05.10.14
23:18
Здравейте колеги,
След около 9 месеца тренировки в домашни условия намалих процента мазнини до 20%. Тренировката ми у дома е разнообразна-интервално кардио, упражнения с гири, лицеви упори, клекове и коремни преси - всеки ден. Натоварвах всички мускулни групи прекалено дълго, но не загубих много мм благодарение на добър хр. режим и тренировки. В зала не съм влизал от ученик, от много дълго време.
Сега, почти съм решил да мина на следната тренировъчна схема:
1 ден, тренировка сутрин в домашни условия. 2 ден, тренировка във фитнес, вечер след работа-натоварване на вс. мусклулни групи(начертал съм си програма за целта). 3 ден, почивка и отначало.
Целите са максимално редуциране на % мазнини и покачване на ММ. Почетох по въпроса и имам няколко неясноти.
1. В интернет се твърди че хора които не са тренирали дълго време в зала, могат едновременно да свалят мазнини и да трупат мм, това удачен вариант ли е?
2. Отново четох че когато имам по-висок % мазнини, омазняването при трупане на ММ е по-голямо и за целта е по-добре първо да сваля максимално % мазнини и тогава да започна да трупам чиста мм или да заложа на добрия стар доказан метод - яко хранене и покачване на мм и мазнини, след което чистене?
Как бихте ме посъветвали да подходя в случая, за да постигна най-добри резултати? Кога да добавя протейн? Ако ще продължавам да свалям, то не е ли по-добре да продължа тренировките в домашни условия и да тръгна на фитнес когато дойде времето за покачване на ММ?
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави
06.10.14
13:28
казано от Dampio на 05.10.14, 23:18:
Здравейте колеги,
След около 9 месеца тренировки в домашни условия намалих процента мазнини до 20%. Тренировката ми у дома е разнообразна-интервално кардио, упражнения с гири, лицеви упори, клекове и коремни преси - всеки ден. Натоварвах всички мускулни групи прекалено дълго, но не загубих много мм благодарение на добър хр. режим и тренировки. В зала не съм влизал от ученик, от много дълго време.
Сега, почти съм решил да мина на следната тренировъчна схема:
1 ден, тренировка сутрин в домашни условия. 2 ден, тренировка във фитнес, вечер след работа-натоварване на вс. мусклулни групи(начертал съм си програма за целта). 3 ден, почивка и отначало.Целите са максимално редуциране на % мазнини и покачване на ММ. Почетох по въпроса и имам няколко неясноти.
1. В интернет се твърди че хора които не са тренирали дълго време в зала, могат едновременно да свалят мазнини и да трупат мм, това удачен вариант ли е?2. Отново четох че когато имам по-висок % мазнини, омазняването при трупане на ММ е по-голямо и за целта е по-добре първо да сваля максимално % мазнини и тогава да започна да трупам чиста мм или да заложа на добрия стар доказан метод - яко хранене и покачване на мм и мазнини, след което чистене?
Как бихте ме посъветвали да подходя в случая, за да постигна най-добри резултати? Кога да добавя протейн? Ако ще продължавам да свалям, то не е ли по-добре да продължа тренировките в домашни условия и да тръгна на фитнес когато дойде времето за покачване на ММ?
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави
Явно хората,които тренират в зала са претаковани.Следи си храненето,започни да посещаваш зала и не виждам проблем в това да се изчистваш от излишните мазнини,като успоредно с това да покачваш ММ. Аз като тренирам пия протеина сутрин и 15-20 минути след тренировка.
06.10.14
13:39
Целите са максимално редуциране на % мазнини и покачване на ММ
Според мен си избери едно от двете за да не останеш разочарован, периода на начинаеш си го пропуснал, непосещавайки залата от самото начало. Процента мазнини е добре да е в рамките на 10(поне)-15%, затова най-добре чисти. Поздрави.