Стягане на корема

06.10.14
16:19

От доста време тренирам фитнес но да си стегна корема или по точно долната част на корема не се получава . Правя коремни и вдигане на краката от вис , но няма ефект , иначе горната част е стегната . Какво да правя , споделете някое подходящо меню за моят проблем.

ДИ

06.10.14
16:53

Как така тренираш фитнес? Това спорт ли е? :)

Ако тренировките ти са от типа - малко на пътеката, малко с гиричките по 2 кг, малко коремни преси и готово, забрави за здрав и твърд коремен пояс.

Също и ако ядеш какво ти падне, пак няма да стане.

Наблягай на многоставни упражнения със собствено тегло и свободни тежести - клек, мъртва тяга, набирания, кофички, пуш преси, ренегатско гребане, лицеви упори, изтласкване, изхвърляне...
За корема - планк, вдигане на краката от вис и нормални коремни преси са достатъчни, но не по често от 2 пъти в седмицата.

Добави добър хранителен режим и много търпение и постоянство и ще станат нещата.

06.10.14
17:02

за корема трябва кардио комбинирано с всичко това,изброено по-горе :) Като под кардио -> пот, задъхване,а не просто поклащане на пътечката .. Успех (F)

06.10.14
17:04

Ако си много слаба пробвай да качиш малко килограми с храни богати на протеин, махни простите въглехидрати,тренирай добре за корем (и не само) и ще стане.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 06.10.14 17:05.

Вие сериозно ли та тя е жена какво я карате да прави ..... Прави различни видове коремни преси , който започват натоварването от горната част ( която най-лесно се подава на образуване ) и приключи с упражнения за най долната част , тоест най проблемната включи 30 мин крос тренажор за старт и 30 мин кардио на пътека за финал и всичко ще е окей и резултата ще е поне такъф и в своя защита ще кажа че аз не се ограничавам относно храна , ям тестени изделия , сладко и т.н

22.10.14
08:22

И като е жена... К’вооо? Да се поддаде на догмата яко кардио, коремни преси и салатки, викаш?
30 мин кростренажор за старт на тренировката, освен, ако не е кардио тренировка, си е чисто безумие.
И ще ме прощаваш, ама си личи, че не ти пука какво ядеш...

fire.is.my.nature

13.11.14
19:24

казано от валерия генова на 21.10.14, 23:42:

Вие сериозно ли та тя е жена какво я карате да прави ..... Прави различни видове коремни преси , който започват натоварването от горната част ( която най-лесно се подава на образуване ) и приключи с упражнения за най долната част , тоест най проблемната включи 30 мин крос тренажор за старт и 30 мин кардио на пътека за финал и всичко ще е окей и резултата ще е поне такъф и в своя защита ще кажа че аз не се ограничавам относно храна , ям тестени изделия , сладко и т.н

Не че нещо, ама тази картинка не би ме мотивирала да спазвам съвета, който върви с нея. Даже мисля, че е в подкрепа на обратната теза :Д  Препоръчвам ти да се вслушаш в съветите по-горе.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 13.11.14 19:29.

15.11.14
15:39

Ако може и аз да се включа с въпрос по същата тема - колко често в седмицата е добре да тренираме за корем (с изолиране упражнения - преси, крънччове и т.н.), ако се стремим към релеф и колко броя/повторения са ОК?

fire.is.my.nature

15.11.14
19:41

казано от Nikoleta Bezergyanova на 15.11.14, 15:39:

Ако може и аз да се включа с въпрос по същата тема - колко често в седмицата е добре да тренираме за корем (с изолиране упражнения - преси, крънччове и т.н.), ако се стремим към релеф и колко броя/повторения са ОК?

Изолиращите упражнения за корем не са нужни за релеф на корема. Диета (нисквъглехидратна е добре, но има и други варианти) + кардио + тренировки с тежести, които поне индиректно товарят също корема (тяга, клек, ренегатско, нормално гребане) ще свършат работата. Даже кардиото не е задължително, но забързва горенето на мазнини в ПЪТИ.

Все пак релефът се подчертава по-добре, когато мускулите на корема се натоварват изолирано с тежест : със собствено тегло-планкове, коремна + лицева на ТРХ въжета, евентуално с добавена полутопка отдолу (най-доброто според мен за корем изобщо)  с дъмбел/диск - има хиляди в нета.

В този смисъл конкретно към въпроса ти: дори и да правиш коремни всеки ден, може и да не видиш резултат, защото това е незначителен фактор в изкарването на преса. Можеш да постегнеш, ако се храниш резонно, но дотам.

Ако най-важното е налице: отрицателен калориен баланс, правилно разпределни нутриенти, тренировки с тежести под някакъв вид за цялостна кондиция на тялото, то тогава изолиращите упражнения биха били като бонус ефективни 2-3 пъти седмично.

Не бих правила крънчове често (изобщо), понеже с времето прецакват кръста, но някои по-сложни вариации си заслужават риска от време на време, не до сцепване и в малки количества.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1