08.10.14
21:15
Здравейте! Корема винаги ми е бил слабото място и честно казано съм наблягал на други мускули повече. Сега реших да си го поставя за приоритет. Определено имам какво да сваля от него и да го постегна, но на този етап дори да го изчистя плочки няма да се покажат. Исках да попитам кой е по-добрият вариант да изкарам някакви наченки на плочки (ествествно комбиниран с подходяща диета):
Вариант 1:
Коремни преси на пейка
Горен корем 4 серии (до отказ)
Долен корем 4 серии (до отказ)
Вариант 2:
8мин. тренировка от youtube
https://www.youtube.com/watch?v=zIUF8pkn3JQ
(на този етап мога да направя около 60% от нея)
Също така ме интересува, колко често е редно да тренирам корема с по-добрият за мен вариант и колко често трябва да правя кардио и по колко време (имам кростренажор вкъщи)
Темата беше редактирана от mit kong на 09.10.14 08:38.
09.10.14
07:44
Каквито и упражнения да ползваш плочки ще изкараш според диетата си и според това от какво състояние на телесни мазнини тръгваш и това до какъв релеф искаш да стигнеш.
Една до три години.
Колко пъти седмично трябва да тренирам корема, за добри и дълготрайни резултати?
09.10.14
11:50
Два пъти седмично, с разнообразни упражнения, при разумен обем и интензивност.
Това е достатъчно.
Как да го съчетая с кардиото, тъй като искам да качвам и мускулна маса, освен да си изчистя корема? Тренирам всеки ден, достатъчно калории ли ще горя за докато качвам мускули да изчистя корема или? Защото съм и на диета и не искам да изгарям малкото храна, която ям с кардио, а искам да качвам маса?
09.10.14
17:17
казано от mit kong на 09.10.14, 12:41:
Как да го съчетая с кардиото, тъй като искам да качвам и мускулна маса, освен да си изчистя корема? Тренирам всеки ден, достатъчно калории ли ще горя за докато качвам мускули да изчистя корема или? Защото съм и на диета и не искам да изгарям малкото храна, която ям с кардио, а искам да качвам маса?
Ей така се провалят хората, като не могат да си определят и поставят ясна цел и искат всичко накуп - искат да изкарват плочките докато качват маса!
Избираш си цел - или да изкараш плочките или да трупаш маса тоест само едното.
За да изкараш плочките трябва да си в калориен дефицит и правилна диета, за да гориш мазнини.
За да трупаш мускулна маса, трябва да си в калориен излишък и с подходяща диета за да трупаш мускулна маса. Обикновено се качват и някакви мазнини.
Ха кажи сега - как ще си хем в дефицит и ще гориш мазнини, хем в излишък и ще качваш маса? :)
12.10.14
00:03
Клек и тяга без колан според мен са най-добрите упражнения за корем, ако ги правиш редовно ще ти е здрав!