Цел свръхсила !

01.10.14
15:07

Здравейте искам някой да ми даде насока на тема сила и дали имам добра сила за килограмите си. Аз съм на 16г тегло 94кг височина 175. Тренирам от 4месеца само лостове всеки ден кофи и набирания мога 25 кофи и 8 набирания . Имам ли сила за моите килограми ? И някой ако може да ме насочи към някоя програма искам да направя свръх сила . Благодаря предварително !! :)

01.10.14
15:32

казано от Ico hristo на 01.10.14, 15:07:

Здравейте искам някой да ми даде насока на тема сила и дали имам добра сила за килограмите си. Аз съм на 16г тегло 94кг височина 175. Тренирам от 4месеца само лостове всеки ден кофи и набирания мога 25 кофи и 8 набирания . Имам ли сила за моите килограми ? И някой ако може да ме насочи към някоя програма искам да направя свръх сила . Благодаря предварително !! :)

Свръхсила се придобива, ако си роден на Криптон. Може също да се получи, като те облъчат гама-лъчи и в следствие на това станеш голям и зелен. В краен случай може да те ухапе паяк-мутант.

01.10.14
15:38

Да, добри са ти повторенията, но това е израз на силовата ти издръжливост, не на силата. Само с набирания и кофички едва ли ще развиеш повече сила от сегашната ти. Ако започнеш целенасочени тренировки за сила във фитнес залата и заложиш на правилните добавки тогава може и да постигнеш забележителни резултати. Още си малък и времето е пред теб.

Със стрийт фитнес няма как да стане. Трябват ти базови упражнения с щанги и дъмбели, и то с големи тежести (1-5 повторения). Иначе имаш добра силова издръжливост.

01.10.14
16:15

Как пък я преценихте тая силова издръжливост по 25 кофички и 8(осем) набирания ? :)

01.10.14
16:48

E 25 кофички си е грандиозно постижение

02.10.14
16:39

Благодаря ви за отговорите вече мога 12 набирания .

Мнението беше редактирано от Ico hristo на 14.08.15 15:08.

02.10.14
16:56

Силовата издръжливост има различни измерения спрямо съотношението натоварване - повторения. Като за неговите 94 кг определено 25 кофички са си добро постижение.

09.10.14
10:55

казано от Александър на 02.10.14, 16:56:

Силовата издръжливост има различни измерения спрямо съотношението натоварване - повторения. Като за неговите 94 кг определено 25 кофички са си добро постижение.

Има само едно измерение - повторено максимален брой пъти максимално близко до ПМ натоварване за минимално време и тя за това се казва така - силова издръжливост.
А 25 кофички на 94 кг тегло не са нещо повече от елементарен минимум на упражнение със собствено тегло. АКо на някой му се виждат голямо постижение това говори лошо за физическото му състояние.

казано от Ico hristo на 02.10.14, 16:39:

Благодаря ви за отговорите вече мога 12 набирания искам сила на удара и силова издръжливост както казвате вие искам да правя повече набирания и най вече сила на удара тъй като често ми се налага да се бия .

Отивай да тренираш бокс, кикбокс, киокушин, кудо, муай тай. Обаче мерака ти да се биеш ще мине бързо ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1