11.09.14
19:41
Привет приятели.Тренирам лека атлетика(спринтове на къси разстояния) НО съм много запален по фитнеса :(
И въпроса ми е:Мога ли да се реализирам в леката атлетика но искам и да имам масивно тяло,по-точно големи ръце и релеф по тялото ;) гръб по-голям ;) знаете какво искам :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.09.14 17:34.
11.09.14
20:38
Това няма ли да ти попречи на бързината малко или много ? (Не разбирам, само изказвам предположение)
11.09.14
22:18
Дали ?
12.09.14
00:17
Искам само да кажа,че все негри си постнал :) Покажи ми някой българин, известен - защото момчето все пак се развива тук, а не в чужбина с компетентни хора, които да могат да съчетаят двете. Отделно тия 100% не са натурални и взимат нещо. И тогава приемам поста ти, а иначе, както вече написах - изказвам предположение :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.09.14 00:19.
12.09.14
08:40
Професионален атлет който не използва медикаменти със сигурност няма . Друг е въпроса дали мускулната маса пречи на бързината.
Според мен големия мускул прави бързината
казано от Cvetan Petrov на 12.09.14, 08:40:
Според мен големия мускул прави бързината
Силния.
12.09.14
16:50
До тук разбрах че ако искам да го постигна и имам сили и воля ще станат нещата :)
17.09.14
13:14
казано от Графиня фон Дачева на 12.09.14, 00:17:
Искам само да кажа,че все негри си постнал :) Покажи ми някой българин, известен - защото момчето все пак се развива тук, а не в чужбина с компетентни хора, които да могат да съчетаят двете. Отделно тия 100% не са натурални и взимат нещо. И тогава приемам поста ти, а иначе, както вече написах - изказвам предположение :)
Те помощни движения в леката атлетика, ОФП-то, са му напълно достатъчни да стане силен и съответно масивен, без да е бавен :)
Лекоатлетите от силово-скоростните дисциплини(спринт, хърдели, скокове и хвърляния) имат брутално силово натоварване.
Искам само да кажа,че все негри си постнал :) Покажи ми някой българин, известен -
Светла Димитрова..?
17.09.14
13:53
Ако е натурална, приемам го:)
Не знам какво разбираш под натурален...?!
В днешно време и натуралния шоколад не е натурален, а какво да говорим за професионални атлети.
Събуди се ;)
17.09.14
14:07
Натурална е, затова е с по-мъжки черти от 50% от мъжете у форОма :D
17.09.14
16:50
казано от Херцог Трън на 17.09.14, 14:07:
Точно това имах предвид :) Който иска, разбрал ме е.
20.09.14
15:59
Днес имах възможността да се пусна със едни от многото добри момчета на 2400метра (исках да се пробвам на дълго разстояние иначе съм на спринт на 60/100метра) и от 12/3 човека станах 9ти :) Не съм доволен защоото знам че мога и повече но за 14 годишен е добре като за 1месец трен.
Дигнах килограмите и доста добре ми се получава започвам да трупам маса
20.09.14
21:29
Зависи какво имаш предвид като казваш по-масивен. Тия хора дето си ги постнал са с тегло около 78 - 85 кг. Само Юсеина е към 90, но той е и много, много висок. По стандартите на този форум не мисля, че 78 - 85 кг човек минава за масивен. Ако за теб това значи масивен, то можеш да станеш такъв. По какъв начин това е друга тема.
Със сигурност по-масивното тяло, макар и изчистено от неактивна тъкан (мастната) в максимална степен, би било пречка за развитие на максимална скорост. Спринтьорите са масивни, но по-голямата част от мускулната маса е именно в мускулите, които служат за придвижване на тялото в пространството напред - крака (всички части), задник по народному, мускули в центъра на тялото, които служат за стабилизатори. Другите мускули на ръце, рамене, предмишници, врат, гърди, гръб (в по-голямата си част) са развити, но не в такава степен, тъй като на спринтьора не му трябва да носи още няколко килограма докато се бори за призово място. Все едно ти да хванеш две бутилки от по 1 литър вода и да се надбягваш с някого. И това са само 2 кг отгоре. Ами ако си още по-масивен? Така, че може в един момент да ти се наложи да избереш - културист или спринтьор. Според мен спринтьорите са доста добре оформени.
първия път като я видях на корицата на 7 дни спорт си помислих че е станала грешка при печата. Пишеше “Светла Димитрова еди-ква-си шампионка”, а на снимката некъв чичак по бански с БГ знаме :D
Писах, трих, писах, трих...смях се, плаках:)))
Светла Пищикова я оставете, тази жена колко е тренирала, тук дето сте писали общо нямате и 1/8 от тренировките и, Сашо не го броя, разбира се, защото той знае за какво иде реч.
Като гледам снимките, това са все от периоди когато ямайците поставиха световните си рекорди. Вижте ги сега как изглеждат, особено в сезон като този, в който всички си почиват поради липса на сериозно състезание.
Донован Бейли е бил 88-89кг. при световния си рекорд от 9,86. Карл Луис също не е никак лек. Асафа е 1,89(ако не се лъжа).
Но, на другия фронт са късаците - Морис Грийн, Тайсън Гей, Ато Болдън.
Всички имат сходни времена и доста различни параметри.
Тук има толкова много други зависимости, че темата ще е безкрайна.
Спринтьорите имат яки тела. Същите имат и борците в средните категории, щангистите и т.н.
Мнението беше редактирано от slavko на 20.09.14 21:57.
Петър Петров, Иван Атанасов...преди 20-ина години.
Сега няма, за съжаление. Може би само Денис Димитров, но той все още е много хилав.
За световната сцена на спринта и засега, мисля че сме близко само до женската извадка. Мъжете са на светлинни години.
20.09.14
23:14
Надявах се на коментар от теб по темата :) Благодаря ти
22.09.14
12:41
Едва на 14 съм а вече съм 174см :) вече съм 59кг и усещам че съм по-бърз (давам по-добри времена ) :)
Под масивност имам на предвид
22.09.14
12:46
казано от Камен Илиев на 20.09.14, 21:29:
Спринтьорите са масивни, но по-голямата част от мускулната маса е именно в мускулите, които служат за придвижване на тялото в пространството напред - крака (всички части), задник по народному, мускули в центъра на тялото, които служат за стабилизатори.
Сигурно би се изненадал да разбереш, че раменния пояс и ръцете играят много голяма роля в спринта. Лег от порядъка на 150+ кг минава за слабо постижение за спринтьор.
Говорим е за елитен спринтьор, натрениран в състезателна форма.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.09.14 12:47.
22.09.14
12:52
Повече проценти бих казал аз, мъжага е в лицето :D
Остави т’ва търчане, заеми се с нещо по-модерно примерно ММА. Вземи от вашите 60 70 лева, направи си един трайбъл на лявата ръка. Тренировка 3 пъти в седмица гърди, бицепс и корем, а ММА-я не повече от 1 2 спаринга в месеца, че да не се преумориш. Тяга, клекове и такива глупости ги забравяш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Така 4 години и си шефа на плаза и найт флайт. No pun intended….....
22.09.14
14:33
Доста съм мислил по въпроса със бойните изкуства но в града ми няма ММА затова мисля да се насоча към БОКС/КАРАТЕ/КИКБОКС ???
22.09.14
15:30
казано от James Hinks на 22.09.14, 12:46:
Спринтьорите са масивни, но по-голямата част от мускулната маса е именно в мускулите, които служат за придвижване на тялото в пространството напред - крака (всички части), задник по народному, мускули в центъра на тялото, които служат за стабилизатори.
Сигурно би се изненадал да разбереш, че раменния пояс и ръцете играят много голяма роля в спринта. Лег от порядъка на 150+ кг минава за слабо постижение за спринтьор.
Не, няма да се изненадам, но това не променя казаното от мен.Ако има 150+ лег, то елитен спринтьор прави клекове и подскоци с умопомрачаващи тежести - момиче спринтьорка правеше полуклек с 280 кг. Масивен бегач, пък било то и спринтьор, в смисъла на масивен, който аз влагам, е невъзможно.
23.09.14
00:21
По-скоро с умопомрачаващи тежести правят сед. Дори в преобладаващото си мнозинство това са хвърлячи и скачачи.
При спринтьорите клек и лег са в нормална силова пропорция за натрениран човек.
И съм съгласен, че билдърски масивен няма да стане, но достатъчно масивен, пропорционален и силен - да, постижимо е.
23.09.14
19:42
Всеки си има причина за да е в залата и да вдига тежестите :) моята е за да спрът да се еб***т с мен
23.09.14
20:01
доста храна и доста химия ще изпиеш,за да станеш като зиз-чо . :)
23.09.14
20:52
В момента съм на Gain Bolic 6000-Олимп
23.09.14
20:56
Няма никакъв шанс.
30.09.14
16:14
При скоростните натоварвания участват същите мускулни влакна както и при силовите натоварвания - белите. Освен това и самата ти дисциплина е идентична откъм продължителност на натоварването, съответно и откъм обезпечаващите енергийни системи - креатин фосфатната и анаеробната гликолиза. С други думи фитнес тренировките няма да ти пречат, напротив - ще ти помогнат. И обратното - спринтовете могат да ти помогнат за развитието на балансирана мускулатура. Просто фитнес тренировките трябва да са съобразени с лекоатлетическите тренировки за да се осигурява достатъчна почивка за възстановяване и растеж. В случая правилно си се насочил и към хранителни добавки.
Да бе, всички спринтьори правят френско и пек-дек :D Стига писахте глупости на момчето бе, на 14 години е, само го обърквате още повече с тея писаници за химия. Половината, не 90%, не сте виждали спринтьор на живо. И моля ви се разберете най на края, че професионалните спортисти не пият химия, за да имат 45 ръка и преса, а за да възстановяват и да правят постижения.
казано от James Hinks на 22.09.14, 12:46:
мен тренера на 135кг. вика дали съм загрял...
Обърни внимание на храната, калорийния прием, макронутринтите - примерно така, иначе не са чак толкова важни. :D И разбира, се да си тренираш все така усърдно. Едва на 14 си, тялото сега ти расте и му е нужно малко “ярмЪ”. Само с вафли не става, вкарай примерно некоя друга баница... с пържола! Не вярвам храницата да ти е повече от 3 приема: закуска - мит с кремвирш, обед - баница със сокче, вечер - пилешко с ориз, ако е манджа или друго, пропускаш вечерното. И общо има няма 1500 калории, и то не особено здравословни. Така трудно се става бадка-спринтьор.
Затова примерно закуската вместо да я вдигаш на два мита - яж плодове с кисело млекце, на обед като си си във вас си направи омлетче (трудно ще се научиш, ала ще стане), вечерта не пропускай ядене, яж манджи. Нема да е зле и по някой друг литър вода над 2-то да пиеш. Прави редовно тези работи известно време (1,2,3,4,5,6 години), чети във форума, пък драсни после какво се е получило. :) Секретни тайни нема!
Мнението беше редактирано от Nachev на 26.03.15 21:18.
04.04.15
15:30
Начев, можеше да му кажеш за твоята тайна съставка - прясното мляко, което пиеш :) Доста бърз начин да пребориш гравитацията.
16.04.15
22:26
Вече съм на 15 :D храня се 6пъти в деня по програма и си купих наскоро и протеин :)
Вече съм към 70 килца и 180 висок с времена на 400метра за които и не съм си мечтал да постигна.
Но полагам доста труд.....от 12:30 до 19:00 съм зает със доста стабилни тренировки.
На първото ми републикански (преди 2месеца ) хванах бронзовия медал с време на 400метра-56сек,а преди ги бягах за 60/61
Доста ми е трудно и всяка вечер си мисля кой от двата спорта да поспра,защото хем искам много масивно тяло,но и да съм пъргав гъвкав и да имам голяма скорост.От фитнеса загубих доста от гъвкавостта си :)
Но като цяло доста ми помогнахте,храня се доста добре и вече не съм онова перце :D
Ако има значение ръката ми от 28/9 вече е 35/6 :D