10.10.14
10:25
Привет колеги,
Обръщам се към вас с молба, да ме насочите. Съществуват ли системи за стимулиране на бавните мускулни влакна или да тренирам по обикновени сплитове със серии със повече повторения в диапазон над 70 секунди.
Идеята ми е да проверя потенциалът на растеж на мускулите.
Поздрави!
10.10.14
17:59
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234
Ето тук има мисля, вече не помня какво съм превеждал.)) Има начин на трениране на всички влакна.
П.П. Даже мисля, че си ги гледал, но забравил))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.10.14 17:59.
10.10.14
20:32
Мерси мерси, забравил съм :)
Успя да развиеш бързите до максимума им и сега опря до бавните? ;)
Бавните влакна са лесни, те се активират и при малко усилие. Само ако силата им е недостатъчна за извършване на физическото усилие, на помощ идват бързите. Леката физическа работа или вдигането на леки тежести се извършва основно от бавните, тъй като те не могат да генерират голяма сила, но са работоспособни по-дълго време, докато бързите генерират голяма мощност, но за кратко. За максимална хипертрофия се препоръчват големи тежести (интензивност), за да се активират максимален брой от мускулните влакна. Иначе, червените влакна не растат много на обем, но “нормалните” серии от 6-10 повторения, с които караш да растат бързите влакна са достатъчни за да растат и бавните, до колкото изобщо това е възможно за тях.
10.10.14
23:27
казано от Петко К на 10.10.14, 21:54:
Бавните влакна са лесни, те се активират и при малко усилие. Само ако силата им е недостатъчна за извършване на физическото усилие, на помощ идват бързите. Леката физическа работа или вдигането на леки тежести се извършва основно от бавните, тъй като те не могат да генерират голяма сила, но са работоспособни по-дълго време, докато бързите генерират голяма мощност, но за кратко. За максимална хипертрофия се препоръчват големи тежести (интензивност), за да се активират максимален брой от мускулните влакна. Иначе, червените влакна не растат много на обем, но “нормалните” серии от 6-10 повторения, с които караш да растат бързите влакна са достатъчни за да растат и бавните, до колкото изобщо това е възможно за тях.
Благодаря ти за информацията!
казано от Петко К на 10.10.14, 21:54:
Успя да развиеш бързите до максимума им и сега опря до ? ;)
^Относно това малко прибързваш със заключенията, виждам че това е тенденция сред вас по-старшите тука, затова само ще го вметна като забележка ;)
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 10.10.14 23:29.
11.10.14
00:37
Всъщност не всичко се крие само в силовите методики, аз с месеци тренирам само с 4-ки и 5-ци, но в момента, в който намаля тежестта и увелича обема ефекта е налице и съм на мнение, че на всеки 3-4 месеца, ако се разнообразява за 3-4 седмици с някоя по-обемна и “напомпваща” програма ще се отрази много добре на всеки. Най-малкото, че тялото има нужда от разнообразие, а и от почивка от големите тежести.