За бързото покачване на мускулна маса и големия корем. Съвети, мнения и препоръки.

30.09.14
17:04

Здравейте,
Накратко:
Започнах да тренирам фитнес от 3 месеца:
В началото данни:
Възраст: 30
Ръст: 180
Тегло: 82кг
Бицепс: 37см

След 3 месеца:
Тегло: 97кг
Бицепс: 43см

Добавки: Креатин монохидрат, Протеин (телешки), Аминокиселини (телешки)

Програма:
1ви ден: Бицепс, гърди - 6х10 общо
2ри ден: Рамо, трапец - 6х10 общо
3ти ден: почивка
4ти ден: Гръб, трицепс 6 х10 общо
5ти ден: почивка

Хранене:
Не закусвам
На обяд: едно хранене нормално
Вечер: ям след 21:00 пак едно хранене нормално.

Това се повтаря постоянно, не тренирам крака, корем и не правя кардио.
Проблема е че доста наедрях но същевременно с това и корема ми. И преди да почна да тренирам имах лек корем, но сега е ужас. Просто се откроява на фона на всичко останало. Мислех така да си тренирам до Април 2015 и след това да почна да свалям мазнини за релеф, но ако продължавам така сигурно скоро ще се пръсна от сланини.
Моля за съвет: Как да свалям коремните мазнини без да губя особено мускулна маса като цяло. Възможно ли е ръцете и рамената да растат, а корема да се топи? Да тренирам ли корем и да правя ли кардио?

Благодаря Ви предварително за отговорите.

30.09.14
17:05

Да, почни да правиш крака :)

30.09.14
17:14

15кг за 3 месеца, с 2 “нормални” хранения на ден :) Какво значи нормални? Нормални за мен или нормални за теб? Без тренировки за крака :)) Дай малко повечко информация за тренировките и храненето, че ми стана интересно ;)

30.09.14
17:29

казано от Мартин . на 30.09.14, 17:14:

15кг за 3 месеца, с 2 “нормални” хранения на ден :) Какво значи нормални? Нормални за мен или нормални за теб? Без тренировки за крака :)) Дай малко повечко информация за тренировките и храненето, че ми стана интересно ;)

Обяд: Каквото има в обедното меню в ресторанта - 1 стандартна порция (рядко с десерт, супи не ям въобще) Примерно: Днес ядох боб с кюфтета, утре ще е чушки с кайма, и пр. Вечер пак по 1 порция пак каквото има за вечеря. Имам близки които държат ресторант и там се храня.  Като цяло спрях и хляба преди месец но стана по зле с корема. Всичко расте но той се набива на очи и се надува.

За тренировките както написах програмата, само че увеличавам килограмите след седмица и малко отгоре. Пример като почнах лежанката на 60, след почти 3 месеца вдигам 110кг, естествено 10 повторения правя с 90кг. Като цяло винаги се стремя да увеличавам тежестите. В началото имах често мускулни трески, но сега всичко е ОК.

Работя в офис седнал по цял ден. А

30.09.14
19:45

:) а от към “добавки” само изброените ли са или си пропуснал да споменеш нещо ?

01.10.14
09:46

казано от Мартин . на 30.09.14, 19:45:

:) а от към “добавки” само изброените ли са или си пропуснал да споменеш нещо ?

Абсолютно нищо друго освен това:
1ви месец: Аминокиселини с разклонена верига в комбинация с креатин етил естер на таблетки
2 и 3ти месец: Креатин на прах монохидрат + Телешки протеин + Телешки аминокиселини
Пропуснах да отбележа че преди 10тина години тренирах около година, но после спрях (не знам това до колко може да окаже ефект след толкова време)

Ето и детайлно тренировъчната ми програма (в началото е малко трудно до като се нагоди тялото поради мускулната треска)

Понеделник:
Амино  + Протеин 40 мин преди тренировка
Веднага след тренировка ( цялата тренировка около час) - Амино  + Протеин
След час след тренировка - 5гр Монохидрат

Гърди
Лежанка - 3х10, 1х13 или до отказ
Разгъване на дъмбели от наклонена лежанка наклон нагоре -  3х10, 1х13 или до отказ
Разгъване на дъмбели от наклонена лежанка наклон надолу -  3х10, 1х13 или до отказ
Кросоувър затваряне за гърди на скрипец - 3х10, 1х13 или до отказ

Почивам около 3 минути след всяко упражнение и около 1 минута или до нормализиране на пулса след всяко повторение!!

Бицепс
Сгъване на дъмбели от изправен стоеж - 3х10, 1х13 или до отказ
Сгъване на дъмбели от седнало положение - 3х10, 1х13 или до отказ
Сгъване на дъмбели от стоеж едновременно ( не поотделно, а сгъване с едновременно повдигане и на двете ръце)  - 3х10, 1х13 или до отказ
Сгъване за бицепс от стоеж с шанга - 3х10, 1х13 или до отказ ( Тук натоварвам мускула и гърба като увеличавам нарочно тежестта на щангата до толкова до колкото да ми е много трудна да сгъвам ръцете, но все пак да успявам да направя до 8- 10 повторения в серия!

По късно ще допиша програмата че сега нещо ме мързи......

01.10.14
11:10

Храна каквато има, 4 упражнения за бицепс и нито едно за крака...как искаш да си чист ?
Изчисли си калорийния баланс и се храни така, че да си със съвсем лек дефицит, тренирай си краката, намали обема на малките групи, натисни базовите движения силово.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1