Пречи ако имаш лактозна непоносимост, тогава или добавяш ензима лактаза или се насочваш към растителен протеин, аз бих избрал Конопен.
22.10.14
18:25
ТЦТЦТЦ не те ли е срам малкия та ти си още дете за протеини и темп подобни работи тренирай чисто !!!
А и също хората който му дават съвети помислете малко как ще мислите ако вашето дете приема такива работи ?!?!
Момче ако искаш бързи резултати тренирай яко това е формулата а за протеини след време ;) :):)
Здрвайте, тренирам от около година и няколко месеца без да взимам абсолютно никакви добавки и реших да побвам с протеин, като за начало. Висок съм 179см,71-72кг. Mисля да пробвам някой на по-сносна цена да видя дали ще ми хареса (мисля,че 60-70лв са добре), за това ще ви помоля да ми препоръчате някой ,защото не разбирам ,а не искам да купя някой боклук. Разгледах в sila и си харесах два ,но не знам дали си заслужават парите.
AMIX Whey Pure Fusion и OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard
И искам да попитам още нещо. За колко време биха ми стигнали съответните количества ако тренирам 4 пъти в седмицата и има ли някакъв смисъл ако го приемам само след тренировка или трябва да го пия всеки ден и ако е така по колко пъти на ден. Благодаря предварително :)
ПС Сега видях и този Pure Nutrition Lean Mass
Мнението беше редактирано от GDB на 28.12.14 00:40.
04.03.15
21:19
Здравейте! :)
Искам да ви попитам дали ще е добре да си взема протеин, като искам да заместя едно от храненията ми през деня.
Висок съм 1.89, тежа 78 кг. От години се занимавам с различни спортове или бойни изкуства. На фитнес ходя от три месеца, известно време преди това тренирах на лостове. Искам да вдигна маса. Не целя точни килограми, просто колкото мога по-хубаво тяло. :)
На БИ ходя три пъти в седмицата, на фитнес - два.
Въпросът ми е следният:
Тренировките по БИ са ми вечер, а сутрин ставам рано. Искам като се прибера от тренировка да си набавя хранителни вещества от добавка, за да спестя тези 30-40 минути за хранене и приготвяне на вечеря.
Ето какво правя след тренировка - по пътя след трен хапвам един банан, прибирането до нас ми е половин час, ям / яденето, което искам да заменя с доза протеин /, оправям си разни неща за работа на другия ден и се къпя / около час време / и преди лягане ям извара, млечни продукти и ядки.
Добре ли ще е според вас да вкарам доза протеин ? За мен е важно да спестя това време, а не мога да се възстановя добре само с храненето преди лягане, защото не ми е приятно да изям много голямо количество храна преди сън.
Също така се чувствам уморен при тези пет тренировки седмично. В ден след тренировка се чувствам уморен до към следобяд, независимо дали съм пак на тренировка или върша други задачи.
На ден приемам 2400-2500 калории / не е много, но съм сит, не ми се яде повече /, от тях 150-160г белтъчини / пак не е много, но тук заради ежедневието ми не мога повече /.
В момента взимам БЦАА и глутамин, но общо по три-четири дози на ден. Тоест 15-20г. белтък. Чудя се дали да насоча парите си към още от тези добавки или протеин. Тъй като искам да заместя цяло хранене, и то следтренировъчно, мисля че е по-добре протеин заради цената.
ПП: Храненето, което искам да заместя е след тренировките по БИ, когато съм на фитнес ходя по-рано и имам време да се нахраня добре.
Предварително благодаря! ;)
Мнението беше редактирано от Easy going на 04.03.15 21:24.
09.07.16
13:59
Ако взимаме протеин веднага след тренировка след колко време можем да ядем?
09.07.16
14:51
Стига сте купували глупости! Няма в България протеин, всичко е боклук! Ако искаш наистина хубав протеин, то си купете детско/бебешко мляко на прах, там е истината. Ако има такова за деабетици, то още по-добре! Не си давайте парите за глупости. Това е лъжата на 21 век, добавките)))...
09.07.16
15:36
казано от Carbohydrate на 09.07.16, 14:51:
...Ако искаш наистина хубав протеин, то си купете детско/бебешко мляко на прах, там е истината. Ако има такова за деабетици, то още по-добре! Не си давайте парите за глупости. Това е лъжата на 21 век, добавките)))...
Бебешките млека са направени да имитират майчиното мляко, което е с два пъти по-малко белтъчини от кравето, но за сметка на това много по-мазно и богато на други елементи, необходими на кърмачето. Не са подходящи за спортисти - много калорични са. А цената е като на суроватъчен изолат.
09.07.16
15:55
казано от Solomon Kane на 09.07.16, 15:36:
казано от Carbohydrate на 09.07.16, 14:51:
...Ако искаш наистина хубав протеин, то си купете детско/бебешко мляко на прах, там е истината. Ако има такова за деабетици, то още по-добре! Не си давайте парите за глупости. Това е лъжата на 21 век, добавките)))...
Бебешките млека са направени да имитират майчиното мляко, което е с два пъти по-малко белтъчини от кравето, но за сметка на това много по-мазно и богато на други елементи, необходими на кърмачето. Не са подходящи за спортисти - много калорични са. А цената е като на суроватъчен изолат.
къде видя спортисти?)...Всичко, което се продава в спортните магазини е боклук и никой не го контролира това...Що се касае до бебешките млека, да, мазни са, но това е целта, нали, увелечаването на ММ.....А там е истински протеин ( суроватъчен + казеин)....Поне, там е по-сигурно, че съдържат протеин от каквито и да е било магазини за спортни такива...Помня Митьо крика идваше в Бургас да си пробутва боклуците правени в неговото мазе)))).
През живота си, по моите наблюдения, най-много ефект съм имал точно от бебешките млека за диабетици. Пил съм какви ли не марки протеини.....всичко е имитация. В бебешките има всичко, от което един организъм се нуждае....
И, да ти отговоря.....това не е за наяждане, нали разбираш))))...и всичко, което е хубаво - струва скъпо ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.07.16 15:59.
09.07.16
18:55
казано от Carbohydrate на 09.07.16, 15:55:
.......Що се касае до бебешките млека, да, мазни са, но това е целта, нали, увелечаването на ММ.....А там е истински протеин ( суроватъчен + казеин)....Поне, там е по-сигурно, че съдържат протеин от каквито и да е било магазини за спортни такива.......В бебешките има всичко, от което един организъм се нуждае....
Няма лоши чувства, говорим си само. Не искам да те убеждавам какво да ядеш и пиеш, нали го разбираш?
Бебешките млека отговарят на нуждите на кърмачетата, за възрастен човек има далеч по-добри опции. Производството им е не по-малко сложно от това на качествен суроватъчен протеин, да кажем. Ако се правят от краве мляко, за да се намали разликата в химичния състава спрямо майчиното мляко, при производството на адаптирани млека се правят доста корекции: разрежда се кравето мляко и се намалява съдържанието на белтъци и минерални вещества; добавят се лактоалбумини за да се коригира съотношението между казеина и суроватъчните белтъци (тези млека се наричат “адаптирани”, а ако тази качествена корекция на белтъка не е извършена, млеката се наричат “частично адаптирани”); после се добавя лактоза за да могат въглехидратите да се доближат до тези в майчиното мляко; добавят се растителни масла, богати на полиненаситени мастни киселини, за да се коригира количеството и качеството на мазнините; адаптираните млека се дообогатяват с витамини и микроелементи в количества, съобразени с дневните нужди на кърмачето.
Кърмачето не се нуждае от високо-белтъчна, ниско-въглехидратна храна, дори напротив. Възрастните хора имаме различно количество храносмилателни ензими и по-различна коремна флора.
казвам го за да подчертая, че протеиновите пудри и детските млека не са идентични, взаимозаместими продукти.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 09.07.16 19:23.
09.07.16
19:14
може да си прав, не знам....може аз да съм, не се караме......след тренировка (по мои наблюдения) не е необходимо веднага количеството на протеина да е голямо, то и целта на това следтренировъчно “хранене” - не е създаване на ММ...., в България не съм виждал такъв продукт, който съм взимал, като детско сухо мляко.....пил съм обаче НИДО и то доста, като купувах за децата...сега няма смисъл да описвам всичките си наблюдения, но държа на това, че детското сухо мляко е по-добър избор за след тренировъчно коктейлче при покачването на ММ....
За повече достоверност)))и за мен и за вас....есен ще почна тренировки в зала и ще си взема 400 гр. от някакво сухо мляко за след тренировъчно пиене....
поживем - увидем, как то се казва
П.П. разбира се, че няма лоши чувства и така да продължава винаги с всички на форума ;)
П.П.2 съвсем възможно е, да не съм напълно честен, като написах думата “бебешки” вместо “детски”...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.07.16 19:15.
09.07.16
19:28
казано от Carbohydrate на 09.07.16, 19:14:
може да си прав, не знам....може аз да съм, не се караме......след тренировка (по мои наблюдения) не е необходимо веднага количеството на протеина да е голямо, то и целта на това следтренировъчно “хранене” - не е създаване на ММ...., в България не съм виждал такъв продукт, който съм взимал, като детско сухо мляко.....пил съм обаче НИДО и то доста, като купувах за децата...сега няма смисъл да описвам всичките си наблюдения, но държа на това, че детското сухо мляко е по-добър избор за след тренировъчно коктейлче при покачването на ММ....
За повече достоверност)))и за мен и за вас....есен ще почна тренировки в зала и ще си взема 400 гр. от някакво сухо мляко за след тренировъчно пиене....
поживем - увидем, как то се казва
П.П. разбира се, че няма лоши чувства и така да продължава винаги с всички на форума ;)
П.П.2 съвсем възможно е, да не съм напълно честен, като написах думата “бебешки” вместо “детски”...
Вероятно. Сухото мляко е просто мляко от което е махната водата. Пак е 80% казеин.
И аз съм пил Нидо :)
12.07.16
16:38
Източниците на протеини са най-вече плодовете, затова пиене на плодови сокове помага.
Мнението беше редактирано от Break Team на 12.07.16 16:47.
казано от Break Team на 12.07.16, 16:38:
Източниците на протеини са най-вече плодовете, затова пиене на плодови сокове помага.
??? (wasntme) (headbang)
Мнението беше редактирано от Миро на 12.07.16 21:52.
12.07.16
23:38
казано от Миро на 12.07.16, 21:51:
казано от Break Team на 12.07.16, 16:38:
??? (wasntme) (headbang)
Прав е! Други известни източници на протеин са бялата захар, меда и глюкозата. :D
21.10.16
09:41
казано от Easy going на 04.03.15, 21:19:
Искам да ви попитам дали ще е добре да си взема протеин, като искам да заместя едно от храненията ми през деня.
Аз ползвам това http://4plusnutrition.bg/proteinovi-deserti/daily-bar след тренировки, но пък при мен целта не е натрупване на мускулна маса, а по-скоро поддържане на мускулен тонус. Има и страхотни готови напитки, разработени за бърза доставка на протеин, които могат да заместят едно дневно хранене. Базирани са на мляко обаче, така че тези с лактозна непоносимост едва ли биха ги ползвали. В десертите протеинът също е на база казеин, но вкусът им е страхотен и са по-приятна форма на белтък, поне за мен.
казано от Nikol Novkova на 21.10.16, 09:41:
казано от Easy going на 04.03.15, 21:19:
Искам да ви попитам дали ще е добре да си взема протеин, като искам да заместя едно от храненията ми през деня.Аз ползвам това http://4plusnutrition.bg/proteinovi-deserti/daily-bar след тренировки, но пък при мен целта не е натрупване на мускулна маса, а по-скоро поддържане на мускулен тонус. Има и страхотни готови напитки, разработени за бърза доставка на протеин, които могат да заместят едно дневно хранене. Базирани са на мляко обаче, така че тези с лактозна непоносимост едва ли биха ги ползвали. В десертите протеинът също е на база казеин, но вкусът им е страхотен и са по-приятна форма на белтък, поне за мен.
В предаването има Продуктово позициониране :D :D
Искам да ви помоля за съвет, момиче на 17 г. съм и тренирам от около година без да приемам добавки.. Сега реших да почна да приемам и хранителни добавки, за оформяне на дупето - искам да стане по голямо .Четох ,че БЦАА запазва мускулната маса ,а гори мазнините. Подходящ ли е за мен? Не искам протеин от който да качвам. Моля за съвети за някой, който да поувеличи дупето ми,ако е възможно такова нещо .
29.12.16
22:22
Здравей, Теодора.
Мисля, че в главата ти е хаос. Не се обиждай - в това няма нищо лошо и дори се случва често в днешно време, когато има много информация онлайн, повечето от която е противоречива и подвеждаща.
Започни да четеш статиите тук. Мисля, че ще ти е от полза. :)
Конкретно на въпросите ти:
-хранителните добавки са ДОБАВКИ към основата - храната. Хранителните добавки не са задължителни.
-дупето ти може да стане по-голямо чрез комбинацията от качествено и достатъчно хранене + тренировки, които да са подходящи за целта.
Как спортуваш сега?
Не се притеснявай от кантара, тъй като той не ти казва всичко. Ако искаш по-голямо дупе (и добре изглеждащо), това на теория означава повече активно тегло, т.е. трябва да качиш. Имай предвид, че вероятно ще качиш и на други места, няма как да съсредоточиш абсолютно всичко в дупето.
Но хубавото е, че при редовен спорт и качествено хранене, с времето и постоянството можеш да изградиш балансирана физика.
Спортувам всеки ден , попринципмо ходя 4 пъти седмично на фитнес ,като тренировката ми продължава 2часа и нещо даже, зависи. През другото време ходя на плуване или тичам за около час и половина . Висока съм 1,65 и тежа 51 кг.
А какво по точно представлява БЦАА , от него качва ли се или се отслабва, четох ,че дава енергия и служи за възстановяване на мускулите след тренировка.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.16 10:46.