Триста грама протеин ли трябва да приемам дневно?

21.10.14
22:31

Попаднах на 1 сайт в който си въвеждаш теглото, годините и ръста и ти показва от колко калории, въгл, белтъчини, мазнини се нуждаеш.
Въпроса ми е следния, понеже тежа 60кг и ми показва че трябва да приемам около 300гр протеин на ден, наистина ли си трябва да приемам толкова голяма количество протеин за да кача ММ. Излиза около 5гр протеин на кг телесно тегло 5*60=300, апък съм чувал че макса е 3г.
Бих искал да чуя вашите мнения по този върпос.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.10.14 22:35.

Абсурдно е 300гр.

Ако ще качваш тегло - макс 150гр, като по-скоро 100-120 в началото и нагаждаш после ;) А този сайт може да го сложиш в графа “не влизай повече тук” :)

Няма причина да приемаш повече от 2.5 g/kg белтъчини дневно.
Реално 2 g/kg са ти достатъчни за всичко.
Внимавай къде и какво четеш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.14 22:37.

http://www.shape-you.de/index_i317_x4.htm
Известни билдър качват различни видеа и затова сайта ми се стори добър, но уви.

Тия билдъри толкова различни неща си боцкат, че 5гр може и да ги усвоят... ;) Но ти не си сред тях :) 2-2,5гр (преко сили) макс :)

22.10.14
22:32

И в двата варианта тия 300гр не стоят добре :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1