Хранене сутрин, преди тренировка

11.08.14
21:06

Здравейте, на 18 съм, към 62-3 кг ( свалих лятото ) 172-3 см. съм висок.
Имам мазно по корема и съм слаб, такъв ми е гена, целта ми е да кача до 70-75 по - чисто. Вече ям много малко сладко, мазно не ям, гледам да не пия и газирано.
Както казах, целта ми е да кача до 70-75 по - чисто. Ходя на фитнес понеделник, вторник, четвъртък и петък, сряда и понеделник правя по 5-6 спринта на гладно.
Въпроса ми е дали тази закуска е достатъчна за тренировка сутринта.
Към 8 пия протеин ( след сън ), към 9 хапвам 5 белтъка, 1-2 жълтъка, 50 грама мюсли, овес, ориз или макарони ( ориза и макароните преди варене 50 грама ).
Достатъчно ли е яденето за преди тренировка? Закусвам в 9, тренирам към 10:10-20

Здравей! Много зависи от самата тренировка!

Пусни подробна информация.

До кога искаш да качиш теглото?

Какъвто и да е гена, не се тревожи, има оправия при всички положения!

Поздрави и успех!

11.08.14
23:01

Ахх гена ми е ужас, да се надяваме, че ще кача. За сега тренировките са по интензивни, почивам по 60 секунди между сериите. Искам да кача тези кила, колкото се може по - бързо. На ден приемам по 180-90 грама белтъчини, въглехидрати към 200.

Първо - яйцата се ядат цели.
Второ - може да се тренира както след ядене, така и на гладно, не е никакъв проблем, дори напротив ;)
Трето - ако опишеш подробно тренировката и храненето(цялото) може да успеем да помогнем. Едно са 20 серии сгъвания за бицепс, друго са 10 серии мъртва тяга и клекове.

12.08.14
00:07

казано от Херцог Трън на 11.08.14, 23:05:

Едно са 20 серии сгъвания за бицепс, друго са 10 серии мъртва тяга и клекове.

12.08.14
08:27

Здравейте и благодаря за бързите отговори.
Днешната тренировка:
Гърди, Трицепс       
1. Бенч преса  12-10-8-8 ( не правя лежанка, защото ме болят раменете ).
2. Изтласкване с дъмбели за горна част  12-10-8-8
3. Флайс на машина  12-10-8-8
4. Кофички 3 х отказ 
5. Избутване на горен скрипец с прав лост за трицепс  12-10-8-8
6. Френска преса с крив лост от лег  12-10-8-8
Кик-бек с дъмбели 3х15

Мъртва тяга правя в деня за гърба, клекове в деня за крака.

Мнението беше редактирано от fighteR на 12.08.14 08:28.

13.08.14
10:51

Храната:

Веднага след ставане от сън:
1 доза суроватъчен протеин

Закуска:
5 белтъка, 2 жълтъка
+ 2 ф. ръжен хляб или 100 гр. мюсли

Тренировка
Веднага след тренировка : 50 гр. стафиди, 1 доза суроватъчен протеин 

Обяд:
150 гр.  чисто месо
+ салата от пресни зеленчуци
+ 50 гр. (преди варене) ориз / макарони / киноа

След обяд:
150 гр.  нискомаслена извара + 50 гр. мюсли или макарони +  1 банан

Вечеря:
150 гр.  чисто месо
50 гр. (преди варене) ориз/макарони/ киноа

Преди лягане:
100 гр. извара + 1 с.л. фъстъчено масло или тахан

Мнението беше редактирано от fighteR на 13.08.14 10:52.

Принципно бих тренирал сутрин на гладно, но...
Ако наистина се налага да закусвам - 4-6 цели яйца (цели!) и споменатите въглехидрати. Протеинът преди закуска ще го пропусна без да се замислям. След тренировка - без стафиди, а протеин - само в случай, че поне 1 час след това няма да мога да обядвам. Обядът е ОК. Следобедното хранене бих го направил извара с ядки, маслини или заквасена сметана. Вечерята и храненето преди лягане са ОК. Не ми е ясно защо си ограничил мазнините в храната до такава абсурдна степен, ама... не ми се разправя по този въпрос наистина.

Няма нужда да настояваш за отговори... който има желание и нещо за споделяне - ще коментира. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.08.14 14:43.

14.08.14
14:43

Благодаря. Знам, че трябва да качвам, но гена ми е такъв, че трупам и мазно. 62-3 кг съм, 173 висок, нямам и плочки, имам мазнина.
Искам да кача, колкото се може по - бързо, но искам и да не е много мазно. Гледам да качвам по - чисто.

Наличието на адекватно количество мазнини в храната гарантирано НЕ означава промяна в количеството на телесните мазнини. В този вид храненето ти не е балансирано добре за мен... а дали ти осигурява нужната енергия - това можеш да установиш и сам като посмяташ малко. Ще качиш предимно мазнини от твърде голям енергиен излишък и/или компромисен тренировъчен план. И не е лошо да си премислиш мераците - хем да е бързо покачване, хем да е почти само мускулатура... трудна работа (да не кажа по-силна дума). :)

14.08.14
14:52

Искаш да кажеш, че ще е по - добре да вмъкна малко повече мазнини? На салатата и слагам зехтин. С изварата преди лягане по една лъжица фъстъчено масло?

Точно това искам да кажа - маслини, зехтин, сурови ядки, авокадо, тахан, краве масло, сметана (бита или заквасена), бекон и много други... Отвори темичката за съставяне на режим за покачване на маса, направи една сметка с не повече от 15-20% дефицит и ще се ориентираш какъв енергиен прием трябва да гониш.

14.08.14
16:27

Сметнах си КБ-то, трябва да приемам към 3000 калории, аз приемам 2300 горе - долу. Не знам какво да включа, с тази храна се наяждам добре. Ще добавя към 50 грама сурови ядки, малко повече зехтин, може и 2-3 филийки с масло на ден.

В предишното си мнение съм написал щуротия - там говоря за дефицит, а ти трябва да си в енергиен излишък. :)

Ако увеличиш енергията за сметка на мазнини, това ще значи възможно най-малко увеличение на общото количество храна, което ще трябва да изяждаш. Ако сметката ти е правилна, не надхвърляш 3000 kcal дневно, тренираш и почиваш адекватно - според мен нещата ще се получат добре, тъй като балансът ще бъде някъде около РБД.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.08.14 18:33.

14.08.14
19:18

Трябва да приемам 2700 на ден, добавям 300 и стават 3000. Щом казваш, че другите яденета са ОК, значи са ОК! Ще остава мюслито с извара следобяда, изварата я правя със зехтин, сол и домат. Какво и къде да добавя, смятах си калориите от храната, връзват ми се към 2300, още 700.. Трябва да приемам по 66 грама мазнини на ден, аз приемам към 30. Някакви идеи? Колко заквасена сметана да добавя? Нещо друго?

07.10.14
19:04

казано от Херцог Трън на 11.08.14, 23:05:

Първо - яйцата се ядат цели.
Второ - може да се тренира както след ядене, така и на гладно, не е никакъв проблем, дори напротив ;)
Трето - ако опишеш подробно тренировката и храненето(цялото) може да успеем да помогнем. Едно са 20 серии сгъвания за бицепс, друго са 10 серии мъртва тяга и клекове.

Защо е хубаво да се тренира и на гладно, с това не съм на ясно, ще ви бъда благодарен ако изясните по - подробно.
Аз четох това:
Пред тренировъчно хранене – Ако искате да не изпаднете в преди тренировкакатаболизъм, 30 минути преди тренировка (а тя е катаболна дейност) трябва да хапнете около 20 гр. бързоусвояем протеин (като сурватъчен) и 20 – 40 гр. бавноусвояеми въглехидрати (овесени ядки, пълнозърнести бисквити, овесени барове и т.н.). Този протеин стига бързо до тялото и го държи в анаболно състояние, а бавните въглехидрати му помагат да остане в него до края на тренировката. Това при положение, че тренировката е по-малко от час. Ако е по-дълга, трябва да увеличите малко бързите въглехидрати. Тук има една тънкост. При прием на свръх много бързи въглехидрати в това хранене нивото на кръвната захар след тренировката често пада твърде много, което нарушава анаболното състояние.

Следтренировъчно хранене – За да останете в анаболно състояние и след тренировка, трябва да поддържате нивото на кръвната захар. Това става с  постоянен прилив на въглехидрати – поне 50-60 гр. по равно бързи и бавни въглехидрати плюс смес от 35-40 гр. суроватъчен протеин с казеин в рамките на 20-тина минути след тренировка.

14.10.14
14:19

От месец тренирам сутрин на гладно. Савам в 6 и 40 мин. пия едно кафе и отивам на зала към 7 и 10 мин. Тренировката ми протич добре около 40 - 50 мин. би, резултатите също са добри нямам загуба на тегло или на мускул. След тренировка ям яйца овесени ядки и глюкоза. От 7-8г. сега за пръв път тренирам на гладно все още не съм наясно как стават нещата на база научни разработки и опит от други билдери и ще се радвам да споделят колеги който тренират сутрин как процедират?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1