16.12.05
19:44
Кажете някой протеин на чужда фирма. На каква цена е и в какъв грамаж.Ще помоля също ако може да дадете линк препращащ към снимката му и куде мога да го намеря в софия или варна
16.12.05
19:58
най - добрия суроватъчен това е 100 % Whey Optimum .Цената му е доста за 5 либри около 2 кила и нещо даваш около 120 лева .Ама е наистина качествен.От магазин жълто го има ама ти чак ок кайсиевата до там малко далечко .Но най добре е да си го купиш о Феликс Крауц 15 в варна говоря .Щото там е и представителния магаин и по тънко ще минеш с лев два.
Моя съвет е да не се йзхвърляш с такива неща просто не си оправдава цената
Не мислете за добавките като за магически вещества като са на западни фирми че непременно са магьоснически и ще ви оправят веднага
еми да и аз съм на такова мнение, ама плуването ми гори всичката енегергия не мога да кача добре маса и нз:) сега ще вземам креатин, но след това не знам и затова питам :)
[quote author=“Boyanch0”]еми да и аз съм на такова мнение, ама плуването ми гори всичката енегергия не мога да кача добре маса и нз:) сега ще вземам креатин, но след това не знам и затова питам :)
Еми просто си направи добър хранителен режим за маса. Със суроватъчен протеин маса не се качва, това е добавка подпомагаща протеновия синтез, особено след тренировка, но калориите в нея са пренебрежимо малки в сравнение с това което приемаш от храната. За да натрупаш маса ти трябват мнооого калории от качествена храна.
До голяма степен съм съгласен с djgorgio-ASTOR, че разликата между българските протеини и западните не е толкова голяма и си заслужава да бъде платена само ако човек е с добри финансови възможности.
хранителен режим не мога да спазвам много защото ми се губят хранения през деня в басейн не се влиза като си ял :) и българските протеини са много добри за цената си ...с изключения разбира се
[quote author=“Boyanch0”]хранителен режим не мога да спазвам много защото ми се губят хранения през деня в басейн не се влиза като си ял :) и българските протеини са много добри за цената си ...с изключения разбира се
Ако не се храниш по подходящ начин, няма да натрупаш маса, каквито и суплементи да вземаш.
В басейна не се влиза ВЕДНАГА след хранене, това важи също и за залата, но нищо не ти пречи да направиш добро въглехидратно зареждане 1-2 часа преди това.
Въобще, мисля че нещата опират до желание, стига да искаш много нещо, намираш начин да го постигнеш. Не е необходимо да ставаш 120 кг., но ако се храниш по подходяш ергогенен начин, не само ще качиш някой и друг кг., но най-вероятно ще подобриш и спортните си постижения.
Иначе протеин си вземи, има смисъл от него, независимо дали на Оптумум или на Нутрим /новия им WPI е с добро качество и мн.добра разтворимост/, преди и след трен. протеиновия шейк ще ти пази мускулите /но маса само от него няма да натрупаш/.
Успех! :D