13.10.14
11:36
Днес е първият ден, в който сериозно се захващам да изваям тялото, което искам.
Преди една година правих Зоната за няколко месеца и постигнах чудесни резултати. Получиха ми се обаче други проблеми и загубих мотивация, смених работа, въобще както бях концентрирана изцяло върху режима си започнах много да злоупотребявам и се чувствам зле. Върнах част от свалените килограми и е време да се взема обратно в ръце.
Днес съм карала 1 час колело до работа и ще карам и на обратно.
За закуска: мюсли със 100мл соево мляко, 50 гр. извара и 3 ядки кашу; кафе с 20 мл мляко
Обяд: салата от сезонни зеленчуци с риба тон, яйце и маслини; кафе с 20 мл мляко
Следобедна закуска: прясно мляко с мюсли
Вечеря: салата от пресен спанак със сирене
Преди сън: 100 мл йогурт
Вода: 1,5 L + 1L компенсация за кафето (:
Темата беше редактирана от Кристина Петкова на 13.10.14 18:14.
13.10.14
11:52
Яденето ти е под всякаква критика.И думата “йогурт” дано я използваш за кратко название на киселото мляко,а не ядеш боклуците на данон и прочие.
ПП: Не сме тревопасни хапването на яйчице или месце няма да убие никого
13.10.14
12:42
Замисли се защо си почнала да злоупотребяваш с “режима” си... Много е просто - това не е хранителен режим :). Мислиш ли, че можеш да се храниш така цял живот и да се чувстваш добре. Идеята на работещите и здравословни хранителни режими е да се доближават максимално до вкусовите ти навици и предпочитания, като се избягват определени храни и напитки. Няма как да живееш цял живот на спанак, сирене, 100 мл йогурт и на 3 ядки кашу!!! Общо взето зоната, лунната, звездната и др. подобни измишльотини най-често водят до йо-йо ефект!
Знам колко трудно е да се убеди жена /да ме прощават доста от съфорумките-те са изключение/ в това, което пиша, но поне съм се опитал.
13.10.14
18:16
Здравей, благодаря за мнението!
Приемам всички критики, просто това е единственото, което някога е сработило за мен, затова реших от някъде да започна.
С удоволствие ще възприема вашите съвети (: Зоната като цяло ме караше да се чувствам в супер форма, не разбирам защо я причисляваш към диетите, тя си е начин на живот. Вярно е, че е много труден за следване...
Значи според вас имам нужда от нов хранителен режим - ще трябва да си потърся помощ (: Например ако съм си избрала НВД имате ли представа към кого мога да се обърна да ми помогне да си изготвя плана?
Мнението беше редактирано от Кристина Петкова на 13.10.14 18:39.
13.10.14
18:17
казано от Ивайло Валентинов на 13.10.14, 11:52:
Яденето ти е под всякаква критика.И думата “йогурт” дано я използваш за кратко название на киселото мляко,а не ядеш боклуците на данон и прочие.
ПП: Не сме тревопасни хапването на яйчице или месце няма да убие никого
Здравей, първо благодаря за коментара!
Защо под всякаква критика? Днес реших да го дам малко по-леко, наясно съм, че не може всеки ден на салата (:
Мнението беше редактирано от Кристина Петкова на 13.10.14 18:30.
14.10.14
07:48
казано от Кристина Петкова на 13.10.14, 18:16:
Зоната като цяло ме караше да се чувствам в супер форма, не разбирам защо я причисляваш към диетите, тя си е начин на живот. Вярно е, че е много труден за следване...
И като е начин на живот, защо ти е толкова трудно да я следваш тогава?
14.10.14
10:44
казано от I love Bodybuilding на 14.10.14, 07:48:
казано от Кристина Петкова на 13.10.14, 18:16:
Зоната като цяло ме караше да се чувствам в супер форма, не разбирам защо я причисляваш към диетите, тя си е начин на живот. Вярно е, че е много труден за следване...
И като е начин на живот, защо ти е толкова трудно да я следваш тогава?
Предполагам ми е слаба волята :D Нямам представа, а тук с всички ли толкова строго се отнасят, когато за пръв път пишат и тепърва прохождат в правилното хранене и тренировки?
14.10.14
10:48
Ден 2:
С колело до работа и обратно.
Закуска: Голяма филия пълнозърнест хляб с извара
След колелото: Шейк с кисело мляко, малини, овесени ядки, микс от семена и малко портокалов сок
Обяд: Пилешко филе със салата
Следобедна закуска: Останалия шейк от сутринта
Вечеря: салата от един голям домат, краставица, сирене, лук, броколи и зеле
14.10.14
11:05
Не е въпрос на строгост, а просто посока за размисъл и намек да не си търсиш несериозни извинения.
14.10.14
11:15
Здравей,
Не го приемай като каране или нещо подобно. Просто е шокова терапия :). Както писах по-горе, намери си режим близък до хранителните предпочитания. Не се хвърляй веднага на НВД примерно. Защото може да обожаваш ориз и картофи и тогава този режим ще е труден за спазване.
Ще ти дам пример как аз определих подходящ за мен режим на хранене, с който свалих около 15 кг преди 3 г. и поддържам добра физическа форма досега:
1. Обичам:
-месо /мазно за предпочитане, пилешко бяло месо - НЕ/, животински дреболии, яйца, риба, морски мекотели - тоест белтъчини и животински мазнини;
2. Не ям:
- домати, краставици, бяло сирене, сурови лук и чесън - не е заради диета или режим, просто от малък имам непоносимост - знам, че е странно, но някои хора не ядат миди :);
3. Мога без:
- млечни, сладко, хляб и плодове - тоест въглехидрати;
4. Хапвам от време на време:
-картофи /гледам да не са пържени/ и ориз - въглехидрати
Следователно с най-малко лишения аз се храня на ВМ-НВД ;)
14.10.14
20:48
Здравей, Тома,
Много благодаря за подробния отговор!
Не е въпрос на строгост, а просто посока за размисъл и намек да не си търсиш несериозни извинения.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75331#ixzz3G8uOIPaO
Наистина ми помага да се замисля (:
Не го приемам като каране, просто ми стана интересно! Напротив, много ме изкефи терапията, даже започнах още днес да прилагам съветите ви!
Относно избора на режим - като цяло обичам всичко, което може да се намери на пазар - тоест с удоволствие ликвидирам всички пакетирани, газирани, сладки, оцветени неща. Най-голям проблем имам понякога с лишенията от тестяно (хляб, пресни кроасани), обаче като спортувам активно и този глад се понася много по-леко.
Така или иначе аз имам здравословен проблем, който ми ограничава доста диапазона от храни, които мога да ям - инсулинова резистентност. Така че отпадат и картофите, и ориза и тестото (: Затова и се насочих към НВД - тя е идеална за моята ситуация.
Мислите ли, че сама мога да си съставя план за НВД или е по-добре да потърся специалист?
Поздрави,
Кристина
15.10.14
08:29
Здравей, ако все още не си, гледай “hungry for change”, там се говори много за пакетираните храни и последствията от тях : )))) също така според мен, за да се постигнат трайни резултати, хапвай нормално маслени продукти, включително и сирене, защото е много полезно за жените - свалянето може да стане с много малко по-бавно, но после няма да има йо-йо. Яж въглехидрати само до обяд. Не яж червени меса и увеличи максимално приема на салата с всяко ядене. Успех!
Мнението беше редактирано от sLunchice ~ на 15.10.14 08:30.
15.10.14
09:31
казано от sLunchice ~ на 15.10.14, 08:29:
Не яж червени меса
Ти, сериозно ли? Защо?!
15.10.14
09:41
казано от sLunchice ~ на 15.10.14, 08:29:
Яж въглехидрати само до обяд.
И това защо?
Нищо им няма на червените меса. Поне и ако не прекаляваш, а лично при мене няма как да стане това (не са ми толкова вкусни)
.
казано от Toma Tomov на 14.10.14, 11:15:
знам, че е странно, но някои хора не ядат миди
сопол в черупка, как да го ядеш :Р
15.10.14
19:50
Ами, бях чела няколко изследвания, в които се говори, че когато хапваме червени меса, организмът изпраща същите сигнали, каквито когато сме стабилно болни и оттам става мазало с имунната система. Не знам колко са верни, но аз ги намалих драстично и се чувствам много добре. : ) Иначе те са си и по-мазнички и когато става дума за сваляне, е хубаво да са в по-малки количества. Освен това организмът хаби повечко енергия, за да ги смели :)
17.10.14
17:30
Здравейте!
Сърдечно благодаря на всички за коментарите! Подкрепата, която получавам от вас, способства за това по-осъзнато да подхождам към нещата!
Здравей, ако все още не си, гледай “hungry for change”, там се говори много за пакетираните храни и последствията от тях : )))) също така според мен, за да се постигнат трайни резултати, хапвай нормално маслени продукти, включително и сирене, защото е много полезно за жените - свалянето може да стане с много малко по-бавно, но после няма да има йо-йо. Яж въглехидрати само до обяд. Не яж червени меса и увеличи максимално приема на салата с всяко ядене. Успех!
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75331#ixzz3GPbcW4p7
Благодаря за препоръките, относно червените меса съм съгласна, и аз съм слушала какво ли не за тях. Мерси и за филма!
Нямам представа защо този дневник е измислен да бъде публичен, но смятам да съм напълно искрена във воденето му, така че в следващите постове ще избухна :D Ще има падания и ставания, но то така е в живота...
Ден 3:
Тичане половин час в парка сутринта
Закуска: мюсли с кисело мляко
Обяд: Салата домати, краставици, лук, риба тон
Следобедна закуска: мюсли с кисело мляко и боровинки
В бара: чаша шампанско (100 мл)
Вечеря: варени броколи със сирене
Ден 4:
Валеше дъжд... никакво колело :/
Закуска: Филия пълнозърнест хляб със сирене
Втора закуска: Смути с малини, овесени ядки и семена
Обяд: Салата от радичио, извара, краставици и семена и филия пълнозърнест хляб със сирене
Вечеря: Задушена бяла риба с гарнитура, малък десерт и... много алкохол като цяло пиянска вечер - беше неизбежно, вие докато сте на режим като излизате как се спасявате?
Ден 5:
Отново валеше дъжд...
Закуска: Пълнозърнест хляб със сирене
Втора закуска: мюсли с кисело мляко и малини
Обяд: Пангасиус филе със задушени зеленчуци и сос с куркума (по принцип избягвам сосовете, но този път пропуснах да кажа да не ми го слагат)
Вечеря: Салата от различни зеленчуци със зехтин
Тренировка в домашни условия - 20-30 минути
17.10.14
17:39
казано от Кристина Петкова на 17.10.14, 17:30:
Нямам представа защо този дневник е измислен да бъде публичен...
Дневник, който не е публичен, винаги можеш да водиш в тетрадка или прост документ в личния си компютър (word / excel). Там, обаче, много лесно пропускаш детайли, които са важни. Тук виждат повече очи.
казано от Кристина Петкова на 17.10.14, 17:30:
...много алкохол като цяло пиянска вечер - беше неизбежно, вие докато сте на режим като излизате как се спасявате?
Пиянската вечер е неизбежна? Я пак! :)
Пиенето на алкохол от кога е задължително? Да не пиеш алкохол от кога е нещо нередно? Или е неуважително? Може би проява на лош вкус или лошо възпитание?
Ако не започнеш да променяш храната, воденето на дневник (публичен или не) е излишно. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.14 17:43.
18.10.14
19:20
Е стига де, всеки почва отнякъде! И аз до преди няколко дни си мислех, че разбирам някакви неща за храненето... сега си промених мнението :Д Неизбежно е поне в началото да сме покъртителни, защото в интернет всеки си има виждане за нещата и оспорва тезата на другия... а повечето звучат доста правдиви! :Д
Относно начина ти на хранене - не е чак умопомрачителен, има светлина в тунела! Спри киселото мляко.. като цяло млечните продукти, защото 1. вредни са, 2. задържат вода, а ти определено не искаш да изглеждаш подпухнала : ) Мюслито също не е за предпочитане, защото е бъкано със захар,да.. рафинирана захар, много, много лоша! Хапвай овесени ядки...
Към млечните по-горе съм писала за сиренето, то също не е цвете за мирисане, но може да си го позволяваш няколко пъти в седмицата по макс 70-80 грама : ) Видях, че ядеш извара, ако ти харесва, можеш да замениш 80 грама сирене със 100 грама извара :)
Мнението беше редактирано от sLunchice ~ на 18.10.14 19:44.
Какъв е смисъла да замени сиренето с извара? И защо това съотношение между грамажите? ;)
18.10.14
19:37
Само и единствено заради солта и че е по-малко мазна, аз лично си ям сирене :Д
А и ми се струва, че яде тип режимите на Ипократис, където има много сирене и ако иска по-бързи резултати изварата ще свърши работа : )
Нямам представа кой е Ипократис, нито какви са режимите му. Както се казва - бързата работа - срам за майстора.
Аз лично винаги бих избрала сиренето пред изварата. Не съм сигурна за количествата лактоза в двата продукта, но съдейки по реакцията на стомаха си - в изварата има значително повече. Прекалено големи количества от каквото и да е не са от полза, независимо колко е полезно при други обстоятелства. ;)
18.10.14
20:34
Ипократис Пападимитракис. Моля те, как не знаеш най-известният диетолог в България ...
http://topforma.bg/about/
18.10.14
21:11
Ден 5:
Обяд: Пангасиус филе със задушени зеленчуци и сос с куркума (по принцип избягвам сосовете, но този път пропуснах да кажа да не ми го слагат)
Пангасиуса е един от най-лошите избори за риба. Вноса, доколкото знам е предимно то Виетнам, а там се отглежда ето така: https://www.youtube.com/watch?v=N6N2SX51d7w . Освен това вкусовите качества са отврат, лично мнение. Много по-добър избор е скумрия, пъстърва...
Поздравления за решението да направиш нещо за себе си! Пиши и ще получиш добри насоки от съфорумците. Единствено ме притеснява мотивацията ти. Наистина ли само сантиметрите на талията ти те вълнуват? Извинявай ако не съм разбрала добре целта на дневника.