Л-карнитин в период на покачване на ММ?

Здравейте,доста дълго време бях прикован на легло,а още по-дълго време нямах никакво физическо натоварване и въпреки стремежа ми менюто ми да е максимално изчистено от т.нар. боклуци резултата е потресаващ.Попаднах на мнения,че приема на л-карнитин в период на покачване на ММ би спомогнал за натрупването на ММ,като редом с това си върши функцията за която е предназначен. До колко вярно е това твърдение?

11.10.14
21:12

Аз съм чувал, че 1-2 пъти кардио на седмица е добре за покачване на маса

12.10.14
14:04

Не знам дали съм разбрал правилно въпроса, но все пак ще отговоря.
Калориен излишък- качване на килограми/ калориен дефицит- сваляне на килограми.
Не мисля, че ако си в калориен излишък, Л- карнитина би спомогнал с нещо. Това е все едно да пиеш протеинова пудра, но в менюто си да нямаш грам месо и яйца и после да се чудиш защо на натрупваш мускулна маса.
Преди години бях пил Л- карнитин, но изобщо не следях колко калории приемам и от къде ги приемам (заради чисто незнание). Естествено добавката хич не ми помогна, просто защото е добавка. Същото нещо съм го виждал и с редица приятели.
Л- карнитина може да помогне с това, че ти дава малко повечко енергия заради съставките. Бях чел някъде, че се оспорва неговата подкрепа в тренировките.

казано от avitohol на 12.10.14, 14:04:

Не знам дали съм разбрал правилно въпроса, но все пак ще отговоря.
Калориен излишък- качване на килограми/ калориен дефицит- сваляне на килограми.
Не мисля, че ако си в калориен излишък, Л- карнитина би спомогнал с нещо. Това е все едно да пиеш протеинова пудра, но в менюто си да нямаш грам месо и яйца и после да се чудиш защо на натрупваш мускулна маса.
Преди години бях пил Л- карнитин, но изобщо не следях колко калории приемам и от къде ги приемам (заради чисто незнание). Естествено добавката хич не ми помогна, просто защото е добавка. Същото нещо съм го виждал и с редица приятели.
Л- карнитина може да помогне с това, че ти дава малко повечко енергия заради съставките. Бях чел някъде, че се оспорва неговата подкрепа в тренировките.

Точно това ме интересуваше.Мерси!

Спред мен л-карнитина трябва да се приема в комбинация с протеин в по-високо количество,за да има двоен ефект цялата работа.

27.10.14
11:36

Не е така,може да си в излишък и да топиш мазнини,както и да си в дефицит,но да трупаш такива.

Много е относително от какви източници са ти калориите. Това е едно на ръка. ;)
Второто което е, че Л-карнитина не работи само върху изгарянето на мазнините, той помага и за възтановяването на мускулатурата. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1