Клек и/или лег преса?

Питам в деня за крака как тренирате:

- клек и лег преса
- само клек
- само лег преса

... разбира се правите и други упражнения, но на мен ми е интересно имате ли сила и дали ги комбинирате специално тези двете?

Да отговярят само хора, които тренират крака!

П.П. Първата ми анкетка хихи

16.12.05
16:49

Хах еми аз лично почвам с клек 4х8 почвам  с 50кл загрявка после стигам последна серия до 130кл.След това на лег пресата като мина направо почвам със 210 после 230 и накрая 260кл последна серия(рятко правя повече от 8 повторения в серите си за крака).Последните ми 2 упр. са бедрено сгъване и бедрено разгъване 3х8.Следователно имам сила за всичко.

edit:Да кажа само че на мен лично краката са ми най - силната  МГ.

HR

16.12.05
18:07

И аз правя и двете, имам сила. краката ми понасят всичко. Правя 5 серии клек (две от тях загряващи) и после 3 лег прес тежко. Лег преса през седмица го замествам с други готини машини за крака, подобни на клек, но по-изолиращи. Но каквото и да правя, винаги правя две упражнения пресинг движение с тежко.
Мир

16.12.05
18:52

Правя крака 2 дена, в единия имам лег преса в другия клек  :D

^V

16.12.05
23:18

Аз бсе още не правя клекове и засега правя само лег преса...  :oops:

17.12.05
09:49

Поради липса на лег преса правя само Клек

17.12.05
11:47

В едната тренировка само клек, в другата преси и разгъвания.

BR

17.12.05
15:40

Правя умерен брои серии на клека (3-4) , щото ако напрая повече не ми остава сила за лег пресата а и за нападите с дъмбел

btw с нападите с  дъмбели обикалям цялата зала и сам много доволен. Препоръчвам ви да го пробвате тва упражнение :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1