Как да си съставя фитнес програма, подходяща за мен?

29.09.14
12:15

Здравейте! :)

От скоро започнах да ходя на фитнес и първоначално бях с инструктор, който ми направи програма, но каза след известно време отново да се консултирам с него, за да ми направи нова, защото се губила ефективността ако се прави една тренировка твърде дълго. За нещастие обаче аз започнах да ходя в друг фитнес, защото предния беше твърде скъп. Въпросът ми е дали може някой, който разбира, да ми помогне да си съставя една програма и режим, които да следвам. Моята главна цел е да отслабна и да направя релеф, доколкото е възможно. Висок съм 185 см, тежа 97 кг, на 18 години съм. Като цяло не съм отпуснат, имам що-годе добра физическа подготовка, едри кости, но и мазнини, които трябва да чистя. Ще съм много благодарен за всякаква помощ.

Благодаря за вниманието! :)

Винаги е по-добра инвестиция да работиш с треньор, който е до теб, вместо да се луташ сам. От личен опит казвам.

29.09.14
12:37

Да, аз като цяло съм съгласен с това, но понеже все пак за инструктор се плаща и то не малко, реших че мога и да пробвам без. Но в крайна сметка ако не стане, сигурно ще се обърна към инструктор.

Можеш да намериш треньори, които за 50-100 лева ще ти направят режим. ;)

29.09.14
12:42

казано от Grey Knight на 29.09.14, 12:32:

Винаги е по-добра инвестиция да работиш с треньор, който е до теб, вместо да се луташ сам. От личен опит казвам.

Зависи от треньора. В 99% от случаите са пари на вятъра.

Има доста хора, които си разбират много от работата.
Мога да те свържа с някои от тях. Дори и тук във форума има такива.

29.09.14
18:13

Притеснявам се точно от това да не си дам парите на вятъра.. Grey Knight, ще ти бъда много благодарен ако ми препоръчаш някого, за да мога ако реша да се обърна към инструктор, да бъде към някой компетентен и надежден! :)

Ползвай този сайт:

http://www.aworkoutroutine.com/the-ultimate-weight-training-workout-routine/

или следните статии (те са поредица):

http://www.weightrainer.net/training/selection.html
http://www.weightrainer.net/training/sequence.html
http://www.weightrainer.net/training/reps.html
http://www.weightrainer.net/training/frequency.html
http://www.weightrainer.net/training/split.html

и не давай луди пари на някой напомпан дебил с дипломка от едноседмичен курс (че и без такава) да ти напише 5-6 упражненийца за бицепс да правиш 3 серии по 10 и като нямаш резултати след 1-2 месеца да почне да ти пробутва разни суплементарни боклуци. Нагледал съм се доволно на такива.

Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 29.09.14 21:46.

29.09.14
23:19

Иване, благодаря ти много! И да, затова и искам само с помощтта на хората тук да си направя програмата, а за добавките забравих да спомена, че не съм фен и не искам никакви химии, а ако ще има резултат да си е натурално, камо ли някакъв напомпан само от добавки да ме навие да взимам.. :D

казано от Никола Тонев на 29.09.14, 23:19:

Иване, благодаря ти много! И да, затова и искам само с помощтта на хората тук да си направя програмата, а за добавките забравих да спомена, че не съм фен и не искам никакви химии, а ако ще има резултат да си е натурално, камо ли някакъв напомпан само от добавки да ме навие да взимам.. :D

Тук изби рибата

30.09.14
10:54

какво имаш предвид, Ивайло? :D

Ползвай линковете, които ти дадох и можеш да си направиш програма съвсем сам (y) Ще ти отнеме няколко часа да изчетеш всичко, но повярвай ми, това е златната мина - с тези инструкции можеш да правиш продуктивни програми, аз от 2 години тренирам по програми, изготвени чрез тях и прогресът е налице. Това изчерпва тренировъчната част.

Колкото до добавките единствените, които си заслужават са мултивитамини/магнезий на таблетки и протеин на прах (ако имаш излишни пари за него). Още повече няма нищо в протеина, което няма да получиш от някоя и друга пържола, така че пести си парите. Всякакви там фет бърнъри, стимулатори, стакове, макове и пр., които се продават легално са маркетингов трик да ти приберат парите. Същинската химия са стероидите и всичко друго, което е незаконно да се продава и от такива неща трябва да стоиш далеч, защото ще преебат тялото ти безвъзвратно.

Основата за успеха ти са здравите тренировки, пълноценното хранене и добрият сън. Покриеш ли ги тези критерии, никакви добавки не ти трябват.

казано от Иван Илиев на 30.09.14, 19:18:

Колкото до добавките единствените, които си заслужават са мултивитамини/магнезий на таблетки и протеин на прах (ако имаш излишни пари за него). Още повече няма нищо в протеина, което няма да получиш от някоя и друга пържола, така че пести си парите. Всякакви там фет бърнъри, стимулатори, стакове, макове и пр., които се продават легално са маркетингов трик да ти приберат парите. Същинската химия са стероидите и всичко друго, което е незаконно да се продава и от такива неща трябва да стоиш далеч, защото ще преебат тялото ти безвъзвратно.

Основата за успеха ти са здравите тренировки, пълноценното хранене и добрият сън. Покриеш ли ги тези критерии, никакви добавки не ти трябват.

Можеш ли да споделиш ти лично какво си приемал и как ти се е отразило,за да правиш заключения?

25.10.14
21:02

Аз ще ти споделя моя начин, първата година започнах Базови упражнения изкарах 3-4месеца, след това започнах Понеделник Сряда Петък, с някакви упражнения и вече 4 та година тренирам така, само сменям упражненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1