19.08.14
08:32
Ами седмиците не си отговарят в по-напреднала бременност. После на феталната може да изкарат бедрото като за 35та, а главата като за 33та. И колкото повече напредва, толкова по-големи стават разликите, не е показател това. Пий си водичката и витаминките и си свиркай. ;)
19.08.2014г. (29+4)
Храна:
поча със сирене и маслини, боза;
варен геврек;
чушки пълнени с кайма и заленчуци, краставица, петрохан;
таратор;
петрохан, краставица;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
20.08.2014г. (29+5)
Храна:
домашен кроасан с кашкавал;
таратор, кисело мляко с ягоди;
домати, сирене;
Течности:
вода - 3 л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
Днес ми е последният работен ден. След това излизам в отпуска 2 дни, после три дни на обучение, послесъм в отпуска до 14-ти септември и след това влизам в 45-те дни. :D Колкото повече наближава, толкова повече се...плаша :D Предполагам, че е нормално :D СЪщевременно съм малко нетърпелива...
Ремонтът пък се е закучил и изобщо няма да свърши, когато очаквах! :D Но се надявам докъм 5-10-ти септември да сме си вкъщи на новичко и чистичко, че при мама и тате започва да става...маааалко изнервящо :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.08.14 20:37.
21.08.2014г. (29+6)
Храна:
пъпеш;
био бисквита;
домати, краставици, кьополу, сирене;
кюфте, домат, краставици, сирене, няколко пържени картофа, кола;
Течности:
вода - 3 л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
Бяхме на фетална морфология. Да се помни думата ми - туй дАте е одрало кожата на баща си! Е, засега има устните на майка си :D Тп е ясно, че много ще се измени и че 4Д..4Д, ама все пак не е навън, ноооо е удивително ясно въпреки това. Всичко му е наред, каквото трябва да му се следи на този етап. Беше много вълнуващо. Беше си качил краката на главата, добре, че накрая реши да си покаже лицето, като успоредно се усмииихнаааа (inlove)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.08.14 20:38.
22.08.2014г. (30+0)
Храна:
домашен кроасан с кашкавал и един с шоколад;
грозде, пъпеш;
пилешко бутче, домат;
диня;
сирене, краставици, домати;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
Забравих да споменаа - беебето тежи 1264гр., a майка му за двете/трите седмици, през които не се е мерила, не е добавила кила, все така държи на 59кг.
Ето и снимка за края на месец 7.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.08.14 14:43.
23.08.2014г. (30+1)
Храна:
пъпеш;
петрохан, домат, краставица, катък;
грозде;
чобан салата, хумус, али назик, лахмаджун;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
24.08.2014г. (30+2)
Храна:
лахмаджун, хумус, палачинки със сладко от череши;
лахмаджун, хумус, палачинки със сладко от череши;
сладолед;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.08.14 16:35.
казано от Juls на 24.08.14, 16:49:
65-6 кила ще отидеш да раждаш..:)
Бе я не кълни. 66 кила на моите кости е несто не добро. Ако яденето ми е като в неделя, не ми мърдат. Ама се надявам да се постарая ...
25.08.2014г. (30+3)
Храна:
диня, палачинка с лепников тахан;
чушки с яйце и извара;
парче кекс;
чушки с яйце и извара;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
26.08.2014г. (30+4)
Храна:
краставици, домати, кашкавал, бекон;
краставици, домати, броколи, моркови, пилешка пържола, малко сладко топче;
диня, сурово топче;
чушки с яйце и извара;
Течности:
чай - 1л;
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
27.08.2014г. (30+5)
Храна:
диня;
краставици, домати, кашкавал, сирене, яйце;
чушки с яйце и извара, петрохан, домат;
диня;
сирене, домат;
праскова;
Течности:
чай - 1л;
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.08.14 09:15.
28.08.2014г. (30+6)
Храна:
праскови;
3-4 мини спелтени биобисквити, протеинова бисквита;
хумус, сух таратор с моркови и цедено кисело мляко, булгур;
диня;
сирене, домат, петрохан;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.08.14 09:20.
29.08.2014г. (31+0)
Храна:
диня;
сладолед;
круша;
сирене, домат, петрохан;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
30.08.2014г. (31+1)
Храна:
домашен кроасан с шунка и кашкавал;
сирене, домат;
мини салата Цезар, мини черно хлебче, мини парче филе от сьомга, мини парче свинско филе, 3/8 печен картоф, мини парче и половина сладоледена торта;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
Не е чудно защо всичко е “мини”... сватба в хотел “Хилтън”. Добре, че младоженецът ми е колега и е адвокат. Ще ги оправи...куверт за над 80 лв. Това е просто скандално. В София ресторатните си правят каквото искат. Но е факт, че беше много вкусно! Иначе - чудесна сватба. Бях шаферка...еталон ча шаферка....с бременен корем и венчална халка. :D
31.08.2014г. (31+2)
Храна:
лимонада, половин парче лешникова торта със захар;
половин пица “Маргарита;
сладолед;
сирене, домат, петрохан
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
01.09.2014г. (31+3)
Храна:
протеинова бисквита, айрян;
сирене, домат, петрохан;
петрохан;
свинско-телешка кайма с червени чушки на тиган, табуле (магданоз, булгур, лимон, домат);
Течности:
вода - не по-малко от 4л, но е на чаши и вече не им помня бройката, но си сипвам постоянно - с лимонче и ледче - много успешно;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
Тренировка:
А:
А1: скрипец с раменен надхват - 5х10@20кг;
А2: раменна преса - 5х10@2х5кг;
Б:
Б1: скрипец с раменен подхват - 5х10@20кг;
Б2: пек дек - 5х10@20кг;
В:
В1: скрипец с тесен успоредн хват - 5х5@20кг;
В2: разтваряния встрани - 5х10@2х5кг.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.09.14 19:20.
02.09.2014г. (31+4)
Храна:
протеинова бисквита;
табуле, яйца с червени чушки;
няколко хапки петрохан, няколко хапки сирене, табуле;
праскова;
гювече ссъс сирене и извара, пушени свински гърди, лук, чушка, яйце, салата от айсберг, амарант, пушени свински гърди, краставица, магданоз, зехтин, лимонов сок, табуле;
Течности:
вода - 4л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
Тренировка:
А:
А1: скрипец с раменен надхват - 5х10@20кг;
А2: раменна преса - 5х10@2х5кг;
Б:
Б1: скрипец с раменен подхват - 5х8@20кг;
Б2: пек дек - 5х8@15кг;
В:
В1: скрипец с тесен успоредн хват - 5х5@20кг;
В2: разтваряния встрани - 5х10@2х5кг.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.09.14 20:44.
03.09.2014г. (31+5)
Храна:
два домашни кроасана;
салата от айсберг, амарант, пушени свински гърди, краставица, магданоз, зехтин, лимонов сок, табуле, кремче от амарант, какао и мед;
мюсли бар;
5 мини-мини толумбички;
праскова;
задушени зеленчуци с пиле, домат, сирене;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
Кошмарен ден! Тоя ремонт вече не го издържам. Днес поръчвах паркет два часа!!! И постоянно излиза нещо ново...и цената на нещо се променя, ще се гръмна накрая...или ще ида да живея в гората. На всичко отгоре един ненормален, дето свири с един акордеон в трамвая и иска пари ми се разкрещя, че не му давам и така посегна към мен, че помислих, че ще ме удари и така се уплаших, че се разплаках! А през нощта ме бяха обсебили ужасни мисли като това, че ще умра докато раждам...откачена работа!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.09.14 20:29.
03.09.14
22:38
За това пък, наред с толумбичките и кроасанчетата, имаш прекрасна салата и кремче, от продукти, които обичам :)
За това пък си редовна с 3-те литра вода.
Този в трамвая е добре известен, и винаги реагира така, ако не му дадеш пари. Някои хора разправят, че са го виждали да си се движи нормално, когато не е на “работа” (но това аз не съм го видяла, така че не знам дали има истина).
Сигурно е нормално и да реагираш така, хормони, насъбрани емоции около ремонта. Стискам палци бързо да се оправят нещата и вече да се наслаждавате на очакването.
В гората не би било никак зле... идваме и ние:)
Офффффф, тея ненормалници защо не ги затварят някъде!? :@ Добре, че нищо не ти е направил!
Ронич, кремчето и салатата (която само измених по отношение на месото) ги взех от твоя блог. Открих на дъното на един буркан у нашите (където се подвизава нашето семейство в момента) една чаша амарант и реших, че трябва да направя нещо с него и понеже знам, че си фен на амаранта и киноата, директно се насочих към теб. Много вкусно! А тоолууумбичкитееее - минахме покрай турската слдкарница...нещо напоследък турската храна особено ми се услажда. А водата...старая се мнооооогооо!!! А и знам, че ме контролираш :D
А за ненормалния - аз го знам, че така реагира, много често съм го виждала, ама в момента бях изключила, че има такива реакции и беше неочаквано. Много се уплаших.
Love, те тия не са опасни, реално няма да ти посегнат, просто ми беше неочаквано, а и едно, че съм много стреслива по принцип, второ отккато съм бременна, се стряскам още по-лесно. Улиците на София са пълни с откачалки, за съжаление просто няма къде да ги държат, сутрин ги пускат, вечер ги прибират...така знам. Страшна работа..
04.09.2014г. (31+6 (по изчисленията от последната фетална морфология 30+6))
Храна:
две малки пълнозърнести рогчета с маслини;
протеинова бисквита;
сирене, домат;
стафиди - безобразно количество, ама ми се ядат от известно време и открих у нашите едно малко бурканче, въобще в шкафовете на нашите човек може да намери хиляди полезни неща;
чушки с яйца и сирене - само разбутах манджата, не е като да съм яла..;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
Тренировка:
А:
А1: скрипец с раменен надхват - 5х5@25кг;
А2: раменна преса - 5х5@2х7,5кг;
Б:
Б1: скрипец с раменен подхват - 5х5@25кг;
Б2: пек дек - 5х5@20кг;
В:
В1: скрипец с тесен успоредн хват - 5х5@25кг;
В2: разтваряния встрани - 5х5@2х7,5кг.
Малко да се оплача пак - вече запозва да ми тежи...нощем, като ставам да ходя до тоалетната, имам чувството, че всичко се стоварва върху кръста ми, респективно кръстът ужасно ме боли. Болят ме тазобедрените стави като болката стига до коленете. Десо вечер маже всичко с магнезий и получавам дълги масажи, предполагам, че без тях положението ще е доста зле. Гледам да вървя максимално много, почти не ползвам градски транспорт, освен ако не съм вече много изморена, защото и краката ми изтръпват доста бързо. Но гледам да правя между 5 и 10 км ходене. Същевременно не мога да се оплача, че се чувствам зле. В смисъл - болят ме кръстът и краката, но не може (разбира се говоря за момента, предстоят още 50 дена, дай Боже) да се каже, че се чувствам зле и, че е толкова тежко и ужасно, колкото го описват. Някак си го приемам като нормално и се нагаждам, един вид адаптирам се към болежките. За съжаление в момента нямам фоум ролер... Напоследък спя ужасно, постоянно сънувам кошмари, НО открих една тапа за уши (за ухо), откак я ползвам, вече две нощо - сънят ми е по-добър, не сънувам.
05.09.2014г. (32+0 (по изчисленията от последната фетална морфология 31+0))
Храна:
сирене, домат;
сладолед;
суши;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
06.09.2014г. (32+1 (по изчисленията от последната фетална морфология 31+1))
Храна:
5 палачинки (2 със сирене, 1 със сладко от вишни, 2 празни);
3 кокоски, парче кекс, чипс;
1/4 малка пица;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
07.09.2014г. (32+2 (по изчисленията от последната фетална морфология 31+2))
Храна:
3 палачинки (1 със сирене, 1 със сладко от ягоди, 1 празна);
зелева салата с краставици, домат и сусам, ориз със зеленчуци;
сладолед;
пиле със зеленчуци;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.09.14 12:02.
11.09.2014г. (32+6 (по изчисленията от последната фетална морфология 31+6))
Храна:
протеинова вафла, стафиди;
Течности:
вода - 1,5 л до момента;
Добавки:
магнезий;
витамин С;
фолиева киселина;
желязо;
Тренировка:
А:
А1: повдигане на ръцете напред - 5х5@5кг на ръка;
А2: повдигане на ръцете встрани - 5х10@5кг на ръка;
А3: раменна преса - 5х10@5кг на ръка;
А4: ходещи напади - 5х5 на крак;
Скрипец с надхват: 5х5@25кг;
Скрипец с успореден хват: 5х5@25кг;
21.09.14
20:39
Здравейте, малки карфичета.
Пиете ли 3 л вода/ден?
Добре ли сте?
Целувки и поздрави на всички велики хора около вас! :)
Хоп-троп :D В отлично здраве, да чукнем на дърво :D Стараем се с водата и се справяме :D с мааалки изключения ;(
Вече сме в 34+4 или по другите данни 33+4, а са ни казали, че трябва да издеяним докато довършим 36, така, че вижда му се края, живот и здраве да е! Сега довършваме ремонта :D
26.09.2014г. (35+0 (по изчисленията от последната фетална морфология 34+0))
Ох, ох, вчера роди и последната ми бременна приятелка. Само аз останах. Колкото повече наближава, толкова повече ме е страх. Ама направо ме смразява страх!Вероятно защото всички родиха без проблеми и сега се притеснявам от...статистиката :D
Напоследък не се храня добре, набивам доста въглехидрати, къде добри, къде лоши. Много ми се яде шоколад. И признавам, че хапвам...фин млечен.
Ремонтът приключи. В неделя напускаме дома на нашите и се пренасяме...само, за да се върнем две седмици по-късно - когато терминът ми наближи, за да сме по-близо до Майчин дом. Към момента съм решила да раждам без избор на екип. Нещо малко са ми неясни нещата...кога какво се очаква да се случи, как да позная контракциите, как да позная водите, как да позная “тапата”, какво да правя по отношение на всяко от тези неща. Изобщо имам някои неизвестни, а не е като да ми остава много време :D Просто се надявам всичко да е наред.
Прилагам снимка за края на осмия месец.
26.09.14
21:44
:) Върна ме в миналото с притесненията си! :)
Помня как и аз с каката много се бях шашнала как аджаба ще позная, че имам контракции, за да тръгна към родилния дом. Ама то взеха, че ми изтекоха водите и... Голям майтап беше. Ставам посред нощите до тоалетната и още в коридора - шуууур и като не знам кво да правя, почвам да викам мъжО! Ама викам настойчиво и упорито! :D Пристига той, уверен, че съм видяла хлебарка и го викам на помощ! :D :D :D E, не беше хлебарка, нещо доста по-едро се оказа в последствие! :D
А ти не се притеснявай! Минава, заминава и накрая си спомняш само комичните моменти! :)
01.10.2014г. (35+5/34+5)
Днес влизам в деветия месец. Май трябва да стягам торбето. Гледаха ме на ултразвука, батката е качил кило и двеста и тежи около 2,500 приблизително. Да сме живи и здрави и двамата, да изкараме до 30-ти.
Себе си не съм мерила, страх ме е. На огледалата у нас, където се настанихме в неделя, се констатират сериозни набези на целулит. Трябва да го борим този гамен. Трудно спя, не съм спала добре от неделя, а снощи хептен зле, иначе съм добре, скитам нагоре-надолу и тоя Десо само ми се кара. Ама не мога да заседна на едно място, макар у дома, след ремонта да е тоооооолкова прекрасно и уютно ... :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.10.14 12:03.
Всичко ще мине по мед и масло както се казва :) Бъди спокойна и младежа ще си тръгне когато реши. От тук нататък той води парада ;)
Гледам, че и ти ще си имаш октомврийче, моето и то беше за 30.10.термин, но го вадиха на 21-ви :)
Всичко ще е наред :)
01.10.14
19:47
Е така като ти гледам храната едва ли си качила кой знае колко (все пак храната се събира на 3-4 реда.. :Д), просто задържаш вода и кой знае още какви други неща, които ще си отидат с пристигането на малкото човече. Успех при раждането :)
казано от Веселина Иванова на 01.10.14, 13:56:
Всичко ще мине по мед и масло както се казва :) Бъди спокойна и младежа ще си тръгне когато реши. От тук нататък той води парада ;)
Гледам, че и ти ще си имаш октомврийче, моето и то беше за 30.10.термин, но го вадиха на 21-ви :)
Всичко ще е наред :)
Дай, Боже, да е по мед и масло. Опитвам се да запазя спокойствие, нооо малко се вълнувам, малко ме е страх...от неизвестното. Но поне се надявам, след като съм изкарала 36-тата седмица, от която остават два дни по данните спрямо ПРМ, бебенцето, когато и да се роди, да е доносено и здравичко, и аз заедно с него. Това просто е всичко, което ме вълнува (sun)
Октомврийче или ноемврийче като майка си - сам да избере, жив и здрав да е.
Файърче, последните две-три седмици храната ми е доста некачествена, има доста захарчица, затова ме е страх да стъпя на кантара. Днес в обменната карта вписаха 61 кила, ама са записали старт на 48, а то беше 48-50, по-скоро 50. Но и по-скоро са над 61. Бе грубо около 12-3-4 кила ще да съм качила. Мен повече ме притеснява отпуснатостта и липсата на тонус в мускулите, и целулитът, и това, че няма да мога веднага като родя да започна да се възстановявам. Ноооо каквото такова, здраве да е. При всички положения, ако всичко е по план и кърмя, храната ще бъде сериозно затегната и стриктна.
Благодаря и на двете за пожеланията (sun)
01.10.14
22:00
Всичко ще се нормализира!
Важното е да сте живи и здрави.
А и често се виждате в по-лоша форма, от колкото сте (бременните).
А всъщност сте толкова красиви :)
Дай Боже, да кърмиш.
Но дали ще кърмиш, или не, храната трябва да бъде сериозно засегната и стриктна. И никакви чужди сладоледени влияния :)
Ще те поканя на басейн след това, да видиш водата какви неща прави, особено преди да преминеш на по-сериозните натоварвания, към които беше свикнала преди бременността:)
Пак казвам да сме живи и здрави...чела съм една твоя статия за мамите, бебетата и басейните. Надявам се да я приложа. А храненето ще е затегнато, искрено се надявам да не се разбушуват хормони, които към момента смея да твърдя, че не са бушували толкова невероятно, че да се отчете като бушуване на хормони (макар да има хора, които да обвиняват хормоните ми, когато нещо в поведението ми не им допада) и да се повлияя от депресия или нещо такова, което да ме кара да си мисля: “БЕ майната му, ще си ям шоколад!” Досега не се поддадох на теорията “яж каквото ти се яде” и “храниш се за двама”, надявам се и после да си остана трезво мислеща.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.10.14 22:41.
Я да напишемЕ нещо тука :D
15.10.2014г. (37+5/36+5)
Миналата седмица ме присви шкембакът в неделята, докато се носех към “Конфети” :D, ама не стягащо, като контракции, а някво остро, ниско, над слабините и при спиране на движението, спираше и болката. Та в срядата се завлякох да ме прегледат. Казаха, че имам 2см разкритие и мога да избера дали да вляза в болницата за наблюдение, но знаейки, че раждане няма да се предизвика, защото терминът ми е на 30ти, пък няма и да задържам, защото бебето е износено и би било смешно. В крайна сметка се подписах, че няма да постъпвам в болница..и добре, че - не родих и щяха да ме изпишат в съботата. Прибрах сис е вкъщи, като ми бяха казали да се съсредоточа в гледането на телевизия (puke), да мирувам вкъщи и да не оставам сама. Мируването е, защото към онзи момент беше хубаво да задържа до 38-39 седмица, макар да си е напълно готово и след 36-тата. Та сега съм въдворена и мирувам вкъщи. Понеделник бях на тонове, бяха нисички, момчето явно спеше, малко се притесних, защото бяха паднали най-ниското до 105, ама ми казаха, че няма нищо притеснително, към края така или иначе се беше раздвижило. Та в този понеделник минах Витошка за...може би 50 минути!!! Движа се като охлюв, ама бая тежи вече. А от миналата сряда момчето се беше кротясало, не риташе силно, даже се налагаше д аго бутам, за да го будя, да знам, че е добре. Ама снощи, лелеееее снооощи се скъъъса, с всичка сила, ще ми изкърти коремаи ще излезе през него...като....Пришълец :D :D :D
Иначе - хапвам много броколи, карфиол и магданоз, те са ми любими! Също месе и жълтъци (Десо билдърства и отделяме жълтъци, които после си правя на омлет :D ), също сутрин ям овесена палачинка, също и ориз ям по малко, както и сочни ябълки! Също така и вафла Мотто с череша - няма глюкозофруктозен сироп, е има други неща, амааа :D От няколко месеца имам един буркан лешников тахан, ама понеже не бях толкова впечатлена, а и ме дразни, че се утаява и бъркането до еднородна консистенция ме вади от равновесие, си седи в шкафа. Ама тука нали народът полудЕ с тоя тахан, викам си снощи, като огладнях към 12 часа, я една лъжичка (като преди това се сцепих д абъркам :@ ), бе вкусно е...амааа :D
Тъй, поствам една снимка на шкембенце, вече доста набъбнало, една снимка на въпросните ниски тонове и една снимка на любимата ми салата с магданоз, броколи, карфиол, краставица, маково семе, черен и бял суров сусам, зехтинче и морска сол.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.10.14 18:31.
15.10.14
12:01
Излагаш се, честно - буркан лешников да стои неопразнен с месеци! Светотатство! :)
Между другото - тия дни си взех слънчогледов тахан, доста ми се услажда та и там дълбая настървено с лъжицата! :D
казано от Кольо Пияндето на 15.10.14, 12:01:
тия дни си взех слънчогледов тахан, доста ми се услажда та и там дълбая настървено с лъжицата! :D
Ела да ти дам една кутийка, стои също :D Бях я взимала за някакви бонбони, които правих, ама просто таханът не ми е ...някак си...не ме привлича. :D
15.10.2014г. (37+6/36+6)
Храна:
ябълка, чай горски плодове;
салата от червена леща с магданоз, басмати с босилек, куркума и джинджифил;
стафиди;
стафиди;
салата от карфиол, краставица, китайско зеле, бял и черен суров сусам, маково семе, зехтин, кюфтета от мляно свинско, чай от бъз;
половин чаена лъжичка лешников тахан;
Добавки:
витамин C, желязо, магнезий;
И снимка на един толкова мил подарък - “Макове” на Elyart (inlove)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.10.14 10:11.
20.10.2014г. (38+3/37+3)
Храна:
овесена палачинка с мед, фреш от ябълка, зелен чай;
свинска пържола, червена сурова чушка;
протеинов бар;
броколи, карфиол, краставица, червена чушка, кюфтета от мляно свинско;
Добавки:
Витамин Ц, желязо, мягнезий;
Направих си разходка през Женския пазар, която ми се отрази ужасно. Не мрънкам, ама вече много ми тежи и искам да се разтоваря, Женския пазар го вървях около 40 минути, като спрях само в едно магазинче за канела и зелен чай. Да не говорим какво са причинили на Женския пазар...тотално е осакатен, станал е полу мол, ужасно е!!! Симпатично е направено, ама не му е там идеята....Жалко. Всъщност това го констатирахме вчера, когато бяхме тръгнали към любимото магаазинче за коренчета и грудки, което се оказа в ревизия...Но до 10 дена ще работи пак. Таа днес ходих пак, за да купя разни неща и пак констатирах колко ужасно е станало...тъжно...празно място. Е, само в едната си част, де. На запазената в стария й вид е ппричинена друга трагедия - цените са като в кварталните сергии...+/- 20ст. Като не в кварталните сергии и маггазинчета е станало евтино като на Женския пазар, а напротив... Имаше хубави круши и грозде, ама не мога да нося нищо. Ако до другия уикенд не съм родила, а аз искрено се надявам да съм, дори с цената на това да остана без круши и грозде, ще отидем с мулето :D(inlove)
Оу, оу, прроопуснах, вчера сготвих невероятен императорски ориз, досега все не ми се получава, но вчера, ооо, вчера!!! От доста време имам в един буркаан сминдух, стои си така, не го използвам. Вчера сложих на ориза! Фантазия!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.10.14 20:05.
Сминдуха може да ти влезе в употреба след като родиш - ако си решила да кърмиш , а нямаш достатъчно производство прави чудеса :)
Знаеш ли, че всъщност с теб сме малко роднини - баба ми и баща ти са братовчеди от Пищане. А аз за малко танцувах при него по едно време. Специални поздрави да му предадеш :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 20.10.14 23:01.
казано от Светлето на 20.10.14, 23:00:
Знаеш ли, че всъщност с теб сме малко роднини - баба ми и баща ти са братовчеди от Пищане. А аз за малко танцувах при него по едно време. Специални поздрави да му предадеш :)
Мииислих, мииииислих и не мога да го нагодя :D Задължително ще му предам :D
21.10.2014г. (38+4/37+4)
Храна:
ябълка, зелен + хавайски чай;
две кюфтета от мляно свинско, краставица;
две чаени лъжички от млян кокос с лешников тахан + 2 чаени лъжички лешников тахан отделно;
ябълка, зелен + хавайски чай;
вафла “Чудо”;
протеиново кремче - кисело мляко, доза протеЙн, млян кокос;
Добавки:
Витамин Ц, желязо, магнезий;
Лоша нощ - кучето имаше температура и се беше оттеглило в другата стая, което е нетипично за него и много се притеснявах, носът му беше много сух, а лапичките горещи. Отделно ме боля цяла нощ коремът и имах спазми в червата, които наблюдавах, да не би да объркам контракциите със спазми. Но не бяха контракции, въпреки надеждите ми :D Събудих се в 11:30 и цяяяял ден си стоях вкъщи, не за друго, а защото ми беше мъчно да оставя Грудаака сам с течащия си нос, беше тооолкова тъжен. Чак вечерта излязох, за да го водим на ветеринар. Не тежеше по-малко от вчера, макар, че се надявах :D