвет е свързан с рискове в тази посока. От друга страна моето предложение не е особено близо до високомазнинен режим. Съветвам го да си балансира храненето си - смятам, че това ще му донесе най-значителни ползи в общ план и съответно ще създаде предпоставки за добри резултати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.09.14 07:23.

IS

30.09.14
08:43

:D Няма как да разбереш,защото това си е жив спам.

Коле,напълно подкрепям твоето мнение относно храната на това момче!

Наруших собственото си правило да не пиша във форума преди сутрешното кафе...
...я гледай какви неразбирателства стават! :P

29.10.14
21:52

казано от Кольо Пияндето на 28.09.14, 22:59:

казано от Пенчо Христов на 28.09.14, 22:42:

Казвам това защото по 1гр на телесно тегло. 60гр.

Защо това количество е достатъчно за теб?

Моето виждане е следното:
- белтъчини - не повече от 2.5 g/kg
- въглехидрати - не повече от 3.0 g/kg
- мазнини - остатъкът от нужната енергия (при 20% енергиен излишък)
Това е моят съвет.

За белтъчините съм съгласен, за въглехидратите, не. Пича иска да качва, въглехидратите може спокойно да ги качи на 5-6г/кг, без да се притеснява, мазнините 70-80 са достатъчни, защо са му повече, да се омазнява ли? Чета ти мненията, защо предлагаш на всеки повече мазнини? Защото по лесно се набавят калориите за деня ли?
Той, че ще се омазни, ще го направи, но поне да не е много..

казано от fighteR на 29.10.14, 21:52:

Пича иска да качва, въглехидратите може спокойно да ги качи на 5-6г/кг, без да се притеснява...

За можене - може. Въпросът е какво ще постигне, ако го направи.
От въглехидрати не може да се омазни, така ли да те разбирам?

...мазнините 70-80 са достатъчни, защо са му повече, да се омазнява ли?

Съвсем не съм сигурен, че има такава директна връзка (и зависимост) между прием на мазнини чрез храна и увеличаване на телесните мазнини. Ако смяташ, че мазнини от храната над 1.0-1.2 g/kg се натрупват като подкожни, значи е време да отделиш доста време за четене.

Чета ти мненията, защо предлагаш на всеки повече мазнини? Защото по лесно се набавят калориите за деня ли?

От една страна е по-лесно, да. Много от тези, които “не могат” да качват, се оплакват от невъзможност да изяждат определено количество храна. Храните, богати на мазнини, съдържат много повече енергия в сравнително по-малък обем. От друга страна намирам сравнително равностойното участие на мазнини и въглехидрати в енергийното обезпечаване за много по-здравословен подход спрямо подчертания дисбаланс в полза на въглехидратите. Като фактор с най-малко значение оставям сравнително по-трудното поддържане на ВВД с консумацията на разнообразна (като вкус и вид) храна. Ако човек пожелае да направи нещо хубаво за себе си и почти изключи простите въглехидрати от менюто си, тогава ВВД става не чак толкова лесен режим.

Той, че ще се омазни, ще го направи, но поне да не е много...

Какво ще бъде съотношението между качените мускули и мазнини - това трудно може да се предвиди по информацията, с която разполагаме. Това съотношение зависи до голяма степен от храненето - така е, но не единствено от него. Надявам се няма спор, че значително влияние върху резултатите имат фактори като тренировъчен режим, ефективност на възстановяването, ниво на стрес и т.н.

какви са тези 2 яйчица, 100 гр месце, кебапченца,  филийка с незнам си какво ???? Това режим ли е ? Ако искаш да качваш маса - яж, бе момче, ама наистина ЯЖ! С тези детски порцийки нищо няма да направиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1