Липсата на мазнини и желанието за сладко

04.10.14
21:18

От едно известно време бях ограничила приема на месо, масло, зехтин и т.н. почти до минимум.Не ям нищо пържено и почти не използвам мазнина в ястията (само когато е неизбежно)През този период забелязах по-силно влечение към сладките неща и останалите джънк боклуци.Просто имах чувството, че нещо ми липсва в организма.От почти две седмици насам обаче започнах да си хапвам повече масло и то всеки ден(на закуска) включих и повече месо и не знам дали се самонавивам, но не изпитвам такъв глад за сладко и боклуци.За периода от 2 седмици почти нищо сладко не съм яла и абсолютно нищо в пакетче.

Дали липсата на повече мазнини в режима влияе на това желание ?

04.10.14
21:35

Не се самонавиваш :) По-добре намери природни заместители, които да ти набавят мазнините  (а не junk food ).. Моят лекар ми каза задължително на закуска на филийката да слагам чисто краве масло например :)

04.10.14
23:23

Ограничила си рязко приемът на калории, понеже съм сигурна, че тези от мазнините не ги заместваш с друго. Не че и трябва. Получава се така, че понеже тялото ти има нужда от енергия, за да функционира нормално, ти праща “сигнали” да му доставиш бърза такава, която може да ползва веднага. Защо влечение именно към джънк - ами най-вероятно с години си давала именно това на тялото си.
Яж мазнини - зехтин, маслини, ядки, авокадо, масло, тахани, списъкът е дълъг. Просто гледай да са от здравословни и качествени източници.

Не знам кой ти е казал, че трябва да сведеш мазнините до минимум, за да отслабнеш, но моят съвет е - никога, за нищо недей да го слушаш повече.

05.10.14
17:20

Простo кантарът спря да мърда и реших на своя глава да изпробвам нов начин, който обаче не беше печеливш а се получи обратен ефект даже ... както и да е ще го взема под внимание.Благодаря за отговорите :)

06.10.14
20:49

http://www.bb-team.org/articles/4894_zashto-zhenite-imat-nuzhda-ot-maznini
На мен пък една гинеколожка ми каза,че ако искам да имам деца в никакъв случай не трябва да спирам месото.

Мнението беше редактирано от S. P. на 06.10.14 20:51.

06.10.14
20:53

казано от S. P. на 06.10.14, 20:49:

На мен пък една гинеколожка ми каза,че ако искам да имам деца в никакъв случай не трябва да спирам месото.

Това е една от най-големите глупости! Искаш да кажеш, че всички вегетарианки са бездетни?!?!?! :D
Правете разлика, моля между консумация на месо и консумация на мазнини!

Наситените животински мазнини регулират кръвната захар, и оттам глада за сладко ... намалява. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1