16.12.05
08:54
От около два месеца се занимавам усилено с кардиотренировки и малко тежести и има доста добър ефект. Искам да попитам някой знае ли какво да направя за да отслабна в прасците :( Замислих се за това поради простата причина, че скоро си търсих ботуши и всички са ми тесни, от което си правя извода че прасците ми са големички. 56-57 килограма съм,160 см. съразмерно ми е тялото, и отслабвам нормално предвид диетата и тренировките, но си мисля, че за прасците трябва нещо по специално.
Някакви предложения :D
Здравей!
За съжаление не можем да избираме от къде да сваляме :( , а и мускулите си имат определен вид (генетично предопределен) и ние можем само да ги моделираме по най- добрия начин според вида им. Твоите прасци по принцип са по изразени като мускулатура или големината им се определя в момента от кг.? Според това, което пишеш май е втория вариант? Продължавай с тренировките и наблюдавай как се изменя тялото ти. Може да си вземеш основните мерки и да ги наблюдаваш, те са по миродавни от кг., а и така ще видиш как ти се отразява дадената програма, по която тренираш.Не пропускай разтягането преди и след тренировка, това също може да подобри визията на мускулите.
Успех :D
А и не се води по ботушите, днес всичко се шие като за инфантили :wink:
Пробвала ли си да клякаш с малка тежест като стоиш на пръсти? На мен това ми подейства за оформяне.
Относно ботушите, една приятелка е 47кг и не може да си намери такива, дето да и станат!!! Малко извън темата, но потърси си ботуши от ест.кожа. Когато си купих такива едвам се закопчаваха. След 10 дни си навирам панталона, толкова са се разпънали...
Аз вече си купих ботуши, не рискувах чак с толкова тесни, и са от естествена кожа така че се надявам и аз да си пъхам дънките скоро :D Ще го пробвам това с клякането, но подозирам че при мен е малко сложно защото дълго време съм тренирала народни танци и преди това балет, така че там няма мазнини за сваляне много, ами повече мускул :( Дано греша де, ще видим след няколко месеца :wink:
16.12.05
15:23
[quote author=“buhtata”]Здравей!
За съжаление не можем да избираме от къде да сваляме :( , а и мускулите си имат определен вид (генетично предопределен) и ние можем само да ги моделираме по най- добрия начин според вида им. Твоите прасци по принцип са по изразени като мускулатура или големината им се определя в момента от кг.? Според това, което пишеш май е втория вариант? Продължавай с тренировките и наблюдавай как се изменя тялото ти. Може да си вземеш основните мерки и да ги наблюдаваш, те са по миродавни от кг., а и така ще видиш как ти се отразява дадената програма, по която тренираш.Не пропускай разтягането преди и след тренировка, това също може да подобри визията на мускулите.
Може да стане, но е трудно. Цитирам сайта “Изгаряне на мускули – Оформяне чрез избирателно претрениране, целящо локална загуба на мускулатура. Изключително болезнен подход, използван от професионалисти.”
[quote author=“Animal”][quote author=“buhtata”]Здравей!
Може да стане, но е трудно. Цитирам сайта “Изгаряне на мускули – Оформяне чрез избирателно претрениране, целящо локална загуба на мускулатура. Изключително болезнен подход, използван от професионалисти.”
Не става и така прасеца е толкова здрав че едва ли ще го уплашиш с нещо
Тренирай си го яко,щом е само мускул като го оформиш добре ще изглежда красиво!Аз не бих горила мускулите си заради някакви ботушки :)
[quote author=“tigra”]Тренирай си го яко,щом е само мускул като го оформиш добре ще изглежда красиво!Аз не бих горила мускулите си заради някакви ботушки :)
Повяврвай й, по-скоро би изгорила ботушките си за някои друг мускул, тиграта е нечовек ;) :D
Аз имам същия проблем!
При мен май прасците са вследствие кг- 165см, 54кг....обаче много ме дразнят и искам да ги направя по-издължени, защото сега са по-скоро широки и никак не ми харесват...
Някой все пак да каже нещо по-конкретно ако има начин това да стане??
Благодаря предварително :!:
С повече разтяжки мускула се издължава и придобива по- елегантен вид, без да си представяш някаква радикална промяна разбира се. Срещу гена борбата е загубена, както написах горе. Със специализирани упражнения, хранене и разтяжки може да изкараш най-доброто от всеки мускул. Горещо препоръчвам балетните разтяжки!
Мисля,че ако свалиш няколко килограма от общото си тегло това ще се отрази и на прасците ти.Все пак човек,като отслабне се отразява на всички мускули.С много кардио и добра диета резултата няма да закъснее!
В случая кг не са много и ако се свали някой друг кг, то той най- слабо ще се отрази на прасеца. Всеки сваля различно, но прасеца най- трудно се моделира обикновено.
Много си права, и когато бях по-слаба /като живи мощи/ пак имах относително широки прасци..не знам как и кога станаха такива, но нямам спомен до преди 2-3 години да са били така...
Как се правят тези балетни разтяжки?
Ето ти някои упражнения за крака:
1. Сядаш на земятя и си опъваш краката, които са събрани. От тази позиция заповаш да опъваш и прибираш падиома (стъпалата) в контра шпиц 15- 20 пъти
2. От позиция 1 започваш да протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
3. Предна “жабка”- сядаш като събираш краката пред теб и ги разтваряш, така че колената да сочат надолу. От тази позиция започваш да натискаш с ръце колената надолу, като периодично задържаш в напрежение. Прави го 2-3 мин.
4. Задна “жабка”- лягаш по корем, така че коленете да са разтворени встрани, събираш стъпалата и се опитваш да докоснеш пода с тях без да повдигаш корема (най- добре е някой да те натиска)
5. Сядаш и разтваряш краката максимално встрани, след което протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
6. От степер с прави крака започваш да прожинираш надолу, така че да стигнеш максимално ниско под нивото на степера.
7. Женски шпагат- единя крак се опъва напред, а другия назад като таза е затворен (обърнат е напред), задното стъпало е обърнато с петата нагоре. От това положение се прожинира.
Това са основни разтяжки за крака, има още много, но ми е трудно да ги напиша.
Тъй като и в една друга тема стана въпрос за разтяжките ще помисля да се снимам и да ги покажа.
всъщност формата на мускула нема как да я промениш и да искаш... единствено можеш да промениш големината им! издължени няма как да ги направиш колкото и зле да звучи , все пак малко трудно ще промениш залавното място на мускулите си нали :) тъи че според мен секфи упражнения за издължаване са загуба на време
06.01.06
22:48
Ако носи 4есто високи ток4ета , ниама да отслабнат, това е един от наи големите при4инители на големи прасци при жените
стан
Ако визираш разтяжките като упражнения за “издължаване” значи въобще не си вникнал в написаното по горе (долу), или никога не си ги правил.
С повече разтяжки мускула се издължава и придобива по- елегантен вид, без да си представяш някаква радикална промяна разбира се.Срещу гена борбата е загубена, както написах горе. Със специализирани упражнения, хранене и разтяжки може да изкараш най-доброто от всеки мускул.
Би ли обяснил какво имаш предвид под големина?
”...единствено можеш да промениш големината им!”
06.01.06
23:21
Мен питаш ли ме 10 години зор :)
Докато играех народни танци и винаги преди концерта си сглабяш костюма:) Ботушите и потурите са ми били най-голям зор :) :) :)
[quote author=“buhtata”]Ако визираш разтяжките като упражнения за “издължаване” значи въобще не си вникнал в написаното по горе (долу), или никога не си ги правил.
С повече разтяжки мускула се издължава и придобива по- елегантен вид, без да си представяш някаква радикална промяна разбира се.Срещу гена борбата е загубена, както написах горе. Със специализирани упражнения, хранене и разтяжки може да изкараш най-доброто от всеки мускул.
Би ли обяснил какво имаш предвид под големина?
”...единствено можеш да промениш големината им!”
тъи като тва сигурно е написано към мен бих могъл единствено да ти кажа че 4 години съм тренирал спортна гимнастика и сам “разтяжкал” сигурно повече от теб. ако при теб тва е имало ефект то е било щото си ходила на пръсти като си тренирала балет. можеш да го моделираш единственно като качиш мускулна маса, орелефиш или визуално само ако го сепарираш добре. под големина имам предвид промяна на обема на мускула но не и на неговата форма (тя не се променя). и ако някои си мисли че като хипертрофира един мускул би могъл да го хипертрофира само в определен участък то тва е невъзможно
Някои спортове натоварват по определен начин, но гена си е ген. Аз 10 години съм тренирала фигурно пързаляне и въобще нямам силно изразен прасец за съжаление, а при нас краката са подложени на страхотно натоварване.
06.01.06
23:39
Само 4е при фигурно пурzалиане прасеца не играе по4ти никаква ролиа zа6тото глеzените ти са по4ти обеzдвижени от обувките
стан
Мисля, че и двамата сме на едно мнение! Мускули по поръчка не се правят :wink:
абсолютно ! иначе като отидеш да тренираш щеше да казваш искам левиа pectoralis major да го оголемя малко в долната дясна част а десния отгоре в средата че ми изостава хаахха ( примерно ) :lol:
Само 4е при фигурно пурzалиане прасеца не играе по4ти никаква ролиа zа6тото глеzените ти са по4ти обеzдвижени от обувките
стан
Не си прав, но не е тук мястото за обяснения :D
09.01.06
10:48
Здравейтел
Аз имам обратния проблемл.Нямам прасец.Не че искам много да го увелича,но има ли начин да развия само вътрешната част,понеже краката ми са малко криви (буква О),та си мисля че с това мога да компенсирам
Лег преса и повдигане на пръсти с щанга, като и в двата случая пръстите сочат леко встрани.
09.01.06
17:12
[quote author=“bogidara”]Здравейтел
Аз имам обратния проблемл.Нямам прасец.Не че искам много да го увелича,но има ли начин да развия само вътрешната част,понеже краката ми са малко криви (буква О),та си мисля че с това мога да компенсирам
На уреда за прасец като тренираш си разтваряй пръстите навън под около 40 градуса, така ще наблегнеш на вътрешната част
10.01.06
09:26
Мерси много :wink: