Да взема ли допълнително храносмилателни ензими?

23.10.14
16:27

Здравейте,

Вече два месеца съм на хранителен режим за покачване на теглото. Ям по 5 - 6 пъти на ден + протеинов шейк след тренировка.
Преди това метаболизма ми беше доста слаб. Ходих по голяма нужда доста по-рядко, от колкото сега и в началото получавах доста газове. Мислех си че след като си стабилизирам метаболизма нещата ще се подобрят ще храносмилям по-голяма част от храната и няма да пръцкам през 5 минути... но уви.

Затова се замислих дали да взимам допълнителни храносмилателни ензими да подпомогнат за по-пълно разграждане на храната и съответно намаляне на газовете.

Попаднах на този продукт AMIX EnzymEx ™ Multi 90 Caps.

Какво мислите по въпроса?
Има някой друг по-добър продукт или някаква друга алтернатива?

Темата беше редактирана от TreantBG на 23.10.14 16:31.

Според това, което споделяш, аз също съм изпадал в сходни ситуации. Решението при мен е прием на тези ензими, както и Бетаин отделно.

Специално за тази група продукти според мен Now Foods нямат грешка и определено ще се доверя отново на тази марка. Всъщност, преди 30 минути взех точно такъв ензим. :)

23.10.14
21:19

+1 за ензимите на Now. Моите са на свършване и ще си купя отново. В началото пиех по 1 с всяко основно хранене, а сега вече само по 1 с най-голямата ми порция за деня. При мен помагат.

24.10.14
09:23

Благодаря. Ще си взема ензими.
Но мисля да заместя NOW Foods Betaine HCL със HAYA LABS Betaine HCL?
Като гледах лист-а бяха 1:1 почти но цената е с 15 кинта по-евтина. Мислите ли че е удачно?

И колко време трае приема на тези ензими като цяло? Тялото ще почне ли да насмогва на повечето храта само след време?

Мнението беше редактирано от TreantBG на 24.10.14 09:23.

Моят съвет е да не взимаш решение само на база етикет и цена, а и марката, суровината - в този контекст не бих сравнявал цитираните от теб марки.

аз също съм ползвал ензимите на NOW и определено останах доволен. Не е нужно да ги пиеш постоянно, все пак се предполага, че няма да си на един и същ режим цял живот.

27.10.14
23:13

Според мен, два месеца са твърде кратък период за да правиш генерални заключения. Щом проблема са газовете, а не количеството на храната, трябва да обърнеш внимание на храните които потенциално могат да ги предизвикват, и евентуално да ги замениш с нещо друго. По-принцип пробиотиците, въздействат положително на храносмилателната система, но при по-продължителен прием. Допълнителния прием на ензими, според мен не е обоснован, тъй като не премахваш причината, а само “замазваш” нещата. Освен това, организма привиква към допълнително внесените ензими, и в дългосрочен план, само би си навредил.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1