Тренировъчни колани?

05.10.14
12:03

Здравейте.Реших,че трябва да си взема тренировъчен колан,но досега не съм ползвал и нямам толокова представа какво да търся.Видях,че има такива за по 100-200-300 лв дори и такива от по 20-30-40 лв.Също са и различни видове-единият е равен навсякъде,а другия вид е по-обемен от едната страна и се стеснява.Напоследък ми харесва по-соловото трениране и смятам да слагам колана само на клек,тяга,гребане с лост и военна преса и то на сериите от по 5 повторения и надолу,на по-висок брой повторения не мисля да го използвам.Бихте ли ме насочили в избора на колан?Благодаря предварително.

05.10.14
12:06

Аз бих те насочил да си тренираш ядрото и да не си даваш парите за глупости. :)

05.10.14
13:59

Аз пък препоръчвам да си пазиш кръста и на всяка по-тежка серия да използваш екипировка. Най-добре пробвай различните модели в някой фиЗически магазин.

05.10.14
15:51

Аз
пък препоръчвам да послушаш Ронката-човек със сериозен напредък. Колана
не “пази” кръста, а стабилизира ядрото. И най-добрия начин да го пазиш е
като го направиш по-силно. Каква полза, че си с колан, като се изсипеш
точно под него?...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.10.14 15:53.

05.10.14
16:40

Знаех си,че ще избухне спор дали с или без колан.Досега съм тренирал без колан,но при по-силови тренировки,които смятам да започна искам да слагам за всеки случай на по-тежките серии.Много атлети съм виждал да използват колан и явно не е безпричинно.Принципно с кръста рядко имам проблем,но корема усещам,че го изпускам на по-тежките серии.Ще работя върху този проблем,но през това време искам да съм максимално защитен от контузии.Дори да предотвратява травми с 10 % да речем пак е нещо.Та може ли малко информация относно видовете колан и техните плюсове и минуси.

AG

05.10.14
22:57

Тоя колан дето е еднакво широк навсякъде те държи по-добре, но е по-неудобен. Не искам да споря с никой за или против колана и ще цитирам Джим Уендлър, който в книгата си пише, че ако искаш да тренираш без колан сметни 90 процента от макса (тука се разбира макса с колан на тяга и клек) и после тренирай макс с 90% от тази тежест. Което значи ако клекът ти е 100 кг, без колан да вдигаш макс 81.

06.10.14
10:16

Мерси Ангеле за инфото.Някой може ли да ми каже с какво тези колани от по 200 кинта превъзхождат тези от по 20-30 лв?Марката ли е водеща единствено или е от някакво толкова голямо значение,защото не мога да си представя с какво толкова едно парче кожа може да се различава от друго с толкова пари?

24.10.14
21:28

Не ти препоръчвам колан, който се затяга с лепенка - котешко езиче. Моят изкара 2 месеца и започна да изтърва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1