24.10.14
12:21
Здравейте
Темата беше редактирана от Misha на 27.12.15 22:11.
Без да имам идея какъв ти е случая, ако имаш намерение да продължаваш опитите за забременяване, не ти препоръчвам хранителния режим, към който се придържаш към момента, нито който и да било друг рестриктивен режим.
24.10.14
12:53
Благодаря за съвета! :) Случаят ми е следния - да ще продължа опитите, но след повече от половин година, след като приключа лечението. Именно за това прецених, че имам достатъчно време да направя нещо за себе си вместо да стоя да се оплаквам и самосъжалявам, както и да си намирам извинение за теглото с хормоните. :) Не знам дали съм права...
Имах предвид каква е причината за трудностите при забременяване. Но след като имаш половин година, аз лично на твое място бих я посветила на това да изчистя организма си от купищата лекарства, които съпътстват подобни процедури и да подготвя тялото си, така че да е в състояние да износи здраво дете.
24.10.14
13:41
Причината са три гинекологични операции /поликистоза+ перитонит, поликистоза и хидросалпингс/ и резултата е две махнати тръби и изчерпан яйчников резерв. Изчерпания яйчников резерв е причината за продължителното лечение с хормони, което ще проведа. Не искам да стана фотомодел искам да се чувствам добре в кожата си, 50 - 52 килограма, да се стегна, да се храня здравословно и да изчистя организма си. Именно за това се обърнах към мненията на тези от вас, които разбирате повече от мен и имате опит с това :)
Не разбирам нищо от такъв вид проблеми,но от първи поглед се вижда,че се храниш ужасно.Не приемаш никакви витамини и минерали с храната,нито и като добавки,а както се знае са много важни за тялото.Също така и омега 3 и тн.Оправи си храненето.НВД не смятам,че е подходящ режим,а и това е далече от НВД май май....
24.10.14
13:58
Омега 3, както и витамини пия - съпътстващи са към терапията така или иначе. Това, че храненето ми не е правилно го виждам и аз, за това и съм се престрашила да пиша тук, ако мислех, че е правилно нямаше да търся мнение ;) Ако знаех сама как да си оправя храненето - щях вече да съм го оправила, а не да търся помощ ;)
Отворена съм за предложения :)
Мнението беше редактирано от Misha на 24.10.14 13:59.
казано от Misha на 24.10.14, 13:41:
Причината са три гинекологични операции /поликистоза+ перитонит, поликистоза и хидросалпингс/ и резултата е две махнати тръби и изчерпан яйчников резерв. Изчерпания яйчников резерв е причината за продължителното лечение с хормони, което ще проведа. Не искам да стана фотомодел искам да се чувствам добре в кожата си, 50 - 52 килограма, да се стегна, да се храня здравословно и да изчистя организма си. Именно за това се обърнах към мненията на тези от вас, които разбирате повече от мен и имате опит с това :)
Поликистозата не е основен проблем, тя е следствие от доста фактори, някои не-дотам ясни на медицината. Като цяло се явява след или с метаболитен синдром, инсулинова резистентност и др., които се коренят в хранителни недоимъци и лош начин на живот.
Без да твърдя че съм вещо лице, при горните обстоятелства, яйчниковия резерв не е чудно че се изчерпва преждевременно.
Щом провеждаш хормонална терапия, не би трябвало да посягаш към природни средства, които действат в същата посока, но би могла да си набавяш някои основни липси от пълноценно хранене и хранителни добавки.
24.10.14
14:05
С удоволствие бих се хранила пълноценно, стига да не качвам килограми. Целта ми в момента е сваляне на килограми и стягане. :) Не мисля, че е невъзможно :)
24.10.14
14:09
казано от Misha на 24.10.14, 12:21:
За това ви моля за насоки дайте ми съвети или ми кажете къде греша
Ето я една от най-грубите грешки:
казано от Misha на 24.10.14, 12:21:
По лекарски съвет трябва да ям по 50 грама ядки на ден, но не го правя поради калоричността им и високото съдържание на мазнини.
Не харесвам идеята за нискомазнинно хранене в условията на хормонални проблеми.
Много е вероятно такова хранене да те е довело до тук, защо продължаваш в същия дух?
Отделно от това описаното от теб е глад, при това - тотален.
Нищо добро няма да видиш от такова хранене. Прочети какво е ‘икономичен режим’.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.10.14 14:10.
24.10.14
14:15
Добре, съгласна съм напълно и приемам забележката :) Как мислите, че би трябвало да изглежда храненето ми, на какво да наблегна? :)
24.10.14
14:21
Не съм лекар, но съм чела ужасяващите странични ефекти (дори фатални) на стимулирането на яйчниците. Тъй като нито аз, нито познатите ми са прилагали процедурата, надявам се, лекарите ти са ти разяснили всички рискове и как да ги минимализираш.
Не се осланяй сляпо на компетентността на който и да е , бъди отговорна към себе си и се информирай.
Искрено ти желая най-съкровеното ти желание да имаш дете, да се сбъдне без повече проблеми.
24.10.14
14:41
Моите препоръки съвсем телеграфно:
- енергия - не по-малко от 1800 kcal дневно
(вероятно нуждите ти са над 2000 kcal, но нямам представа от двигателната ти активност)
- белтъчини - между 1.5 и 2 g/kg
- равни дялове на мазнините и въглехидратите в енергетичния баланс
- максимално качествена храна
Първо и преди всичко - трябва да стабилизираш и регулираш работата на този организъм, за да минимизираш резултатите от досегашния си начин на живот и да се доближиш максимално до нормално функциониращ метаболизъм. Едва след това можеш евентуално да мислиш за нещо по-специално. В момента хормоналната обстановка в тялото ти е такава, че всеки рестриктивен режим ще има само негативно влияние. Напълно възможно е след нормализиране на хормоналния фон да не се налага влизането в режим за отслабване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.10.14 14:42.
24.10.14
15:06
казано от Queen Cobra на 24.10.14, 14:21:
Не съм лекар, но съм чела ужасяващите странични ефекти (дори фатални) на стимулирането на яйчниците. Тъй като нито аз, нито познатите ми са прилагали процедурата, надявам се, лекарите ти са ти разяснили всички рискове и как да ги минимализираш.
Не се осланяй сляпо на компетентността на който и да е , бъди отговорна към себе си и се информирай.
Искрено ти желая най-съкровеното ти желание да имаш дете, да се сбъдне без повече проблеми.
Благодаря много за прекрасното пожелание :)
Благодаря и за съветите, но предполагам ще трябва да се обърна към специалист, за да получа повече информация и евентуално хранителен режим, защото не мисля, че ще се справя сама :)