Покачване на тегло - как?

15.10.14
21:47

Здравейте, нов съм във форума, ще бъда кратък и в същото време изчерпателен.

Височина: ~180см.
Тегло: ~58kг.
Години: 17

Тъпча се и то съзнателно, но не наддавам въобще. Не ми трябват повече от 3-4 кг. над сегашното ми тегло, достатъчни са ми. Наблягам на фъстъци и като цяло на ядки, но няма голяма разлика, поне при мен.

Обеснявам си го с бърз метаболизъм придружен с доста движения през денонощието (става дума за изминато разстояние пеш и тн.).

Най-често сутрин около 9ч. ям две закуски. Обяда го отлагам за малко по-късно, защото ми е сито, и ям примерно към 15 (обядвам). Вечерята в интервала 18-20ч., а след нея преди лягане евентуално нещо леко. Гледам, тъй като сутринта рядко има в закуската месо да си ги наваксвам с обяда и вечерята.

Съвети?

15.10.14
22:23

Има много теми в този раздел .. има и тема как да си съставиш режим. Според мен ти трябват поне 10 кг ( най - малко ), какви 3-4?

15.10.14
22:25

И 10 килограма не са зле, но думата ми беше да се качват постепенно, не да почна да качвам, да съм доволен от резултатите в началото и после да пиша теми и да търся как да сторя обратното...

А относно темите; доста съм изчел, но не намерих това което търсех.

Мнението беше редактирано от Scous S. на 15.10.14 22:26.

Да обобщим:
(1) храненето ти е перфектно като качество и количество
(2) не можеш да качиш мускулна маса

Ако е това е твоето виждане по въпроса, значи едното от двете твърдения не е вярно.

P.S. Какво чете и кое не е ясно? Защо мислиш, че твоят случай е различен от всички? Почти всички като теб имат един и същ проблем - недостатъчно хранене - както като количество, така и като качество. В раздела за съответните хранителни режими има важна тема, в която е обяснено как се съставя режим. Отделно от това целият раздел е пълен с дискусии на хора с твоя “проблем”. Кое е различното при теб?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.10.14 22:41.

16.10.14
14:48

Чел съм доста от форума, още преди да се регистрирам и се регистрирах точно за това - да попитам.

Всеки със същото питане в другите подфоруми с подобни заглавия отговаря почти различно, а и хората, които питат са с различни от моите ‘параметри’.

Ето защо.

Съжалявам, но не си различен. :) Поне в това отношение.
Тези хора (също като теб!) си мислят, че се хранят както трябва и тренират както трябва, но метаболизмът им е турбо-мега-мощно-бърз и затова не могат да увеличат мускулната си маса. Съответно - заблуждават се по един и същи начин за тези неща. Естествено, че дискусиите се различават - нима смяташ, че сме еднакви в своите разбирания за красиво и естетично тяло, че имаме еднакъв вкус за храната, еднакви финансови или технически възможности да се храним и тренираме или пък че имаме еднакво организирано ежедневие? Не очаквах, че си толкова наивен да търсиш дискусия за човек с точно твоите характеристики. Общите принципи важат за всички, а тях сме коментирали (и продължаваме!) често във форума. Четеш това, мислиш върху материята и ако трябва коментираме, но конкретни неща. В момента можем само да си говорим общи приказки. Реално аз ти казах най-важното - преди всичко си преразгледай храненето, защото там са почти всички причини за резултатите в твоя случай. Да ти провеждаме полицейски разпит - вярвай ми, на никой тук не му се занимава с това.

16.10.14
17:07

Разбира се, че няма как да търся човек с точно моите параметри, но примерно приблизителни и тн., макар че не са от почти никакво значение, защото всеки организъм е различен. Въпроса беше да се добие представа.

И главно това е, че краката ми са развити, но пък за сметка на това ръцете от лактите надолу ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1