Движение на червените кръвни клетки

TO

06.10.14
10:24

Здравейте.
Избирам програма и наскоро попаднах на информация, която може би ще повлияе на избора ми, стига да се окаже достоверна.
Става въпрос за натрупването на червени кръвни клетки (напомпване) в мускулите, които напрягаме.
Ако тренираме мускулни групи, които са отдалечени една от друга, примерно крака и рамо (особено ако ги редуваме - серия крака, серия рамо), кръвта пропътувала цялото това разстояние, за да снабдява съответната мускулната група, и това “пътуване” изхабявало червените кръвни телца.
Интересно ми е какви са вашите познания по този въпрос.
Има ли нещо вярно в това и доколко този фактор може да повлияе на ефективността на тренировката ?

06.10.14
10:36

Чудех се какво остроумно да кажа, но в понеделник преди обяд ми е трудно да родя нещо в подобен стил.
Това е една от онези редки глупости, които в зависимост от контекста или ми повдигат настроението, или ме карат съвсем да изгубя вярата си в съвкупния интелект на човечеството, а понякога - и двете.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.10.14 10:36.

06.10.14
10:47

казано от Boby_ на 06.10.14, 10:36:

Чудех се какво остроумно да кажа, но в понеделник преди обяд ми е трудно да родя нещо в подобен стил.
Това е една от онези редки глупости, които в зависимост от контекста или ми повдигат настроението, или ме карат съвсем да изгубя вярата си в съвкупния интелект на човечеството, а понякога - и двете.

Това е някакво дете, попаднало на безумно четиво:)
Е не те ли избива на смях, бе Боби:)
Мен лично да, въпреки че ако знаеш и аз какви размисли имах в скафандъра преди 20-ина години:) Примерно вярвах, че като правя лег и си държа вирнат краката, ще има повече кръв в гърдите и ще бъда по-напомпан. Затова винаги в съботните пред-дискотечни тренировки за лег, на последните серии, лежах с високо вдигнати крака на лежанката, почти в свещ:)))

06.10.14
10:53

Хм, те кръвните клетки и без това умират млади, за 3-4 месеца и са аут. По-добре да не ги “изхабява” момчето.
Макар че (сериозно казано)- изолацията на мускула, напомпването и хипертрофията вървят ръка за ръка. Така поне казват големите бат’ки де.

06.10.14
10:58

казано от slavko на 06.10.14, 10:47:

Примерно вярвах, че като правя лег и си държа вирнат краката, ще има повече кръв в гърдите и ще бъда по-напомпан. Затова винаги в съботните пред-дискотечни тренировки за лег, на последните серии, лежах с високо вдигнати крака на лежанката, почти в свещ:)))

Стига бе Слави, така няма да има кръв за нещо там долу много по-важно от гърдите :D… Особено пък в дискотечна вечер :D

Мнението беше редактирано от Петър на 06.10.14 10:58.

TO

06.10.14
11:04

казано от slavko на 06.10.14, 10:47:

казано от Boby_ на 06.10.14, 10:36:

Това е някакво дете, попаднало на безумно четиво:)
Е не те ли избива на смях, бе Боби:)
Мен лично да, въпреки че ако знаеш и аз какви размисли имах в скафандъра преди 20-ина години:) Примерно вярвах, че като правя лег и си държа вирнат краката, ще има повече кръв в гърдите и ще бъда по-напомпан. Затова винаги в съботните пред-дискотечни тренировки за лег, на последните серии, лежах с високо вдигнати крака на лежанката, почти в свещ:)))

Много текст и никаква информация.
Какво ме интересува къде си си държал краката преди 20 години, кажи нещо по темата.

06.10.14
11:21

Коя тема?

AG

06.10.14
11:24

казано от slavko на 06.10.14, 11:21:

Коя тема?

Не е разбрал как точно да си вдига краката.

06.10.14
11:52

казано от tosh на 06.10.14, 10:24:

наскоро попаднах на информация,

Къде я намери тази “информация”.
Иначе, са те подвели, определено.

TO

06.10.14
11:53

казано от slavko на 06.10.14, 11:21:

Коя тема?

Това, че не можете да кажете нищо по нея, не означава, че я няма.

“Destruction of Red Blood Cells with Exercise
Although aerobic training leads to increases in red blood cells, it can also lead to their accelerated destruction. Erythrocytes live for only about 70 days in endurance athletes, versus about 120 days in those who are sedentary. Several mechanisms may contribute to this, including increases in body temperature during exercise and oxidative stress. The main cause, however, appears to be trauma to the blood cells, most often due to the pounding of the feet in running.”

Малко от многото достъпна информация, по темата, из интернет.
Накратко причината за “изхабяването”,не е в това,че шокираш тялото с изненадващо редуване на серия за горна и долна част и караш кръвта да спринтира бясно :)

P.S.Последното изречение(от цитирания текст)звучи малко странно :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 06.10.14 13:36.

Не трябва да тичаме, травмираме горките червени кръвни клетки.;( (giggle)

06.10.14
16:21

А какво да кажат чичета като мен, които отиват в залата със запалена цигара и всеки ден се приспиват с някаква бира?

От днес вече никакъв тръстер :D Смъртоносно упражнение :P

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 07.10.14 13:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1