06.10.14
22:05
Здравейте,
Напълно наясно съм, че рецептата е елементарна и я споделям по-скоро да подсетя хората хранещи се на ВМ-НВД за нея, както и да дам информация за хранителната стойност.
Съставки:
-4 яйца /приемам, че са 200 гр./;
-150 гр. бекон
Необходимо време: 6 минути
Начин на приготвяне:
Загрявате котлона на предпоследна степен и слагате бекона да покрие цялото дъно на плосък тефлонов тиган за 3 минути, обръщате бекона за 1-2 минути и след това чуквате яйцата отгоре. След като спукате жълтъците и яйцата покрият равномерно бекона и дъното на тигана, изключвате и слагате капака на тигана за още 1-2 минути. Сол и пипер на вкус. Получава се бързо и вкусно.
Хранителна стойност /съгласно данни от сайта/:
ККАЛ - 625,5;
Белтъчини - 36,5 гр;
Въглехидрати - 4,4 гр.;
Мазнини - 53,6 гр.
06.10.14
22:08
Допълвам идея - добавяте малко горчица веднага след яйцата (ако обичате тази подправка, разбира се!) и разбърквате старателно - комбинират се чудесно. В последно време залитам към горчици с екстри, в момента в хладилника ми има една с домати, маслини и босилек.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.10.14 22:16.
06.10.14
23:22
Подправките са по избор ;). Аз натискам на чили сосове :).
07.10.14
09:42
Тази или 5 яйца, 100г, сирене и малко домашно масло + 1 печена чушка нарязана на ситно за цвят, пак на тиган са най-добрите закуски :) за мен.
07.10.14
10:37
Cамо внимавайте какво разбирате под “бекон”, че американските кросфитъри се надпреварват да публикуват снимки с едни вакуумирани-варено-пушени-с подобрители пакети и съответно българските им последователи нагъват от същото. Не. Месото трябва да е сурово, свински гърди. Могат да ви ги нарежат пред вас или слагате във фризера да стегне и режете на желаната дебелина. Горчиците са бъкани с лайна - предпочитам люти чушки.
07.10.14
11:19
казано от Иван на 07.10.14, 10:37:
Горчиците са бъкани с лайна - предпочитам люти чушки.
Не всички горчици...
В крайна сметка дозата прави лекарството и отровата, нали? :) Докато човек купува храната си от магазин - няма начин да избяга напълно от нещицата, които наричаш лайна... ясно е, че сред тях почти всички са проблемни по отношение на здравето... а и не всички обичат люто. :)
За мръвките си прав, разбира се.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.10.14 11:22.
07.10.14
13:17
Коле, каква горчица си взимаш? И аз съм фен , но я изягвам точно поради гореспоменатата причина
07.10.14
13:19
Хранителна стойност /съгласно данни от сайта/:
ККАЛ - 625,5;
Белтъчини - 36,5 гр;
Въглехидрати - 4,4 гр.;
Мазнини - 53,6 гр.
за 4 яйца и 150гр бекон?-мн малко белтък ми се вижда нещо тука.Аз например бих заложил на 8-10 яйца със сиренце,магданоз,сминдух,доматки ала бала :D
07.10.14
13:36
казано от Графиня фон Дачева на 07.10.14, 13:17:
Коле, каква горчица си взимаш? И аз съм фен , но я изягвам точно поради гореспоменатата причина
Напоследък редувам горчици Elia:
- с балсамов оцет, зехтин, риган и мащерка
- с балсамов оцет, зехтин, домати, маслинена паста и босилек
От серията има и една с пикантни подправки. По етикет не съдържат изкуствени оцветители или консерванти. Има чудесни горчици без такива екстри, само синапено семе. А и не обичам да се правя на по-голям светец от Папата - тук-там слагам по половин до една чаена лъжичка горчица, това е. Обичам да ми е вкусно и я ползвам точно като подправка, не като основна част от ястие. :)
07.10.14
13:50
Велико,
Мисля, че съм ги сметнал правилно от сайта. Иначе като човек, който доста време се е хранил ЦХ с основно хранене вечер, избягвам по-обемен обяд, защото ми идва да заспя и работата направо спира :).
06.01.15
09:53
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.15 10:07.