02.10.14
12:09
Здравейте, имам стаж в залата близо 4 години, почти никакви добавки до сега не съм вземал освен протеин и креатин. Висок съм 183см. 76кг на 9% подкожни мазнини.. идва зима сезона за трупане на мускули е скоро затова съм решил да си взема добавки. Ще ви изброя суплементите който смятам, че са добър избор ще ви бъда благодарен ако изкажете по едно мнение, дали са правилно разпределени, също ако има някоя излишна добавка да споделите.
Преди тренировка: Beta-Alanine, AAKG, L-Tyrosine тук се чудя, дали да сложа и 5гр креатин, или направо след тренировката.
След тренировка: Whey protein, Amino HYDRO-32.
Преди лягане мисля да вкарам и ZMA понеже имам проблеми със съня.
Това е пак казвам ако мислите, че има някоя добавка която е излишна или мога да я заменя с някоя друга, кажете.
Поздрави
Темата беше редактирана от Кристиян Стоянов на 02.10.14 12:10.
02.10.14
12:19
Аз бих избрал цитрулин малат вместо тирозин.
Защо след тренировка са ти необходими протеин и комплексни аминокиселини?
Вместо ZMA предлагам да вземеш цинк и магнезий поотделно - по-евтино в дългосрочен план и ще можеш да приемаш адекватни дози.
Amino HYDRO-32 съм ги ползвал интрауоркаут, 8-10 таблетки между сериите. Добър продукт. Преди/по-време/след са все удачен избор.
Жалко, че няма други пептидни аминки на пазара в БГ, обичам да тествам нови неща.
02.10.14
14:20
казано от Кольо Пияндето на 02.10.14, 12:19:
Аз бих избрал цитрулин малат вместо тирозин.
Защо след тренировка са ти необходими протеин и комплексни аминокиселини?
Вместо ZMA предлагам да вземеш цинк и магнезий поотделно - по-евтино в дългосрочен план и ще можеш да приемаш адекватни дози.
Мдаа.. аз доста се чудех дали да заменя L-Tyrosine със Citrulline Malate, но има някой неща в Tyrosine който ме навеждат към него.. пък и Citrulline Malate е по-скъп така, че най-вероятно така ще го оставя ако не е фатално. Доколкото до аминокиселините и протеина, тук вече не съм много наясно все пак резултатите които съм ги постигнал до сега както казах са без добавки. Иначе защо не одобряваш и протеина и аминокиселините?
02.10.14
14:32
казано от Кристиян Стоянов на 02.10.14, 14:20:
Доколкото до аминокиселините и протеина, тук вече не съм много наясно все пак резултатите които съм ги постигнал до сега както казах са без добавки. Иначе защо не одобряваш и протеина и аминокиселините?
Странно... склонен си да дадеш пари за нещо без идея за какво ти е (дори погрешна).
В моите очи е разумно да избереш един от двата продукта - т.е. след тренировка да приемаш протеин или комплексни аминокиселини. Обективно погледнато и двата продукта ще осигурят приток на амнокиселини в организма, разликата е в скоростта на постъпването им в тялото. На практика моето мнение е, че изборът се прави според възможностите за организация на храненето. Ако имаш възможност да седнеш на масата и да ядеш качествена храна до около 1 час след тренировка - по-разумният избор са аминокиселините. Ако по някаква причина (техническа, обективна и непреодолима) не можеш да се храниш повече от час след края на натоварването - то тогава вземи протеин. Ако изобщо се налага да приемаш добавки от този клас, разбира се. В случай, че чрез храната си осигуряваш нужните белтъчини - е, сигурен ли си, че изобщо ти трябва протеин на прах?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.10.14 14:33.
02.10.14
15:35
казано от Кольо Пияндето на 02.10.14, 14:32:
казано от Кристиян Стоянов на 02.10.14, 14:20:
Доколкото до аминокиселините и протеина, тук вече не съм много наясно все пак резултатите които съм ги постигнал до сега както казах са без добавки. Иначе защо не одобряваш и протеина и аминокиселините?
Странно... склонен си да дадеш пари за нещо без идея за какво ти е (дори погрешна).
В моите очи е разумно да избереш един от двата продукта - т.е. след тренировка да приемаш протеин или комплексни аминокиселини. Обективно погледнато и двата продукта ще осигурят приток на амнокиселини в организма, разликата е в скоростта на постъпването им в тялото. На практика моето мнение е, че изборът се прави според възможностите за организация на храненето. Ако имаш възможност да седнеш на масата и да ядеш качествена храна до около 1 час след тренировка - по-разумният избор са аминокиселините. Ако по някаква причина (техническа, обективна и непреодолима) не можеш да се храниш повече от час след края на натоварването - то тогава вземи протеин. Ако изобщо се налага да приемаш добавки от този клас, разбира се. В случай, че чрез храната си осигуряваш нужните белтъчини - е, сигурен ли си, че изобщо ти трябва протеин на прах?
Първо благодаря ти за изчерпателната информация сега вече разбирам че съм в грешка, второ точно за това пиша във форума за да разбера кое, какво и защо за да не си давам парите на вятъра. ;)
Извода е, че преди тренировка нещата ще останат същите, а след тренировка ще взема протеин.. за вечерта както каза ще взема поотделно цинк и магнезий.
02.10.14
16:49
казано от karlo на 02.10.14, 14:02:
Amino HYDRO-32 съм ги ползвал интрауоркаут, 8-10 таблетки между сериите. Добър продукт. Преди/по-време/след са все удачен избор.
Жалко, че няма други пептидни аминки на пазара в БГ, обичам да тествам нови неща.
Универсал мисля,че имат пептидни амино. Точно днес един приятел го коментираше.
02.10.14
20:10
Аз пък все си мисля, че цинка и магнезия имат по-скоро плацебо ефект при повечето хора, не съм на мнение, че трябва да имаш очаквания, че ще усетиш нещо от тях. Биха имали ефект ако са в дефицит в организма в противен случай мисля, че са пари на вятъра. Особено през тези периоди в годината, през които потенето е значително занижено.